עצרו הכל: סניף נוסף וקז'ואלי יותר של OCD ייפתח במרכז העיר
האחות הקטנה למסעדה המעוטרת של רזי ברווזי ביפו צפויה להיפתח באוקטובר או נובמבר בחלוצים 3 - לוקיישן שכבר אכלס מסעדה מצליחה תחת אותו השם. מה צפוי לכם במקום החדש? כל הפרטים בפנים
מעריצי מסעדת OCD קבלו סקופ היסטרי: בקרוב תיפתח במרכז העיר גרסה מוקטנת וקז'ואלית של המסעדה האהובה. השף רז רהב וצוותו כבר מרכיבים תפריט חדש בקונספט קליל ונגיש יותר.
האחות הקטנה של OCD תיפתח בחודש אוקטובר או נובמבר לכל המאוחר. היעד הנבחר: רחוב החלוצים 3, כתובת מוכרת שאכלסה בעבר מסעדה מצליחה באותו שם. "זה יהיה מקום קז'ואלי, בלי להזמין מקום שלושה חודשים מראש וללא ארוחה שנמשכת שלוש שעות. נשמור על הדי-אנ-איי שלנו באופן פשוט יותר", מגלה השף רז רהב. בתפריט צפויות כעשר מנות בלבד בסגנון א לה קארט, שינוי מהותי לעומת מצעד אינסופי של מנות קטנות בחללית האם.
OCD נפתחה לפני כחמש שנים וחצי ומאז היא נחשבת לאחת המסעדות המצליחות והמבוקשות בעיר. רז רהב, אז שף צעיר ולא מוכר, הציג תפריט שאפתני שהתקבע לכדי ארוחת טעימות בסגנון מסעדות מישלן. הריפרור למדריך האיקוני אינו מקרי, ומכיוון שדירוג מישלן אינו נהוג בישראל זכה רהב למקום של כבוד במדריך השני בדרגתו, גו מיו: תואר השף הטוב ביותר לשנת 2018.
על אף סגנון הבישול המורכב וההשקעה הנדרשת מהחזקת OCD, מצא רהב זמן להתנסות בפורמטים עממיים יותר. לפני כשלוש שנים הוא פתח את ברווזי, סנדביצ'יה שהגישה כריכי ויטרינה מתוחכמים ונסגרה לאחר כשנה. בתקופת הקורונה יצר רהב תפריט משלוחים, שיגר ללקוחות המתגעגעים ארוחות עם הוראות לצלחות ולהגשה והמציא המבורגר שהפך למיתולוגי לא פחות מכריך הכרוב הסגול.
פתיחת הגרסה העממית ל-OCD מזכירה מהלך דומה שהתבצע לאחרונה בהדסון לילינבלום, מסעדת קז'ואל אחות למקדש הבשרים ברמת החייל. שפים אחרים כבר עשו זאת בצורה קצת שונה, למשל הדוכן היפני מיאזאקי של יובל בן-נריה (טאיזו) וג'ונז, הבר הצעיר והפרוע מבית מלגו ומלבר. מה הכי נרצה לראות בגרסת קז'ואל? חד משמעית את יפו-תל אביב, המקום היחיד שבו אפשר לטעום אוכל של חיים כהן. אם מישהו יתייג אותו והמזימה שלנו תתממש נהיה המאושרים באדם.