Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

לגלות את מוזיאון ארץ ישראל מחדש: הבוסתן שייתן לכם אוויר בעיר

הבוסתן במוזיאון ארץ ישראל. צילום: אורי לווינגר
הבוסתן במוזיאון ארץ ישראל. צילום: אורי לווינגר

בוסתן? באמצע העיר? כחלק ממוזיאון? קניתם אותנו. שלחו אותנו לגלות מקומות חדשים, אהובים ומרגשים עם בקבוק יין של Porta 6. בוסתן מוז"א על שם ג'ק, ג'וזף ומורטון מנדל שנפתח לאחרונה ברמת אביב הוא בדיוק ההפוגה שאנחנו צריכים עכשיו

25 בינואר 2024

טבע, ירוק, שקט, ועוד כזה שנמצא ממש בתוך העיר, זה ממש לא עניין של מה בכך. איזה כיף שעם הזמן דואגים לנו ליותר אפשרויות כאלה, ובמקרה הזה גם אחת מכובדת ממש. נשלחנו לגלות מקומות אהובים ומרגשים על ידי האנשים שמביאים לישראל את היין הפורטוגלי פורטה 6, את חלקם אתם אולי כבר מכירים, אבל מה שגילינו זה שתמיד מעניין לגלות אותם מחדש ולפעמים בקבוק יין זה כל מה שצריך.

לאתר Porta 6// וגם באינסטגרם// ואף בפייסבוק

הבוסתן רחב הידיים שבמוזיאון ארץ ישראל ברמת אביב משתרע על פני שטח של 50 דונם (בהמשך ייפרש על פני 90 דונם) וכולל עצי זית, גפן, תות ותאנה ועוד שיחים וצמחייה ים תיכונית שכן בכל זאת – מדובר בבוסתן, לא בסתם פארק. יש בו גם מדשאות גדולות ומוריקות, שטחי ישיבה רחבים לפיקניק, פינות צל אינטימיות וקרירות, ספסלים, שתי בריכות אקולוגיות פוטוגניות במיוחד וגם גישה לחלק מתצוגת המוזיאון כמו אלה של בית בד, טחנת קמח, הפלנטריום ושלל מוצגים ארכיאולוגיים.

50 דונם של אוויר. הבוסתן במוזיאון ארץ ישראל. צילום: אורי לווינגר
50 דונם של אוויר. הבוסתן במוזיאון ארץ ישראל. צילום: אורי לווינגר

הבוסתן תוכנן על ידי סטודיו אורבנוף, שעמל על תכנונו והוצאתו לפועל במשך שנה וחצי אינטנסיביות, והוא מהווה את השלב הראשון בביצוע תוכנית ההתחדשות הכוללת של המוזיאון, שעליה אמונים משרדי האדריכלים קימל אשכולות וסטודיו דה לנגה.

השילוב של חלקים מתוך תצוגת המוזיאון בבוסתן הוא ביטוי לכך גם הוא חלק בלתי נפרד מהמרחב המוזיאלי, שפתוח גם לקהילה ולתושבי השכונה. בהמשך עתיד הבוסתן גם לארח תערוכות, פסטיבלים, סדנאות, הרצאות ואירועי חוץ. ריאה ירוקה, או אם תרצו – פנינת טבע אורבנית בתוך העיר. נוח ופשוט להגיע אליו, הכניסה חינמית ואפילו כלבים מוזמנים להתרוצץ בו.

לשתות יין מתחת לעצי הפרי. הבוסתן במוזיאון ארץ ישראל. צילום: אורי לווינגר
לשתות יין מתחת לעצי הפרי. הבוסתן במוזיאון ארץ ישראל. צילום: אורי לווינגר

לכל זה אתם יודעים בדיוק מה להביא: בקבוק יין (לפחות אחד) של פורטה 6 וכמה כוסות. אנחנו משאירים לכם את הבחירה בין אדום ללבן, תלוי במצברוח, בשעה ביום ובמזג האוויר. מה שבטוח הוא שיהיו לכם המון פינות שקטות ונעימות שיאפשרו לכם להתנתק לרגע מכל הרעשים שמסביב, לשתות לחיים, ולנשום. וואו, לנשום.

בוסתן מוז"א, להשיג במוזיאון ארץ ישראל, חיים לבנון 2 רמת אביב

לאתר Porta 6;מידע על היין באתר שקד

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!