Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

סנדוויצ'ים

כתבות
אירועים
עסקאות
קרן שנור (צילום: נועה שוסטר)

הסנדוויץ' הכי טעים ובית קפה משודרג רוחנית. העיר של קרן שנור

הסנדוויץ' הכי טעים ובית קפה משודרג רוחנית. העיר של קרן שנור

קרן שנור (צילום: נועה שוסטר)
קרן שנור (צילום: נועה שוסטר)

היא רקדנית מגיל 4 ועכשיו בלהקת הפלמנקו רמנגאר, שעולה בימים אלה עם היצירה החדשה "Arbolella", והיא גם מטפלת ברפואה סינית, והיא גם יודעת לספר לנו על מקום של פעם לקנות בו דברים חשובים, מרכז קהילתי שאכפת לו, ומקום שהזמן בו עוצר מלכת ומתקדם קדימה. בונוס: שיר מהאלבום החדש של רוסליה!

>> קרן שנור (כדאי שתעקבו) היא רקדנית מגיל ארבע (וגם מטפלת ברפואה סינית), ובשנים האחרונות היא חלק מלהקת הפלמנקו רמנגאר, בניהולם של צמד אמני הפלמנקו קרן ואבנר פסח. בימים אלה מציגה הלהקה את המופע החדש, ARBOLELLA, מסע אנרגטי מתפתח, שופע מוזיקה מקורית, קצב ותנועה, הנפרש לצופה כסיפור כאבה של אישה שאינה משלימה עם מציאות חייה // הופעות קרובות: 10.12.25 – הרצליה; 10.1.26 – סוזן דלל; 10.2.26 – סוזן דלל //עוד פרטים וכרטיסים כאן

>> רחוב מזמן אחר וחנויות ספרים מתוקות // העיר של רני בלייר אלקבץ
>> חוויה שמכווצת את הבטן ומענגת באותה נשימה // העיר של הדס גלזר
>> מסיבות לא לגילי ומקום להרגיש בו לא לבד // העיר של נתלי רשבסקי

קרן שנור (מימין), להקת רמנגאר (צילום: יובל הראל)
קרן שנור (מימין), להקת רמנגאר (צילום: יובל הראל)

1. עזרא גבאי

המקום הכי טוב לעשות קניות של הדברים הכי חשובים הביתה. אגוזים, קטניות, שוקולדים ועוד דברים שמשנים את הבישול בבית. מקום קטן אינטימי, מקום של פעם שתמיד טוב ונעים לקנות בו. יש שם עובד שעובד שם 20 שנה, מחייך וטוב לו. שומר על פשטות החיים.
נחלת בנימין 101 תל אביב (שוק לוינסקי)

עזרא גבאי, שוק לוינסקי (צילום: פייסבוק/עזרא גבאי)
עזרא גבאי, שוק לוינסקי (צילום: פייסבוק/עזרא גבאי)

2. בית תמי

מרכז קהילתי לב תל אביב, ממוקם ברחוב שינקין ומציע שפע של תרבות וחוגים להשערה לכל הגילאים. צוות מדהים שאכפת לו מהאנשים בעיר.
מרכז בעלי מלאכה 16 תל אביב

הלב של הלב. בית תמי (צילום: נועם רון)
הלב של הלב. בית תמי (צילום: נועם רון)

3. דוד מלך הסנדוויצ'ים

הסנדוויצ'ים הכי טעימים ופשוטים שדוד מכין מכל הלב. על שדרות יהודית, מקום טוב ונעים. דוד איש מדהים שתמיד עם חיוך ועיינים נעימות. מחיר טוב, מסוג המקומות שאי אפשר לא לחזור אליהם.
שדרות יהודית 22 תל אביב (שכונת מונטיפיורי)

אל תתנו לחזות להטעות. דוד מלך הסנדוויצ'ים (צילום: פייסבוק/דוד מלך הסנדוויצ'ים)
אל תתנו לחזות להטעות. דוד מלך הסנדוויצ'ים (צילום: פייסבוק/דוד מלך הסנדוויצ'ים)

4. נווה שכטר

מרכז לתרבות ואמנות יהודית ועכשווית. מקום מיוחד מאוד, שהזמן בו מצד אחד עוצר מלכת ובו בזמן מתקדם קדימה. בית כנסת מיוחד, הרצאות וסדנאות מגוונות. מביא את עולם התוכן של היהדות מעוד זוויות ראייה.
אהרון שלוש 42 תל אביב (נווה צדק)

