Round Tables: השף מאט למברט (ניו יורק) יתארח במסעדת קוואטרו

במסגרת פסטיבל Round Tables By American Express שיערך בחודש נובמבר יתארח השף מאט למברט (ניו יורק) במסעדת קוואטרו של השף אביב משה

Round Tables: השף מאט למברט. צילום: Signe Birck
Round Tables: השף מאט למברט. צילום: Signe Birck
27 בספטמבר 2016

ארבעה חודשים בלבד נדרשו לשף מאט למברט (35) כדי לקבל את כוכב המישלן שלו על היצירות שהוא הוגה במטבח של המוסקט רום, המסעדה הניו זילנדית שפתח בשכונת נוליטה הטרנדית במנהטן. "השף מאט למברט הוא שגריר של ניו זילנד, שמשתמש בידע שלו על חומרי גלם כדי ליצור מנות עונתיות, טעימות ויצירתיות בטירוף", נימקו במישלן את הכוכב שניתן לו במהירות לא אופיינית.

Round Tables: מנה ממסעדת The Musket Room. צילום: Signe Birck
Round Tables: מנה ממסעדת The Musket Room. צילום: Signe Birck

שמה של המסעדה נגזר מההיסטוריה הניו זילנדית (מלחמות המוסקט), שמסמלת עבורו גילוי,
חלוציות והרפתקנות – ערכים שבאים לידי ביטוי בכל צלחת: מנות שהביאו עמם המהגרים הבריטים משולבות עם השפעות אסייתיות, שפע חומרי הגלם המצויים באי וטכניקות העבודה שאימץ בארצות הברית.

Round Tables: מנה ממסעדת The Musket Room. צילום: Signe Birck
Round Tables: מנה ממסעדת The Musket Room. צילום: Signe Birck

מוסקט רום ממוקמת בבניין יפהפה מ־1899 , והעיצוב האלגנטי שלה – בר ארוך מעץ אגוז, קירות לבנים חשופות, מנורות נחושת, מושבי עור אינדיגו וכיסאות עץ עם ידיות חובקות – זיכה אותה בתואר המסעדה היפה ביותר באמריקה של Restaurant & Bar Design . המסעדה מארחת סועדים מפורסמים כמו אלישיה קיז ורוברט דה נירו, שהתאהבו בטעמים המדויקים של למברט, אשר מייבא את כל חומרי הגלם מהמולדת וחושף את הניו יורקרים לתרבות קולינרית חדשה.

Round Tables: מנה ממסעדת The Musket Room. צילום: Signe Birck
Round Tables: מנה ממסעדת The Musket Room. צילום: Signe Birck

מילה מהשף המארח, אביב משה:

"למברט מבשל אוכל מינימליסטי, סופר מדויק, שאמנם נראה פשוט אבל הוא מלא בטעמים. הוא מגיע מניו זילנד ומשם ההשפעות המרכזיות שלו, ואליהן הוא מחבר טעמים עכשוויים עם דגש על עשבי תיבול. התחברתי לסגנון הזה, אף על פי שעשינו קצת שינויים והתאמות לתפריט שהוא הציע. אני בטוח שתהיה ארוחה מעולה".

שאלות שהיינו חייבים לשאול את השף:

  • הסוד של המסעדה שלי: לשמח אנשים.
  • חומר הגלם המועדף עלי: ג׳ינג׳ר, חמאה, לימונים.
  • אני הכי אוהב לבשל: כל דבר עונתי.
  • הרגע המרגש ביותר בקריירה שלי: כשקיבלתי כוכב מישלן.
  • העצה הכי טובה שקיבלתי: טעם את האוכל שלך.
  • הכי התרגשתי לבשל עבור: סקרלט ג׳והנסן, רוברט דה נירו, ברוס ספרינגסטין, אלישיה קיז.
  • הגילטי פלז׳ר שלי: טוסט גבינה והודו.
  • הסעודה האחרונה שלי: ביצה מקושקשת עם כמהין.
  • המסעדה הכי טובה בעולם: Blue Hill Stone Barns

 

קוואטרו, הארבעה 21 תל אביב, 9191555־03

[tobutton text="%22%u05DC%u05E8%u05DB%u05D9%u05E9%u05EA%20%u05DB%u05E8%u05D8%u05D9%u05E1%u05D9%u05DD%20%u05DC%u05D0%u05E8%u05D5%u05D7%u05D4%22" link="%22http%3A//www.roundtablestour.com/event/quattro-tel-aviv-musket-room-new-york/%22" theme="blue1" target="_blank" ]

[tmwdfpad]