NUNUNU של גיא גמזו, וגם מסעדת אוונגרד, יסגרו בשבועות הקרובים

ביי ביי, ביס אייקוני. לחמניית מק אנד צ'יז, נונונו. צילום: גל זהבי
ביי ביי, ביס אייקוני. לחמניית מק אנד צ'יז, נונונו. צילום: גל זהבי

עוד צמד מכות לעולם המסעדנות: בפינה האחת, גיא גמזו סוגר את להיט לחמניות החלב המופרעות שלו, כי נהיה יקר מדי לחיות; בפינה השנייה, הדיינר הוותיק סוגר את שעריו אחרי עשרים שנה, כי נהיה יקר מדי לחיות. אז סך הכול נפלא פה, לא?

1 באוקטובר 2023

נפלה עטרת ראשנו: צמד סגירות כואבות באגפי האוכל התל אביבי. הראשונה היא של מוסד טראש יחסית טרי ומאוד אהוב, השנייה של מוסד וותיק שפעם היה מתחרה על תואר הדיינר הכי טוב בתל אביב. שמנמני תל אביב איבדו היום פעימת לב

ראשית, בואו נגיד שלום מלא כולסטרול ללחמנייות החלב והמק אנד צ'יז, כי מסעדת נונונו נסגרת. בחודש הבא ינעל ספוט אוכל הרחוב המוגזם של שף גיא גמזו את הדלתות בפעם האחרונה, ואחת המנות המושחתות ביותר בעיר תיעלם לתמיד. לחמניית פופקורן שרימפס, שניצל היפני, בשר המפורק והקינוחים המשוגעים ייעלמו גם הם מהנוף, למעט ביקורים קצרצרים באירועים סטייל TLV Eat.

נונונו נפתח באוגוסט 2018 כחד קרן מוזהב – לאחר בלון ניסוי מוצלח בבר של אריא, הדרך למקום שמושתת כולו על הקונספט המקורי הייתה קצרה. "לקוחות שהגיעו לקראת חצות, כשהמקום מפוצץ ואנשים רוקדים באמצע ואין איפה לשבת, ביקשו מהמלצרים והברמנים משהו שאפשר לאכול בעמידה, מעין פיק אפ פוד", סיפר לנו גמזו עם פתיחת המקום. "בהתחלה לא רציתי להיכנס לזה, אבל כשראיתי שהתופעה חוזרת על עצמה החלטתי לזרום". פאסט פורווד חמש שנים אחר כך, וחרב הכשרות היא מה שהכניע את המקום.

להרים כיסא. שף גיא גמזו, אריא (צילום: רן בירן)
להרים כיסא. שף גיא גמזו, אריא (צילום: רן בירן)

בראיון לתיקי גולן מ-Ynet הסביר השף והבעלים שתכניות הצמיחה של המקום והפיכתו לרשת ארצית נגנזו, מכיוון מדובר במוצר לא כשר שיכול לעבוד רק בעיר בעלת רוב חילוני. יוקר המחייה שופך עוד חמאה למדורה, ומקטין את הרווחים: על מנת שהמנה תהיה רווחית, כך אמר גמזו, מחירה אמור לעמוד על 68 ש"ח במקום 56 ש"ח. יחד עם התייקרות דמי שכירות לנכס (""לפני חמש שנים שילמתי 26,000 שקל לחודש והיום זה כבר 33,000 שקל ל-78 מטר", צוטט בריאיון), חשמל ושאר התשומות, ההחלטה היתה בלתי נמנעת – שלעסק אין היתכנות עתידית. לכן רשמו לפניכם את ה-15.11 כתאריך אחרון שבו תוכלו לזלול את הלחמניות, עד הפעם הבאה.

באותו ראיון הכריז גמזו על פרישתו הסופית ממסעדת אריא, אותה הקים לפני עשור. צעד זה הוא המשך ישיר של תהליך שהחל בתקופת הקורונה, שבו מסר את המושכות לשף בפועל מושיקו אברהם. בחודש אפריל השנה השיק אברהם רשמית תפריט עצמאי ראשון כאשר גמזו מפקח מעל. כעת כאמור עוזב גמזו סופית את אריא כדי לנהל את הלנה ושה ויוי שנפתחו לאחרונה ואת בינגו בורגר בחוף גורדון.

עכשיו אחרי שנפרדנו כראוי מנונונו, אנחנו פנויים רגשית להתמודד עם המסעדה השניה שנסגרת – הדיינר אוונגרד מרמת החייל. המסעדה הוותיקה פועלת באזור מתחם שוק צפון עוד לפני שהיה שם שוק, כלומר כבר עשרים שנה, והיתה לאחד מהדיינרים האמריקאים האהובים בארץ, ואחד ההמבורגרים המצטיינים בתל אביב – זאת עד לשינויים בבעלות, הוספת כשרות והתדרדרות מול שוק ההמבורגרים המקומי. מאז המקום נסגר, נפתח מחדש בתור מסעדה "לכל המשפחה", והחזיק קהל די אדוק של לקוחות, עד שהודיע על סגירתו הרשמית ב-15.10.

הסיבות לסגירה, כפי שדיווח עיתונאי N12 נדב בורנשטיין, היא התייקרות שכר הדירה וחומרי הגלם, במקביל לתחרות הגדולה וצמצום הרגלי הבילוי של ישראלים בחודשים האחרונים, ואנחנו רק מתגעגעים לערב הבוטנים של האוונגרד, איפה שהלכלוך חגג והאוכל חגג עוד יותר. צמד הסגירות המאכזב הזה מצטרף לרצף סגירות ארוך בחודשים האחרונים, הכולל בין היתר מסעדות כמו וייס, קופי בר, ק-פה האנוי, שיינע, תמנע ועוד. הלב שבור, הבטן מקרקרת.