נווה שכטר (צילום: בן יגבס)
נווה שכטר (צילום: בן יגבס)

5. אלבה

בית הקפה הכי משודרג בעיר. שם דגש על בריאות הנפש והגוף, עם חנות אורגנית ומרחב לטיפולים. החלל הפנימי מלא באומנות של הנפש וסדנאות מרתקות, ומנכיח את הרצון לגדול ברמה הרוחנית.
בת עמי 6 יפו (שכונת נגה)

בואו להשתדרג. אלבה (צילום: הילה עידו)
בואו להשתדרג. אלבה (צילום: הילה עידו)

מקום/תופעה לא אהוב.ה בעיר:

המדרכות בפלורנטין. אחרי תקופה שאני גרה בפלורנטין, המדרכות ברחובות הקטנים והמיוחדים מפריעות אפילו בחוויה של הליכה פשוטה. מדרכות שיוצאות מהמקום – שיפוץ דחוף.

תמיד יכול להיות יותר גרוע. המדרכה ברחוב אילת (צילום: יעל שטוקמן)
תמיד יכול להיות יותר גרוע. המדרכה ברחוב אילת (צילום: יעל שטוקמן)

השאלון:

איזה אירוע תרבות מהזמן האחרון סידר לך את הראש או פתח לך את הלב?
האמן גיא הדני הציגפסל קינטי בשם "כנף ללא שם"בתערוכה "בנוגע לאמפתיה" בגלריה האונברסיטאית לאמנות על שם גניה שרייבר ויד מישל קיקואין. הוצג ביוני 2024 עד מרץ 2025. זה פסל שהעניק לי אוויר לנשימה, אמן שמביא איתו רוח של תקווה חדשה ואת הקשר האינסופי שלנו לטבע.

גיא הדני, הגלריה האוניברסיטאית. צילום: עילי פירילאס
גיא הדני, הגלריה האוניברסיטאית. צילום: עילי פירילאס

איזו יצירה נתנה לך כוח, תקווה או השראה מאז פרוץ המלחמה?
שיר שנקרא "Hoxe, mañá e sempre" של Tanxugueiras.
קטע מתורגם מתוך השיר:
"אם יום אחד תרגיש את הכאב הזה בחזה,
זכור שכבר די בכל מה שנעשה.
צריך להסתפק במה שצומח בעומק הנשמה,
שהיא זו שהיום, מחר ולתמיד שומרת על השלווה"

לאיזה ארגון או מטרה את ממליצה לתרום או להתנדב בזמן הזה?
בתוך תקופה כמו זאת הייתי ממליצה לתרום באירגונים שקשורים לבריאות הנפש. הנפש שסופגת, שמרגישה בהכל, היא זאת שחשוב לשים בלב העניין כי ממנה נוכל להתקדם קדימה.

מי התל אביבי.ת שהכי צריך להרים לו/לה כרגע?
יובל עובד. הוציא את האלבום השני שלו, "יובל". השיק השבוע את האלבום בלבונטין 7 בהופעה אינטימית ומרגשת. השירים שלו מביאים כנות והומור על אהבה ועל החיים עצמם. בתוך התקופה הזאת, הוציא את האומנות אל האור זו משימה מאתגרת – אבל כל כך חשובה.

מה יהיה?
יהיה מה שיהיה. העיקר האחריות האישית של כל אדם להטיב עם עצמו ועם סביבתו. וברוח הזאת לא יכולה שלא לשים שיר מהאלבום החדש של רוסליה.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

היא רקדנית מגיל 4 ועכשיו בלהקת הפלמנקו רמנגאר, שעולה בימים אלה עם היצירה החדשה "Arbolella", והיא גם מטפלת ברפואה סינית, והיא...

קרן שנור2 בדצמבר 2025
איזה כריך חתיך. שרקוטרי. צילום: בר משה

כריך נחבא: אוכל הרחוב הכי חשוב שיש מקבל חיזוק מתבקש על אלנבי

הרבה זמן לא היתה לנו כזאת: כריכים שעם שמות יצירתיים, נקניקים מצוינים בייצור מקומי, תוספות שמותססות במקום ושאר ממרחים מסקרנים -...

