Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

שף השנה

כתבות
אירועים
עסקאות
ירון שלו. צילום: איליה מלניקוב

ירון שלו, שף השנה, מספר איך הוא סוגר כל סרוויס

ירון שלו, שף השנה, מספר איך הוא סוגר כל סרוויס

אחרי שהתגבר על משבר אישי וחזר לטוטו בכל הכוח, ירון שלו סוגר את 2015 עם תואר השף הטוב ביותר

ירון שלו. צילום: איליה מלניקוב
ירון שלו. צילום: איליה מלניקוב

במשך שנים נחשב ירון שלו (33) לילד הפלא של הקולינריה הישראלית. בהנהגתו כבשה טוטו את פסגת דירוגי המסעדות הטובות בארץ וברשימת הלקוחות הופיעו פוליטיקאים, עורכי דין מעונבים מבית המשפט הסמוך, שגרירים ואנשי עסקים כבדים. שלו עמד בלחץ וג'ינגל בהצלחה, עד שיום אחד הכל קרס. טוטו עברה לידיים אחרות, והשף המוכשר לקח הפסקה מהמירוץ כדי לאתחל את עצמו. כיוון שקארמה איז אה ביץ', לפני שנה הוזמן שלו לתפוס שוב את מקומו בטוטו בעמדת השף הראשי. כמו עוף החול הוא קם מהאפר וחזר נמרץ ומפוקס יותר.

שלו מודל סוף 2015 שוקל מילים, מעדיף להתבטא דרך האינסטגרם, מצמיד שם לצילומים כיתובים אופטימיים, ובאופן כללי מתרכז בעבודה ופחות ברכילות ובהרגלים ההרסניים שהובילו אותו למטה. התוצאות לא איחרו לבוא: הקהל העניק לו חיבוק חם בגין הסיבוב שעבר והשולחנות בטוטו שוב מלאים. עכשיו נותר רק לחכות ששלו יפרע את השטר מהריאיון האחרון שלו ויפתח עוד מסעדה.

טוטו. צילום: אנטולי מיכאלו
טוטו. צילום: אנטולי מיכאלו

כמה שאלות לירון שלו

מה אכלת היום?

"אני לא אוכל בבוקר. אתמול אכלתי שווארמה עם חומוס וסלט אצל הקוסם".

כמה קפה אתה שותה?

"אני שותה אספרסו קצר. את הראשון בבוקר במרפסת, השני בבראסרי עם אימא, עוד אחד במסעדה בעשר ואחרון אחר הצהריים".

מה יש לך במקרר?

"יוגורט 0%, קרטיבים ובקבוקי אוויאן".

מה גילית השנה?

"הלחם של אדון שיפון".

מה דרינק השנה שלך?

"דריי מרטיני עם זיתים".

מהי המנה שהיית טס עבורה עכשיו?

"צלחת חלקי פנים טלה במסעדת זובייר באיסטנבול".

מה אתה עושה כשהסרוויס נגמר?

"הולך לאכול ג'אנגל קארי".

מה מחרפן אותך ומה מרגיע אותך?

"מחרפן – חוסר התמדה, זלזול בחומרי גלם ומנות מופרכות. מרגיע – ריצה, אוכל וסרטים".

מה האובססיה הנוכחית שלך?

"ארטישוק ושורש סלרי, שבעונה הזו מככבים במטבח שלי".

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

אחרי שהתגבר על משבר אישי וחזר לטוטו בכל הכוח, ירון שלו סוגר את 2015 עם תואר השף הטוב ביותר

דיוויד פרנקל. צילום: איליה מלניקוב

דיוויד פרנקל – שף השנה של טיים אאוט – מספר מה יש לו במקרר

דיוויד פרנקל – שף השנה של טיים אאוט – מספר מה יש לו במקרר

דיוויד פרנקל, שף השנה של טיים אאוט, מספר מה יש לו במקרר, איפה הוא הכי אוהב לאכול ועם מי

דיוויד פרנקל. צילום: איליה מלניקוב
דיוויד פרנקל. צילום: איליה מלניקוב
18 בדצמבר 2014

דייוויד פרנקל הוא שף השנה של Time Out לשנת 2014. קשה לומר שאנחנו מופתעים. פחות מארבע שנים לאחר שנטל את הנהגת מסעדת פרונטו, ושנתיים לאחר שהוכתר כפריצת השנה, הוא מתבלט כאחד השפים המוצלחים במדינה. בהנהגתו הפכה פרונטו ממסעדה איטלקית כמוסה למסעדת שף מהוקצעת ששמה שגור בפי כל.

פרנקל, בדרכו המיוחדת והצנועה, מנהיג מטבח מקורי ואלגנטי המתבסס על חומרי גלם מהשורה הראשונה. יתרונותיו על שלל מתחריו הם חדשנות וטריות. למרות גילו הצעיר, פרנקל צבר קילומטרז' קולינרי מרשים, הבא לידי ביטוי בטכניקות מודרניות, במנות מסוגננות ובאיכות בישול בלתי מתפשרת. המטבח שלו הוא מה שנקרא בעגה המקצועית “א־לה מינוט" – הכל מוכן על הרגע. מטבח שכזה, הקם ונופל על טבחיו, מחייב דקדקנות שיא. רוח המפקד היא שם המשחק, ופרנקל מספק את הסחורה.

פרנקל נוכח במסעדה כמעט בכל עת. הפדנטיות וההבנה המערכתית מציבים אותו בחוד החנית של השפים הצעירים, שמבינים לא רק במתרחש בסירים, אלא הרבה מעבר להם. פרנקל לא מרפה מדוושת הגז, ומאפשר לרפי אדר, הבעלים, לנוח על זרי הבזיליקום. מעניין לאן הוא יפנה בעתיד. האם יתמקד בפרונטו? האם יְפתח את כישוריו למחוזות נוספים? האם יקים ליין גלידות בעקבות אלה המופלאות המוגשות במסעדה? אולי ייסד בית אוכל נוסף? דבר אחד בטוח: זה יהיה מצוין.

פרונטו. צילום: יח"צ
פרונטו. צילום: יח"צ

מה אכלת היום?

"מרק עוף עם ג'ינג'ר, אני חולה"

עם מי אתה אוהב לאכול?

"עם אח שלי. אני אוהב לראות אותו נהנה מאוכל, יש לו מבטים מצחיקים"

איפה אתה הכי אוהב לאכול בעיר?

"בחאן מנולי, כי לפליקס השף יש יד נדירה בבישול, האוכל שלו מעודן ואני ממש מתרגש בכל פעם שאני הולך לאכול שם"

מה יש לך במקרר ברגע זה?

"גבינה צהובה מהסופר, עוגת שיש שאפיתי לפני חודשיים, שני בקבוקי מים מינרליים, פחית קולה וחלב מקולקל"

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

דיוויד פרנקל, שף השנה של טיים אאוט, מספר מה יש לו במקרר, איפה הוא הכי אוהב לאכול ועם מי

מאתגיל אקרמן5 בינואר 2015
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!