Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מייקל מאייר

כתבות
אירועים
עסקאות
בדיוק ככה, רק באמצע המדבר. הבלוק (צילום: גוני ריסקין)

פסטיבל הבלוק: כל כך הרבה די.ג'ייאים מחו"ל לא ראינו כל 2024

פסטיבל הבלוק: כל כך הרבה די.ג'ייאים מחו"ל לא ראינו כל 2024

בדיוק ככה, רק באמצע המדבר. הבלוק (צילום: גוני ריסקין)
בדיוק ככה, רק באמצע המדבר. הבלוק (צילום: גוני ריסקין)

פשוט וואו: פסטיבל הבלוק שיתקיים בנווה המדבר שיטים בסוף מרץ חשף את הליינאפ שלו, והוא מרשים ברמות שלא נראו כאן יותר משנתיים - מייקל מאייר, עומאר אס, תומאס מלכיור, מעיין נידם, דינו סבאטיני, קרוסינג אבניו ועוד ועוד ועוד. עכשיו רק תחזיקו אצבעות חזק להפסקת האש

מסיבה ממש טובה לא הייתה בעיר מאז שבעה באוקטובר, ואפשר להבין למה. די.ג'ייאים גדולים מחו"ל כמעט ולא הגיעו לתל אביב מאז שבעה באוקטובר, ואפשר להבין למה. אז די ברור שעל פסטיבל טכנו עם הד-ליינרים כמו מייקל מאייר, עומאר אס ותומאס מלכיור אין על מה לדבר. אבל זהו, שלמרבה התדהמה דווקא יש: הפסטיבל של מועדון הבלוק וגאת'רינגס במדבר,עליו הוכרז במפתיע בחודש שעבר, פרסם לפני שעות מספר את הליינאפ שלו, והוא שומט לסתות.

>> הבלוק היה הבית השני שלי // וידויה של בלוקרית

כזכור, הפסטיבל יתקיים בסופ"ש של ה-28 וה-29 במרץ, 24 שעות של מוזיקה ללא הפסקה בשלוש רחבות, בנווה המדבר הקסום שיטים, אי שם בלב המדבר, באמצע הדרך בין מצפה רמון לאילת. הפסטיבל מציע לבאיו הסעות מתל אביב ואפשרויות לינה מגוונות עד כדי גלאמפינג על מלא, אבל מול הליינאפ המסתמן ספק אם מישהו מאלפי הבאים ירצה ללכת לישון. וכמו שאומרים בבלוק, שימו את זה ברקע:

הליינאפ מציג נבחרת מרשימה של אורחים מחו"ל בקליבר שמזמן לא היה כאן, ובראשם חביב הקהל הישראלי מייקל מאייר, אגדת הטכנו עומאר אס, מלך המיקרו תומאס מלכיור במופע לייב וגם ההרכב האיטלקי קרוס אבניו במופע לייב, דינו סבאטיני לייב בזריחה, ובנוסף מעיין נידם הברלינאית שלנו, MIHIGH הרומני ובסך הכל עשרה תקליטנים מחו"ל (שניים מהם ישראלים, מה שפייר) ועוד נבחרת אדירה של כישרונות מקומיים בהובלת הרזידנטים של הבלוק, טל כהן ועשהאל וייס, עם סט בק-טוק-בק של חמש שעות לא תמימות בכלל.הרשימה המלאה וסדר ההופעה והחלוקה בין הרחבות כאן.

היינו כחולמים. פסטיבל הבלוק
היינו כחולמים. פסטיבל הבלוק

ומה עם הכרטיסים, אתם שואלים. ובכן, בזמן ששאלתם נשארו עוד פחות. סבב הכרטיסים הראשון עף תוך 24 שעות, והסבב השלישי כבר נמצא בעיצומו ועם הכרזת הליינאפ המרשימה הזאת לא יעבור זמן רב עד שיסתיים. כרגע מחיר הכרטיס הוא 425 שקלים, בסבב הבא זה יהיה 450 שקלים, וזה עוד לפני שהתארגנתם על כל מה שצריך להתארגן (הסעה, לינה, אוכל, שתייה, בטח שכחנו משהו).במקומכם היינו מזדרזים, וכמובן מחזיקים אצבעות חזק חזק להמשך הפסקת האש. חמסה.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

פשוט וואו: פסטיבל הבלוק שיתקיים בנווה המדבר שיטים בסוף מרץ חשף את הליינאפ שלו, והוא מרשים ברמות שלא נראו כאן יותר...

