הוא כוכב: MOSHIK& היא הדבר הכי קרוב למישלן שנוכל להגיע אליו כרגע

שף מושיק רוט סוף סוף פותח את מסעדת היוקרה, שכפול משודרג לישראל של המסעדה האמסטרדמית הממושלנת שלו. והמחיר - 800 ש"ח לראש - בהתאם. אבל כמו שאנחנו מכירים את הפומו הישראלי, שום דבר לא ירתיע פודיז נלהבים מלחוות את היוקרה הזו מיד ראשונה - וכמובן לשתף באינסטגרם
כבר התעייפנו מהבילד אפ של עצמנו, אבל מה לעשות – כשמושיק רוט משחרר פרטים על המסעדה החדשה שלו, יש עניין של עניין לציבור. במיוחד כשמקורבים שכבר היו במקום מדווחים שמדובר בחוויית חו"ל על מלא – הדבר הכי קרוב למישלן שנוכל להגיע, עד שהמלחמה הארורה תסתיים. אז הנה כל מה שאנחנו כבר יודעים וחשוב שגם אתם תדעו, כולל המחיר הסנסציוני ומדוע הוא כזה.
>> סניף בית הקפה HOC בפלורנטין יסגר, וכך גם המאפייה של הרשת
MOSHIK& תיפתח רשמית לאחר יום כיפור, גרסה תל אביבית למסעדת שני כוכבי המישלן של רוט שפעלה באמסטרדם, ונסגרה בעקבות הקורונה. היא ממוקמת בשרונה, במבנה לשימור שעוצב על ידי אדריכל האלפיון העליון פיצו קדם (שעיצב גם את היבה של יוסי שטרית). הסגנון קלאסי, שילוב של כבוד להיסטוריה ולמסורת ומינימליזם בסגנונו המוכר של קדם, והחלל סופר אינטימי: 20 מקומות ישיבה בלבד שמשקיפים למטבח פתוח ולחדר יין שקוף, שבו מנמנמים בשקט כ-400 לייבלים, כולל יינות גרנד קרו מכרמים מצטיינים בעולם. הכלים מגיעים מאוסף פרטי שרוט אצר במשך שנים והאווירה משפחתית, באופן מישלני כמובן – יחס 1:1 בין אנשי צוות לאורחים, החלטה מודעת לסגור את המסעדה בסופי שבוע כדי לאפשר לצוות לנוח, וניהול משותף עם הרעייה שירן רוט.

תרבות האירוח הממושלנת מהווה מעטפת לאוכל המתוחכם שרוט מבשל, שמבוסס על חיים ועבודה בחו"ל. בשנים האחרונות הוא אמנם מתגורר ברמת השרון אך ההשראה הייתה ונותרה מהעולם הגדול. לכן כשם שלא צפויים ב-MOSHIK& ריקודים על שולחנות וקרחנה, כך גם לא תמצאו כאן טחינעמבה ושאר הנפצות שמאפיינות את המטבח הישראלי הנוכחי. תוצרת חקלאית מקומית דווקא יש, כדי לשקף טעמים ומסורות מאגן ים תיכון, וחומרי הגלם עוברים תהליכים מורכבים ומתוחכמים.
מתוך רצון לכבד את המורשת הקולינרית הישראלית ולחבר את המסעדה לזמן ולמקום, הביס שפותח את הארוחה הוא אינטרפרטציה על חציל – מחווה לקולגה חיים כהן ולמסעדת קרן המיתולוגית. מכאן התפריט ממריא אל מחוזות פיין דיינינג ממקומות שרוט עבר בהם במהלך הקריירה הענפה שלו, בפועל ובהשראה: לובסטר כחול עם טארטלט כוסמת, סטרצ’טלה ואצת קומבו; קוויאר שחור מהדן עם טונה כחולת סנפיר ותירס מתוק על וופל בלגי וסלט עלים; צלופח עם סלק, תפוח עץ ורימונים; סרטן 'טורטו' עם יוגורט, פסיפלורה ובזיליקום; בר ים ומיצוי פלפלים צהובים, לואיזה ואננס ועוד – חיבורים לא שגרתיים ומסקרנים בעליל. התפריט משתנה בהתאם לעונות השנה והוא מוגש בשלוש גרסאות – קלאסית לאוכלי כל, חלבי-דגים לטובת שומרי כשרות, וצמחונית. לטבעונים אין כרגע מענה, ולא ידוע אם יהיה ומתי.

המחיר לארוחת 10 מנות – ואין מה ליפול מהכיסא כי את כל הסיבות כבר מנינו – הוא 800 ש"ח לאדם, כולל מים מינרלים/מוגזים ושתייה חמה. תמורת תפריט התאמת יין תשאירו 300 ש"ח לגרסת הקלאסיק, ו-800 ש"ח ליינות גרנד קרו. בתוספת טיפ מתקבל סכום שקשה לנו בכלל לכתוב אותו, אם כי יש לציין שבאמסטרדם לא הייתם משלמים פחות – מחיר ארוחה ב-MOSHIK& לפני ארבע שנים עמד על 250 יורו, שהם כ-1000 ש"ח, מבלי לקחת בחשבון עליות מחירים ואת העובדה שתל אביב היא אחת הערים היקרות בעולם. כמו שאנחנו מכירים את הפומו הישראלי ואת הנהירה אחר שפים מפורסמים, שום דבר לא ירתיע פודיז נלהבים מלחוות את היוקרה הזו מיד ראשונה, וכמובן לשתף באינסטגרם.

"המטבח שלי שואף למצוא חיבורים, עומק ומורכבות וטעמים יוצאי דופן. כל מנה היא שילוב הרמוני ובלתי צפוי של חומרי גלם", מסכם רוט. "אני מבקש להפתיע את הסועד ולהציג את אמנות הקולינריה שלי, כאן בישראל. אני נרגש לחזור ליצירה אישית כל כך, דווקא כאן, דווקא עכשיו. בציונות ובגאווה. אני בבית, הלב שלי על השולחן". ועם כזו הצהרה לוקאל פטריוטית, שיוצאת מעומק הלב, אנחנו מאמינים לו. לפתוח מסעדה כל כך שאפתנית בתקופה הכי מורכבת שמדינת ישראל עברה מעודה, זהו מעשה שרק מי שבאמת אוהב את המקום שהוא נמצא בו יכול לעשות. וכשסוקרי מדריך מישלן יגיעו מתישהו לארץ, אנחנו יודעים את מי הם ילכו לבדוק.
MOSHIK&, צבי סטרכילביץ’ 4, ראשון-חמישי 18:00 ו-21:00, מראשון (13.10), 077-9386111, להזמנות