מאתיעל שטוקמן29 באוקטובר 2025
תנעצו שיניים בזה. ג'ושוע דלי. (צילום: שי חן)

הכריכים הגיעו לנמל יפו: סניף של שרי הרינג ומקום חדש לכריך מעדניות

בית המכולות התחדש לאחרונה בבתי מכולות חדשות שמכילות כמה מהכריכים היותר מיוחדים בעיר, וכך המבקרים באזור יכולים להינות מהבגט המושלם של...

מאתיעל שטוקמן5 באוגוסט 2025
סנדוויץ' מיטבולז. צילום: באדיבות גווידו

ליום אחד בלבד: מסעדת גווידו שולפת את הסנדוויצ'ים האיטלקיים מהשרוול

המסעדה האיטלקית האהובה בשדרות בן גוריון הופכת ל"סנוקי", פופ-אפ של כריכי מיטבול וצ'יקן פארם וכל מה שטוב בלחם. אמנם לא מדובר...

מאתשרון בן־דוד27 באפריל 2025
איך מכניסים 30 מרכיבים לסנדוויץ' אחד - ושיהיה טעים. רחל בשדרה (צילום: אסף קרלה)

אוכל טוב ברחוב: הכריך של רחל לא אמור לעבוד. זה פלא אמיתי

אוכל טוב ברחוב: הכריך של רחל לא אמור לעבוד. זה פלא אמיתי

איך מכניסים 30 מרכיבים לסנדוויץ' אחד - ושיהיה טעים. רחל בשדרה (צילום: אסף קרלה)
איך מכניסים 30 מרכיבים לסנדוויץ' אחד - ושיהיה טעים. רחל בשדרה (צילום: אסף קרלה)

כותבי טיים אאוט בוחרים את מנת אוכל הרחוב האהובה עליהם: ליצירה הזאת קוראים "רחוב בוקאדו" של "רחל בשדרה", ולירון רודיק גילה בה קסם מופלא. עשרות רכיבים שלא אמורים להסתדר אחד עם השני בשום אופן, שוכנים לבטח בבגט שמנמן ומייצרים אלכימיה בסנדוויץ' שאסור לפספס

אני חצי מרוקאי, אבל אני לא נראה ככה, לכן סבלתי כל חיי מאפליה. כשאני שם קובי אפללו או עמיר בניון או זהר ארגוב לדוגמה, אנשים מרימים גבה. גם בשווארמה תמיד שמים לי מעט חריף מתוך הנחה שלא אעמוד בזה. אבל יותר מכל אני מרגיש את זה כשאני מזמין כריכים לסוגיהם בהרכבה אישית. אנשים לא מבינים איך אני מכניס כל כך הרבה דברים לתוך לחמניה, פיתה או אפילו לאפה. אבל אני אוהב הרבה טעמים. ואני לא אוהב כשכל ביס מרגיש דומה לקודמו. והבאסה היא שלא כל מסעדה מבינה את זה, בטח לא כשמדובר באוכל רחוב.

>> העתיד של אוכל הרחוב בתל אביב: בינלאומי, מקצועי, ובעיקר כשר
>> אוכל טוב ברחוב: בורקס AM:PM תמיד יהיה שם בשבילי // יונתן עמירן

מי שכן הבינה את זה זאת רחל בן אלול עם הסנדוויצ'יה שלה, "רחל בשדרה" וזה הכי מורגש בכריך המושלם שלה – "רחוב בוקאדו".מדובר בבגט שמן שמלא במרכיבים מכל טוב: גבינת רוקפור, חמאת כמהין, רוקט, נענע, כרוב, אשכולית אדומה, תפוז, גאודה, מרמלדת חבוש, בצל, קרפצ'ו סלק בשום ודבש, שקד ספרדי, קרם לימון, צימוקי שרי, עגבנייה טרייה, צנונית, בצל סגול, פסטו פיסטוק, פרמז'ן, חריף ו– לוקח נשימה– גרידת לימון.

איכשהו כל המרכיבים האלה מייצרים מנה מושלמת, כשבכל ביס מופיע טעם חדש בחיך ומורח לכם חיוך של עונג והנאה על הפרצוף. זה מטורף איך בביס אחד אפשר להרגיש את העוצמה של הרוקפור, ביס אחר כך את טעם הלימון החמצמץ ומיד לאחר מכן את המתיקות של התפוז והדבש עם המרירות של האשכולית והחריף עם הפסטו ו– באמת ללקק את האצבעות. כי זאת לא מנה שאוכלים אותה ונשארים נקיים אחר כך וזה גם חלק מהכיף (תכינו מפיות).