מאתמערכת טיים אאוט17 בפברואר 2025

מייקל מאייר, נסיך הטכנו המלנכולי, חוזר לתל אביב. ריאיון

מייקל מאייר, נסיך הטכנו המלנכולי, חוזר לתל אביב. ריאיון

הדיג'יי הגרמני מייקל מאייר חוזר לבלוק ומדבר על מדע בדיוני, מסיבות דיסקו במרכז הנוער הקתולי ועל הקשר בינו לבין פיסול. חוץ מזה, מי שמחפש סיבה לקצת גאווה עירונית ישמח לקרוא את התשובה שלו לשאלה "מי המפיקים האהובים עליך כיום"

23 בדצמבר 2015

ביום חמישי (24.12) ינחת בתל אביב מייקל מאייר ויקח לידיו (שוב) את העמדה של הבלוק. מאייר הוא בין המעצבים העיקריים של סאונד דומיננטי במיוחד בסצינת המועדונים בשני העשורים האחרונים: האוס פופי, מלנכולי, דרמטי וסינמטי, שמזריק עצב ורפלקסיביות למקדש האסקפיזם שהוא רחבת הריקודים. את ההשפעה שלו על הסצינה האלקטרונית רכש מאייר לא רק בעבודתו כדי ג'יי ומפיק, אלא גם ובעיקר כאחד מהבעלים של הלייבל קומפקט, אותו הקים ב-1998. מאז ועד היום, קומפקט הוא אחד הלייבלים המשפיעים ביותר בסצינה האלקטרונית. לא לחינם כינה אותו VICE "יורש העצר של הטכנו העצוב והרך".

מה דעתך על הכינוי הזה?

"באמת? לא היה לי מושג שהם קראו לי ככה. ואם כבר, הייתי אומר שהכינוי יותר הולם את Superpitcher (אחד מהאמנים הוותיקים של קומפקט, ששיתף פעולה עם מאייר תחת השם Supermayer ועם Rebolledo כפצ'נגה בויז). בהחלט יש כמות נאה של מלנכוליה במוזיקה שלי, אבל אני מקווה שאני לא מגזים עם זה. אני לא באמת מעוניין בעצבות טהורה ולא מבקש ממועדונים אספקה של ממחטות בחדר האמנים. כשאני הולך למחוזות היותר אפלים של טכנו בסטים שלי, הקהל יכול לבנות על זה שאקח אותו בחזרה לצד המואר. חלק מרכזי מתקלוט זה לשחק עם רגשות. ככל שהסט הוא יותר רכבת הרים רגשית ככה הוא טוב יותר".

המורשת של קומפקט, של שילוב פופ ודרמה בטכנו, ניכרת מאוד במוזיקה של שניים מהלייבלים הבולטים של השנים האחרונות – Life and Death ו-Innervisions. איזה מהאמנים שלהם היית גונב אם היית יכול? ובכלל, מי האמנים העכשוויים האהובים עליך?

"האמת שלא הייתי גונב אף אחד מהם. עד כמה שאני אוהב ומעריך את שני הלייבלים האלה, מעולם לא עלה בדעתי לגנוב את האמנים שלהם. ובכל מקרה, יש חפיפה טבעית בין האמנים שלנו, שלא דורשת ממני להידרדר לפלילים. מרקוס וורגול מאינרוויז'נס הוציא יחד עם Motor City Drum Ensemble פרויקט אמביינט בקומפקט. אני עשיתי רימיקס ללייף אנד דת' ודי ג'יי טניס (מייסד לייף אנד דת', ע"ר) עשה כמה רימיקסים עבורנו. אפשר לקרוא לזה דו קיום. המפיקים האהובים עליי כרגע? פטריס באומל, רד אקסס, Weval (צמד הולנדי שחתום בקומפקט, ושיינגן לייב לפני מאייר בבלוק. ע"ר), DJs Pajera ועוד כל כך הרבה אחרים".

באילו ריליסים של קומקפט אתה הכי גאה?

"זה כמו לשאול הורה איזה מהילדים שלו הוא הכי אוהב. יש ריליסים שלא מקבלים את אותה תשומת לב שאמנים גדולים כמו GusGus או Kölsch, ובסתר אני אוהב את אלו שנשארים מתחת לרדאר טיפה יותר".

מה היו ההשפעות המרכזיות שלך כשהתחלת לעסוק במוזיקה אלקטרונית? אתה זוכר איזו נקודת מפנה שגרמה לך להגיד "אוקיי, זה מה שאני חייב לעשות עם החיים שלי"?

