Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
במאבק על הטמפרטורות של המזגן באופן ספייס כולם שווים. זה אולי העימות היחיד שבה דעתו של העובד הזוטר ביותר שווה לעמדתו של העובד הבכיר ביותר.
שוביניזם
השנה היא 2022. טיעונים מגדריים ("את אישה, בגלל זה קר לך") אינם לגיטימיים בקרב על המזגן.
פרופורציות
אין מראה עצוב יותר מעובדים קפואים בסוודרים כשהטמפרטורה בחוץ היא 40 מעלות. ברגע שהסכסוך מגיע לכך יש צורך בהתערבות דרמטית של אחד המנהלים כדי לפתור את המשבר. מנגד, בשום סיטואציה אין צורך שאחד מהעובדים יביע את מחאתו על הטמפרטורות הלא מספיק נמוכות באמצעות אקט של הורדת החולצה.
עמק השווה
הפתרון המומלץ (גם על ידי חברת החשמל, אגב) הוא 25 מעלות (בהנחה שבחוץ הטמפרטורה היא בין 33 ל־40).
אחריות המעביד
במקרים הומניטריים מסוימים של עובדים הסובלים מהחום ונוזלים אל תוך הכיסא בקיוביקל שלהם, יש לרכוש עבורם מאוורר אישי כדי שיחדלו מלהרטיב את סביבתם.
איסור הגרלות והטלות מטבע
במקרים מסוימים נפתרים סכסוכי מזגן באופן ספייס בשלל אמצעי אן-דן-דינו לסוגיהם, כולל הטלת מטבע או שליפת פתק ובו מספר מתוך כובע. זה ילדותי ומטופש. פשוט כבו את המזגן או שנבכה ונצרח.
דמוקרטיה
זיכרו שהרוב לא תמיד קובע ושבדמוקרטיה אמיתית הרוב מגן על זכותו של המיעוט לא לקפוא ולא להינמס. תתחשבו באחר. תהיו טובים. לא טוב לכם? עופו לברלין. מזגנים אין שם.
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
לפני כארבע שנים קבעה מעצבת האופנה הצעירה רחל כהן את משכנה בפאתי השוק, והיא לגמרי שווה את הסטייה הקלה מהרחוב המרכזי. בחנות אפשר למצוא במקביל שלושה ליינים שונים: בגדי קז'ואל, ערב ושמלות כלה בסגנון אורבני ומונוכרמטי.
מחירים: 270־8,500 ש"ח
בית אשל 19, 7441058־03
קומון רייבן (צילום: אלה אוזן)
[tmwdfpad]
Open Space
חלל פופ אפ המארח כל שבוע נבחרת מעצבים אחרת. כעת מציגות חמש מעצבות מתחומים שונים שהמשותף להן הוא עיצוב מינימליסטי וייצור מקומי: תכשיטים של Cuda, בגדי קז'ואל של Oaoa, הדפסים של Elect, תיקים של Anka ונעלי עור קלות להפליא של Burlinca.
תחנת חובה לחובבי תכשיטים. השנה השיקה שירלי איציק (הלוא היא רובי סטאר) קולקציה חדשה בהשראת יער המורכבת משתי תת קולקציות – אחת זהובה וקיצית ואחת בעלת טון אפל יותר לחורף. המוטיב המרכזי הוא יציקות של ענפים וזרדים קטנים שמוגשים כשרשרות קולר, צמידים בשיבוץ אבנים ועגילים דו צדדיים.
הספציאליטה של אסופה, חנות על טהרת העיצוב המקומי, הוא מוצרי נייר כמו מחברות, גלויות, פוסטרים מקוריים ואיורים חתומים במהדורה מוגבלת של מאיירים צעירים כמו עמית שמעוני, הדס פרידלנד חיון, מיקי אוחנה ועוד.
סאגה, האחות החדשה, מוקדשת לעיצוב ישראלי לבית. תמצאו כאן ריהוט ייחודי, אביזרים יוקרתיים ופריטים שהם One piece של מעצבים בעלי שם כמו אנדרי ושי, אוהד בניט, סטודיו קאהן וסטודיו Ve.
אסופה. יהודה מרגוזה 8, 6041405־03; סאגה. רבי פנחס 4, 6706062־03
הגדה מאוירת של אסופה
גלרי פריזיין
זו לא סתם חנות יד שנייה אלא וינטג' פרימיום. רוני שפילמן, בעלת החנות (בשותפות עם אחיה אייל), מקפידה על המינוח. סיבוב זריז בין הקולבים מלמד שהיא לא נסחפת: פריטים של הרמס, סן לורן, שאנל ושאר חברים צרפתים נמכרים כאן במצב טוב ובמחיר מצחיקים (בהשוואה למחירים בשאנז אליזה, כמובן).
חנות חדשה לעיצוב ולריהוט בבעלות צרפתית (אותה בעלות של המסעדה היפנית הסמוכה, לימה ניפו), המציגה פריטים יוקרתיים בעבודת יד מהמזרח הרחוק. חובה להציץ בכיסאות ובשולחנות המשמשים מצע לסידורי פרחים מלאכותיים מתאילנד. אנחנו מצאנו שם את הפריט המושלם – כיסויי טקסטיל לכדורי פוטבול שהופכים אותם לפריט שמשדרג כל סלון (1,450 ש"ח האחד. יוקרתי, נו).
מחירים: 250־13,000 ש"ח
רבי תנחום 2, 6322708־054
איפה אוכלים כשמתעייפים?
פונדק דה לוקס
אם התעכבתם בשוק עד אחר הצהריים אתם חייבים לצלול לנבכי הפונדק. בשרים מעושנים ותועפות בייקון מובטחים.