אואזיס ומעדניית יום טוב, הנסיכים של לוינסקי, פתחו את ה-Rehab

ריהאב. צילום: מתן שרון
ריהאב. צילום: מתן שרון

נראה שכל אחד רוצה עכשיו בר יין, אבל כששני ענקי שוק לוינסקי משתפים פעולה, הכבד שלנו מתחיל להתרגש. היכונו לבר היין החדש של השוק הכי תוסס בדרום העיר, ה-REHAB היחיד שאיימי ויינהאוס היתה דווקא שמחה לבקר בו, נו נו נו

4 בספטמבר 2022

מתקפת בר היין נמשכת – ובגדול. שיתוף הפעולה בין שף רימה אולברה (אואזיס) ויומי לוי, מבעלי מעדניית יום טוב בשוק לוינסקי, סוף סוף פותחים את בר היין המשותף שלהם, עליו דיווחנו לראשונה לפני כחודשיים. שמו, REHAB, הוא מעין בדיחה פרטית על ההיסטוריה האישית של אולברה. בראיון שקיימנו עימה לפני חמש שנים סיפרה השפית המוערכת בגילוי לב ש"אני אלכוהוליסטית מתפקדת, בדיוק כמו שאר השפים, וכל שף שאומר על עצמו אחרת משקר. כולנו שותים המון כל הזמן. אני שותה המון אבל לא אכפת לי כל עוד זה לא פוגע לי בפוקוס בעבודה. כל עוד זה לא דופק לי את העסק או פוגע באהוביי בחיי הפרטיים אני אמשיך לשתות".

רימה אולברה (צילום יח"צ)
רימה אולברה (צילום יח"צ)

"לרימה תמיד היה רצון לפתוח בר יין, במיוחד בשם זה", אומר בחיוך מינטו לה, מנהל וסומלייה מסעדת אואזיס. "לקח כמה שנים עד שהרעיון יצא לפועל ונמצא השותף הנכון, יומי לוי ממעדניית יום טוב, שהוא כוכב בשוק לוינסקי". לוי הוא סיפור בפני עצמו, דור שלישי לבעלי מעדנייה שהחלה את דרכה עוד בטורקיה והועתקה בשנת 1969 לישראל. יומי ואחיו איתן ממשיכי השושלת פיתחו את המעדנייה המשפחתית הקטנה. לגבינות ולזיתים המסורתיים נוספו יינות, מוצרים מיובאים ודליקטסים, שבעקבותיהם הפך המקום לתחנת חובה בכל סיור קולינרי בלוינסקי. "שוק לוינסקי מתקדם לחיי לילה ובילויים", הוא מסביר. "רימה היא שף מהמוכשרים בישראל ובעולם, וקשרי חברות ואהבה כבר יותר מ־15 שנים הביאו אותנו לשיתוף פעולה. כמובן שאיתן ואמא ממשיכים את המסורת בחנות הוותיקה".

מינטו לה והשלט. השם בדיחה פנימית, כל השאר רציני. ריהאב (צילום מתור עמוד האינסטגרם chefrimaolvera@)
מינטו לה והשלט. השם בדיחה פנימית, כל השאר רציני. ריהאב (צילום מתור עמוד האינסטגרם chefrimaolvera@)

ריהאב הוא שילוב של מעדנייה, חנות יין ובר יין בשירות עצמי. תפריט האוכל יכלול ברוסקטות שאולברה תרכיב בעצמה, כיד הדמיון הקולינרי המאפיין אותה. את המעדנייה העשירה בחנות הפינתית יחליפו נקניקים וגבינות ויינות בוטיק מספקים שעובדים עם מסעדות באופן בלעדי. "נביא יינות כיפיים ועונתיים ואולי נעשה הפי האואר של מבעבעים", מספר לה. המקום פועל משעות הבוקר ועד הלילה, שזה נהדר, כי בכל מה שנוגע לברי יין – כל המרבה הרי זה משובח.
לוינסקי 47, תל אביב