באיזי: נחלת בנימין צריכה עוד מקום כזה. ויש גם אויסטר בר בדרך

Noema (צילום: עוז אוחיון)
Noema (צילום: עוז אוחיון)

קבוצת הספיקאיזי והשף רוסלן אוסוב משיקים בנחלת בנימין את Noema, לא לגמרי מסעדה אבל הרבה יותר מבר. "הבעלים רצו אווירה טובה, משקאות טובים ואוכל טוב ושנהיה הכי טובים ברחוב", הוא מסביר ומציג תפריט של מנות שנשמעות נפלא. וזה עוד לפני בר האויסטרים שייפתח בחלל הסמוך

24 באפריל 2024

פסח או לא, רחוב נחלת בנימין ממשיך לדהור קדימה. לרשימה ההולכת ומתארכת של מקומות אוכל ובילוי מתווספת NOEMA, קומבינציית אווירה-אוכל-בר איזי גואינג. לזמן קצר המלחמה והפוליטיקה נשארות מחוץ לדלת, והחושים מתמקדים בפסטה עם קבלות ודגים נאים מאוד.

>> איפה משיגים לחם עכשיו: 14 בתי מאפה מעולים שעובדים כרגיל בתל אביב

לנואמה יש נעליים גדולות להיכנס אליהן: היא ממוקמת בפינה שבה פעלה מסעדת שיינע האהובה, וזיכרון הבאקט סרטנים עוד נוכח בתודעה. חוץ ממאה ימי חסד יש למקום החדש נתוני פתיחה מעודדים בכל הנוגע להון האנושי – שיתוף פעולה בין קבוצת הספיקאיזי לשף רוסלן אוסוב (טוטו, אלנה, שאראק). "בשבילי לעבור מפיין דיינינג לבר זה משהו חדש. אני רגיל לשיטת עבודה מסויימת כשהכול עומד כמו חיילים", הוא מסביר. "כאן הכול יותר נוח. הבעלים רצו אווירה טובה, משקאות טובים ואוכל טוב ושנהיה הכי טובים ברחוב".

פעם ראשונה מחוץ לפיין דיינינג. רוסלן אוסוב, Noema (צילום: עוז אוחיון)
פעם ראשונה מחוץ לפיין דיינינג. רוסלן אוסוב, Noema (צילום: עוז אוחיון)

בתוך קווי המתאר הנזילים האלו מרשה לעצמו אוסוב לשחק על מנעדים שונים. הוא אינו מתחייב למטבח מסוים וגם לא מנסה להמציא את הגלגל. במקום זאת הוא מגייס את הניסיון שצבר כדי להוציא מנות קטנות וטעימות, למשל סשימי דג ים ויוגורט יווני (72 ש"ח), טרטר פילה בקר קצוץ גס עם ברוסקטה ועלי חרדל (69 שקלים) וסיגר דג ים  עם צזיקי וסלסת עגבניות חריפות (72 ש"ח). שעות וימים של אימוני פסטה טרייה בטוטו משתקפים בארבע מנות שונות מאד זו מזו, שכולן נשמעות נפלא: אלי אוליו חריפה עם פירות ים וביסק סרטנים; פפרדלה עם חמאת מרווה וציר ירקות; ניוקי תפוחי אדמה וריקוטה ברוטב חמאה לבנה, כרישה שרופה ושברי גבינת בושה; וטורטליני גבינות רכות וחצילים, מנת דגל מיתולוגית ממשך חייה הקצרים מדי של שאראק (88-62 ש"ח).

אנחנו רוצים להיות חברים של הניוקי הזה. Noema (צילום: עוז אוחיון)
אנחנו רוצים להיות חברים של הניוקי הזה. Noema (צילום: עוז אוחיון)

בגזרת העיקריות תמצאו קלמרי צלויים בפלנצ'ה עם תבשיל מנגולד וחומוס על בסיס מוח עצם; פילה בקר עם חסה צרובה, פירה תפוחי אדמה ורוטב שמנת-פלפלת; שיפוד דג ים בגריל פחם עם משוויה ורוטב פלפל טינקרבל, ופילה דג ים צלוי עם חמאת מיסו ופירה (92-72 ש"ח). "קשה לי להגדיר בדיוק מה הסגנון וזה גם פחות משנה. לקחתי את הפיין דיינינג לכיוון קליל ומצומצם. אותו פילה בקר כמו בטוטו ובשאראק אבל יותר קטן", אומר אוסוב. "זה שיש לי פסטות בעבודת יד הופך אותי לאיטלקי? אם יש אצלנו דגים נאים אז הפכנו פתאום לסושייה? הטעם נשאר ישראלי, וזה מה שחשוב. עם שמן זית, מלח ופלפל ועגבנייה אדומה וטרייה. עוד דרינק ועוד מנה ואז עוד דרינק ועוד אוכל, בלי תבניות ואיך שבא לך".

פסטה כמו שירון שלו לימד. Noema (צילום: עוז אוחיון)
פסטה כמו שירון שלו לימד. Noema (צילום: עוז אוחיון)

כדי לא לנתק מגע עם הפיין דיינינג משתף אוסוב פעולה עם קבוצת הספיקאיזי בפרויקט נוסף, שייפתח בחלל סמוך. "אנחנו הולכים לפתוח בר אויסטרים קטן, אינטימי ואלגנטי. נגיש אויסטרים, דגים נאים ואפילו קוויאר ובליני".

אלה חומרי גלם יקרים והמצב הכלכלי במדינה לא משהו.
"נתאים את עצמנו לרחוב, ובנוסף כמעט כל מסעדה כיום מגישה אויסטרים. אפשר להשיג אויסטרים טובים גם ב-12 ש"ח ונעבוד עם כמה סוגים, לא רק ג'ילארדו. אנחנו כל הזמן בכוננות לראות מה יהיה המצב במדינה ובינתיים ממשיכים קדימה".
נחלת בנימין 59, ראשון-שבת מ-18:00