סופרגרופ קולינרי: נבחרת השפים של שרונה מרקט נפגשת במקום חדש

סופרגרופ קולינרי. Middle (צילום: נועם פריסמן)
סופרגרופ קולינרי. Middle (צילום: נועם פריסמן)

אסף גרניט, אייל שני, יובל בן נריה ועוד חברים מוכשרים נפגשים בבר יין במרכז העיר - זו אינה תחילתה של בדיחה אלא של מציאות מתוקה (ומלוחה, ואוממי ומה לא). אנחנו כבר סקרנים, אבל בעיקר רעבים. טוב, אנחנו תמיד רעבים

4 באוגוסט 2021

מאז חילופי הבעלים לפני מעט פחות משנה, שרונה מרקט לא עוצר במקום. כעת נפתח בו בר חדש שעל תפריטו חתומים חמישה איי ליסטים הפועלים במתחם: אסף גרניט (GG קובלה), יובל בן נריה (מיאזאקי), אייל שני (המזנון), יוגב ירוס (Rocco's) ורחל בן אלול מדוכן הכריכים.

הבר החדש ניצב במרכז שרונה מרקט ומכאן שמו Middle. הוא מוגדר כבר יין, בר קוקטיילים וספורט בר, אינטרדיסציפלינריות המיועדת לתת מענה לקהל המגוון הפוקד את השוק.

כל אחד מהשפים תרם מספר מנות דגל, וכך נוצר תפריט סופרגרופ קולינרי ובו כל ההיילייטס של השוק: קובלה כרוב וצ'יקן מחנום, "ארטיק" עוף על מקל מ־GG קובלה של אסף גרניט; קריספי צ'יקן וקורן דוג (שהמבקר שלנו עף עליו) מטעם יובל בן־נריה; שורה לבנה (כרובית בפיתה), תפוח אדמה דרוס ובננה שוקולד מהמזנון וכריך בשר צלי איטלקי של רוקו'ס.

מידל בשרונה מרקט (צילום: נועם פריסמן)
מידל בשרונה מרקט (צילום: נועם פריסמן)

רחל בן אלול תרמה שלישיית ברוסקטות (פורטובלו ואגוזי מלך, עגבניות שרי ומוצרלה, שניצל קשקבל וחציל מעושן), מנה צנועה יחסית לסנדביצ'ים המפוארים שהיא מכינה בדוכן, שכנראה פחות מתאימים כנשנוש ליד אלכוהול. מדוכן הדגים הטריים פישופ תוכלו לקבל סשימי טונה וסלמון וברוסקטה טונה צרובה, ומחנות הגבינות לה פרומז'רי פלטת גבינות משתנה. המחירים עד כ־60 ש"ח למנה, כשניתן למצוא גם ביסים בפחות מ־20 ש"ח.

ברוסקטות במידל (צילום: נועם פריסמן)
ברוסקטות במידל (צילום: נועם פריסמן)

את תפריט האלכוהול הרכיב המסעדן והמיקסולוג מוש בודניק (סושיאל קלאב) בסיוע הסומלייה ויועצת היין מור ברנשטיין (קלארו, יפו תל אביב). גם כאן ניכרת הקפדה על תמחור נוח, ותמורת קוקטייל או כוס יין תשלמו 25-30 ש"ח. הבירות זולות אף יותר – 25 ש"ח לבקבוק בירת בוטיק ישראלית, 15 ש"ח לשליש ו־20 ש"ח לחצי ליטר. מעבר לכך הבר פתוח גם בשעות היום – Middle, כן? – כך שאם מתחשק דרינק בצהריים ואפילו בבוקר זה אפשרי. ועוד בונוס: הדרך מהחניון למזגן המקפיא קצרה במיוחד, שיקול חשוב בימי גיהינום אקלימי.

It must be 5 o'clock somewhere. מידל (צילום: נועם פריסמן)
It must be 5 o'clock somewhere. מידל (צילום: נועם פריסמן)

מידל הוא האחרון – בינתיים – בשורת ניסיונות מצד הנהלת שרונה מרקט למתג את המקום כמתחם קולינרי מוביל. מתנועת לקוחות שנצפתה עד כה, נראה שמצליח להם. פתיחות מרשימות בזו אחר זו יצרו באזז שהדיו עדיין נמשכים, במיוחד בצהריים. אלא שכדי להצדיק כלכלית הבאת שפים מובילים צריכות המכירות להתפרש על פני כל שעות הפתיחה. יתרה מכך, בקרב תל אביבים נתפס שרונה מרקט כאטרקציה תיירותית ומקום לחטוף משהו ולהמשיך הלאה, ופחות כמקום בילוי. האם השינוי התודעתי אפשרי בואכה גל רביעי, תו ירוק ומסכות? ימים יגידו. לדעתנו הם בכיוון הנכון.
Middle, קלמן מגן 3 (שרונה מרקט), תל אביב, ראשון-רביעי 10:00 – 22:00, חמישי ושבת 10:00 – 23:00, שישי 10:00 – 16:00