זה כריך ענק שמתפוצץ בתוך הפה ובדרך פלא קסומה ומופלאה הוא מרגיש מאוזן להפליא, קסם של ממש, כי כל בר דעת קולינרי יסביר שזה לא אמור לעבוד.גבינת רוקפור יכולה להיות בעלת טעמים נורא עזים וכשיחד איתה מכניסים לעסק חמאת כמהין זה בכלל נשמע כאילו הולך להיות דו קרב בתוך הפה, ואיכשהו הכל עובד ביחד. אני אוהב גבינות חזקות ואני אוהב כמהין, אבל הייתי חושב פעמיים לפני שהייתי מזמין מנה שמכילה אותם. אז חשבתי.

חשבתי שלפעמים פשוט לא אלה הטעמים שאני רוצה, לפעמים כי אלה רכיבים שמשתמשים בהם הרבה יותר מדי, אבל כאן רחל בן אלול יצרה קסם אמיתי בתוך כריך. אולי זה האופן שבו המרכיבים מסודרים, אולי זאת הבנה נעלה של טעמים ויכולת יוצאת דופן לעשות סדר בתוך הכאוס שהוא "רחוב בוקאדו", אבל דבר אחד ברור מכל: זה סנדוויץ' שאסור לפספס. לאחרונה, אגב, הוא חסר בסניף התל אביבי. שימי לב, רחל…

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו

כותבי טיים אאוט בוחרים את מנת אוכל הרחוב האהובה עליהם: ליצירה הזאת קוראים "רחוב בוקאדו" של "רחל בשדרה", ולירון רודיק גילה...

מאתלירון רודיק29 במרץ 2025
ימה טו גו (צילום: אמיר מנחם)

הים טעים היום: 3 כריכי דגים חדשים שאנחנו רוצים לאכול עכשיו

תל אביב היא לא עיר של דגים, אבל לאחרונה חל שיפור משמעותי בגזרת אוכל הרחוב מבוסס הדגה. יש כריך דייגים של...

מאתמערכת טיים אאוט10 במרץ 2025
אירופה, תאכלי ת'לב. הכריכים של ליגורי (צילום: מתוך עמוד הוולט של ליגורי)

הכריך שצריך: 3 סנדוויצ'ים מומלצים שנשמח לאכול ממש עכשיו

אחרי סגירתו של הסנדוויץ' בר המיתולוגי מיהודה הלוי, לא נותרו בתל אביב המון מקומות שסנדוויצ'ים מיוחדים הם הספציאליטה שלהם, אבל אלה...

מאתמערכת טיים אאוט12 בפברואר 2025
ארוחת בוקר של אלופים. מרכז החומוס האסלי (צילום יחסי ציבור)

10 דברים טעימים לאכול בתל אביב על הבוקר בפחות מ-20 ש"ח

יוקר המחיה ממשיך לחנוק, בעיקר בבוקר כשרק רוצים משהו ללעוס ליד הקפה ומגלים שהעסק חוצה את ה-50 ש"ח בקלות. יצאנו לחפש...

מאתיעל שטוקמן21 בפברואר 2025
אמאל'ה איזה מבנה. צילום: עמוד האינסטגרם של "רחל בשדרה"

מה מזמינים היום: כריך שהוא פלא הנדסי עסיסי שבטוח שבר איזה שיא

הם הגיעו מירושלים כדי לנצח את החיך התל אביבי - מפלצות עצומות שמאגדות יחדיו מספר דו ספרתי של מרכיבים תחת לחמנייה...

מאתמערכת טיים אאוט5 בנובמבר 2024
היו זמנים ברחוב שינקין. דודי ושולי פליישר עם הילדה בחלון של "איציק ורותי" (צילום: טל חבר)

תעלומה בתוך סנדוויץ': מי היא הילדה מהחלון של איציק ורותי?

"הסנדוויץ' של איציק ורותי" חזר במפתיע לחיינו באוגוסט בלוקיישן חדש, וכעת מנסים שם לאתר את הילדה שמתנוססת על הצילום המוכר ללקוחות...

מאתמערכת טיים אאוט7 בינואר 2024
ראו עוד
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!