"הרגע הזה הגיע בשלב די מוקדם בחיים שלי. האיטלו דיסקו שלט במועדונים ולמזלי היה לי שכן שהיה די ג'יי. הוא היה מכין לי מיקסטייפים והייתי מאזין להם באדיקות דתית. ואז ההורים שלי נתנו לי ללכת למסיבת דיסקו במרכז לנוער קתולי. עדיין לא התאוששתי מהשוק שחוויתי במסיבה ההיא. האורות, המוזיקה הרועשת, ריקודים! זה היה הדבר הכי טוב שאי פעם חוויתי ומיד ידעתי שאני רוצה להיות הבחור עם האוזניות שעומד מאחורי העמדה".

בוא נדבר רגע על התהליך שלך כמפיק: באיזה אופן אתה ניגש לעבודה באולפן? איך אתה מרכיב את השכבות של הטרקים?

"אני עובד בצורה מאוד אינטואיטיבית. לרוב יש לי רעיון גס שממנו אני מתחיל ומשם אני זורם. זה קצת כמו פיסול. בהתחלה כל מה שיש זו פיסת אבן, ואני מכה בה עם פטיש ואיזמל עד שהיא מגיעה לצורה הנכונה".

המדע הבדיוני והטכנו תמיד היו קשורים זה לזה, אבל זה ניכר במיוחד בהפקות שלך. מה דעתך על הקשר ההדוק בין השניים ועד כמה הושפעת באופן אישי על ידי מד"ב?

"אי אפשר להפריד מוזיקה אלקטרונית מקדמה טכנולוגית, ולכן זה טבעי שמדע בדיוני משחק תפקיד חשוב בטכנו. השניים מחוברים אסתטית. אני בעצמי לא ממש בקטע של מד"ב. אם כבר, אני בעניין של רטרו-פוטוריזם. כיום אין חזון חדש של העתיד. אני לא יכול לחשוב על סרט חדש ששינה את התפיסה שלי של העתיד… אולי רק הסרטים של ניל בלומקאמפ ("מחוז 9", "אליזיום") במידה מסוימת. בעבר למד"ב היתה איכות אוטופית, היום כמעט הכל דיסטופי".

5 קטעים של מייקל מאייר שכדאי להכיר

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

הדיג'יי הגרמני מייקל מאייר חוזר לבלוק ומדבר על מדע בדיוני, מסיבות דיסקו במרכז הנוער הקתולי ועל הקשר בינו לבין פיסול. חוץ...

מאתעמרי רוזן23 בדצמבר 2015
מייקל מאייר. צילום: סיימון גונזלס

הפלייליסט של מייקל מאייר

הפלייליסט של מייקל מאייר

האזינו לטרקים האהובים על הדי.ג'יי והמפיק לקראת התקלוט בבלוק

מייקל מאייר. צילום: סיימון גונזלס
מייקל מאייר. צילום: סיימון גונזלס

רגע לפני התקלוט בבלוק (25.12), מייקל מאייר, איש הלייבל קומפקט, מספק הצצה לקייס התקליטים שלו:

מאייר על הבחירות:

"Vermont- "übersprung

כך התחילה השנה של קומפקט. משום מקום, אנסמבל מוטור סיטי ומרקוס וורגאל זרקו עלינו את זה. אני עדיין מאוהב באלבום הזה. הוא אמיתי, מאתגר ובמקביל מנחם – כמו חבר טוב.

"Weval – "Easier

עוד צמד דינאמי שגרם לי להתאהב בו מיד. הארם ומרג'ין טוענים שהילדים של היום לא יודעים מהי מוזיקה עמוקה. שניהם בשנות ה-20 המוקדמות שלהם, והם מצליחים להיות גם חכמים וגם מרעננים.

"Dauwd – "Kindlinn

בן משפחה חדש. שני האי.פים שלו בקומפקט והרימיקסים שעשה הפכו אותו למפיק הלוהט של 2014. יש לו גם את הלוק וגם את השכל.

[tmwdfpad]

"Sebastien Bouchet – "Broken Heart

גם סבסטיאן נראה טוב, אבל מבחינת המוזיקה הוא קשה וכבד יותר. הטכנו שלו פסיכדלי אך גם מרגש. יצא לי לראות כמה בליינים מזילים דמעה בזמן שהטרק הזה נוגן.

"Danny Daze – "Freeze

בטרק הזה יש את כל מה שאני אוהב. נרטיב, בייס ליין טוב וטוויסטים מעניינים. אה כן, ויש לו גם ביצים.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

האזינו לטרקים האהובים על הדי.ג'יי והמפיק לקראת התקלוט בבלוק

מאתמערכת טיים אאוט21 בדצמבר 2014
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!