סופית: מושיק רוט מביא את מסעדת שני כוכבי המישלן שלו לתל אביב

האם הפעם זה יכול להצליח? מושיק רוט (צילום איתן וקסמן)
האם הפעם זה יכול להצליח? מושיק רוט (צילום איתן וקסמן)

השף הטלוויזיוני ינסה להעתיק את ההצלחה של &moshik, מסעדת שני כוכבי המישלן מאמסטרדם שנסגרה בעקבות הקורונה, למרכז תל אביב ויפתח את המקום לאחר החגים. האם הפעם זו סוף סוף תהיה ההצלחה המקומית שרצה, או ששוב הקהל הישראלי לא יראה את הטעם?

9 בספטמבר 2024

חיכינו וחיכינו, עקבנו בקוצר רוח אחרי כל קריצה ורמז, והנה תכף זה קורה – המסעדה המדוברת של שף מושיק רוט תיפתח אחרי החגים. לאחר בילד אפ ארוך פרסם הבוקר העיתונאי נדב בורשטיין ש-&moshik, מסעדת שני כוכבי המישלן מאמסטרדם שנסגרה בעקבות הקורונה, תיפתח במתחם שרונה בחודשים הקרובים. על פי הדיווח הפורמט צפוי להיות דומה למסעדה הקודמת, מן הסתם כדי לשאוף לאותם כוכבי מישלן, לכשהנושא ישוב להיות מדובר בארץ.

>> בין עבודות: 4 מקומות חדשים שנפתחו ממש על עבודות הרכבת

רוט יגיש תפריט טעימות במה שהוא מגדיר כ"חלל אינטימי" – רמזים שכבר שוגרו לאוויר בריאליטי משחקי השף – וינסה להעתיק את ההצלחה מחו"ל למרכז תל אביב. התפריט ושאר הפרטים עדיין לוטים בערפל, אבל ידוע כבר שעל העיצוב חתום המגה-אדריכל פיצו קדם, מי שתכנן את "היבה" של הקולגה שף יוסי שטרית וגרף עבורה את תואר המסעדה היפה ביותר בעולם לשנת 2023 מטעם המגזין האמריקני אינטריור דיזיין. דמיון נוסף להיבה ניתן למצוא בפירגון לבת הזוג, כשרוט כותב "בקרוב שירן ואני פותחים את המסעדה שלנו בתל אביב". את היבה מנהלת יחד עם שטרית רעייתו נעמה.

לא בדיוק המישלן שחלמנו עליו. רשת "שמונה" של מושיק רוט (צילום: ניצן גינת)
לא בדיוק המישלן שחלמנו עליו. רשת "שמונה" של מושיק רוט (צילום: ניצן גינת)

&moshik – נקרא לה כך בינתיים עד לחשיפת הלוט – היא המסעדה הראשונה של רוט בישראל שבה הוא יבשל בעצמו. קדמו לה פרויקטים מסחריים, שהקשר בינם ובין מישלן מקרי בהחלט – למשל רשת ההמבורגרים "שמונה" שהתהדרה במחיר נמוך במיוחד (ובאיכות תואמת), ומסעדת האש, עשן ושואו אוף "קומראן" ברחוב הארבעה. לעומתם, רוט עושה חיל בתחום האירועים כשף של קאי – "ריזורט אירועים עם קולינריה ברמה הכי גבוהה", כפי שמצהיר האתר.

האם המסעדה החדשה תצליח לשקף את כישרונו של רוט היכן שהפרויקטים הקודמים נכשלו בכך? ימים יגידו. והאם העיר מוכנה לעוד מסעדת פיין דיינינג בקצה הגבוה של הסקאלה? גם זו שאלה שנותרת כרגע פתוחה. אבל אי אפשר שלא להעריך את ההשקעה והנחישות, במיוחד בתקופה הנוכחית, ואת סגנון הבישול הייחודי שכבר הביא לרוט כוכבים. לכן אנו מחזיקים לו אצבעות ומאחלים בכל לב שההצלחה מאמסטרדם תשחזר את עצמה. מגיע לו וגם לנו.