מוח כוורת: מתחם חדש באלנבי שואף להחזיר את הלייט נייט לתל אביב
מסעדה בחצר, קלאב טכנו בפנים, ויש גם בר קוקטיילים ובר סיגרים וויסקי - הכירו את "מיינד". המתחם שעד לאחרונה היה הספוטניק עבר לידיו של עדן פרקו, שמביא עשור של ניסיון בחיי הלילה של אילת לפרויקט שאפתני במיוחד, שרוצה להעיר את הלילה של העיר
בראשית אוגוסט הודענו בעצב רב על סגירתו של הבר האייקוני ספוטניק, כאשר סיבת הסגירה יוחסה לרצונו של בעל הנכס למכור את הבניין, והמלחמה בוודאי לא הועילה. אבל כידוע במלחמה דברים משתנים מהר, וכעת נודע לנו שבעת הבית התחרט, אך אנשי הספוטניק כבר לא רצו להשתמש בחלל הייחודי, כך שבאלנבי 122 נפתח כעת מקום חדש בשם "מיינד" שמציע ארבע חוויות שונות, ומקווה להחזיר את הלייט נייט לימי הזוהר.
>> צונאמי הסגירות בתל אביב לא נגמר. אבל את קפה שפירא חייבים להציל
מאחורי מיינד עומד עדן פרקו, שעבר לתל אביב אחרי עשור בחיי הלילה של אילת. בשיא פעילותו בעיר הדרומית הוא היה בעלים של מתחם מסיבות ל-2000 איש, הפעיל גן אירועים ומתחם גלאמפינג, וצבר ניסיון בעל ערך בבילוי ואירוח. את החלל שאיכלס את הספוטניק הוא שיפץ לגמרי, והקדיש כל חלל לקונספט אחר. נתחיל עם החלל החיצוני של החצר, שיתפקד בתור בר-מסעדה עם תפריט עליו אמון השף דור ברנשטיין – שף צעיר, אך בעל רקורד של 12 שנים במטבח, כולל שנה וחצי בטאיזו ושנה במסעדה של אסף גרניט באיים הקאריביים.
ברנשטיין מקדש בתפקיד את חומרי הגלם המקומיים, עם מנות כמו סלט עשבים, רימונים ואגוזים על מצע לאבנה עם אבן יוגורט (47 ש"ח), נשנושי ברים קלאסיים כמו נאצ'וס עם גוואקמולי וסלסה (38 ש"ח) או חציל קלוי עם סילאן, פיסטוק וטחינה (32 ש"ח) וסמאש-בורר עם תפוחי אדמה מטוגנים ואיולי ברביקיו (64 ש"ח). וכן, אתם בטח יכולים לנחש כבר, אבל גם כאן יש סיגר דג עם כוסברה, אריסה וטחינה (62 ש"ח). בקיצור, אוכל של בר-מסעדה-קלאב מהנהוג בתחום.
החלל הפנימי יאופיין כקלאב, שמתהדר במערכת סאונד מושקעת ושואף לארח את טובי הדי.ג'ייז בארץ, כאשר פרקו שואף שהקלאב יזכיר ברוחו את ברלין – על כן, ינוגן בעיקר טכנו, אבל סגנונות נוספים יוזמנו לבקר מדי פעם. הלקאב יפתח במשך ארבעה ימים בשבוע, עם נטייה טבעית לסופ"ש וליינאפ די.ג'ייז די הגמוני – הערב (14.11) למשל ינגנו במקום אושרי כהן, נורי, טאשיק ובנשי, וכיאה למסורת בעיר – תוכלו להתעדכן בליינאפ השבועי דרך אינסטגרם, אך יש להירשם אליהם מראש.
שני החללים הנותרים יוקדשו לגרסאות שונות של ברים – החלל העליון עוצב בתור בר קוקטיילים אלגנטי למי שרוצה להתגנב למציאות אחרת, והחלל הפנימי התחתון כבר מקבל רוח (וכל הנראה, גם ריח) של בר סיגרים שלוגמים בו וויסקי ומדמיינים את עצמך בסרט הוליוודי דל תקציב, אבל מושקע במכונות עשן. "זה לא כיף לפתוח מקום במלחמה, בלשון המעטה", מסביר פרקו את ההיגיון מאחורי התזמון. "אבל מבחינתי אין דבר כזה שלא נצליח להרים פה את המקום. אין לא נצליח – יש לא עשינו מספיק. העובדה שכל חלל פה מוקדש לקונספט אחר, מה שאומר שיש לכל חלל חוויית בילוי שונה, וכל אחד יכול למצוא את עצמו באחד מהם".
אלנבי 122, החלל יפעל בימים ב'-ה', כאשר המסעדה פועלת בין 20:00-00:00, הבר בין 20:00-02:00, והקלאב החל מחצות עד אור הבוקר.