בלוקיישן מפתיע בדרום: פופ-אפ יין חדש במחירים אטרקטיביים
Pop up wine bar כשמו כן הוא - אירוע שמתקיים אחת לכמה זמן ומארח בכל פעם יקב אחר בבית פנורמה בדרום העיר. היתרון: יש פה מלא מקומות חנייה. החיסרון: מי ירצה לנהוג אחרי ביקור פה? ויש גם תפריט מזרח תיכוני שמותאם ליין
כשחושבים על יעדי קולינריה בעיר, בית פנורמה אינו המקום הראשון שעולה בראש. אמנם פועלות בו כמה מסעדות לא רעות בכלל (איציק, פינת השלושה הבוכרית) והמפקדה של קבוצת R2M, אך אף אחד לא מטריח את עצמו לכאן במיוחד כדי לאכול, ולא כל שכן לבלות. כלומר עד עכשיו.
Pop up wine bar כשמו כן הוא – אירוע שמתקיים אחת לכמה זמן ומארח בכל פעם יקב אחר. היזם אייל נאור, בעלי חלל האירוח חדרפרטי, שאב השראה מטעימות יין באיטליה והחליט להביא לארץ את החוויה כפי שנצרבה בזיכרונו.
"הרעיון לפתוח בר יין הוא חלום ישן. ברומא הגעתי למקום שנקרא 'מחסן יין', שבערב הופך להיות בר יין, ואז האסימון נפל סופית – מקום קטן ובלתי אמצעי עם אוכל פשוט ויין במחיר נגיש". נאור חזר לארץ, העלה פוסט גישוש וקיבל יותר מ-400 תגובות נלהבות. פחות משבוע לאחר מכן Pop up wine bar יצא לדרך.
הפופ אפ פועל בימי שישי בבוקר בחדרפרטי ובלילי מטבח שף, שניהם בבית פנורמה. את הסדרה פתחו יקב נטופה ("אנחנו עובדים יחד שמונה שנים ואני מאוד אוהב את היין שלהם"), רמת הגולן ודלתון והבאים בתור הם יקבי טוליפ, מאיה, ברבדו ונטע. כל יקב מיוצג על ידי יינות בשלוש רמות מחיר (70-80 ש"ח, כ־100 ש"ח, 130-140 ש"ח) ולעלות הבקבוק נוספים 25 ש"ח דמי חליצה.
שף חדרפרטי אלעד בן דוד (לשעבר גרקו) יצר תפריט אוכל המבוסס על מנות קטנות בסגנון ים תיכוני: גבינות בוטיק ישראליות וירקות טריים, פוקצ'ה ומטבלים, סלט שוק, קציצות ירק, עלי גפן ממולאים וצזיקי, בורקס יפואי, ברוסקטות ועוד במחיר ממוצע של כ־30 ש"ח למנה.
"אפשר לסגור שולחן ב־100 ש"ח לאדם כי הסיפור כאן הוא הנגשה. שילוב של אנשים ויין מייצר קסם. נוצרת ערבוביה שאינה קיימת בברי יין ובברים בכלל, כשכל אחד יושב עם בן/בת הזוג או עם חברים", מסכם נאור. "הפופ אפ בא לתת מענה לאנשים שרוצים להימנע מכניסה לתל אביב ומקבלים אצלנו חניה חופשית וחווית בילוי שבה היין ומפגש עם אוהבי יין הוא המרכז. לא רק לבוא, לשתות וללכת".
דרך בן צבי 84, תל אביב, 03-6888816, הזמנות באתר