תרבות של סושי: מסעדה יפנית חדשה מדברת ישראלית בתל אביב

פרס עידוד. וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)
פרס עידוד. וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)

את היפנית השכונתית החדשה Wat Sang Sushi פתחו צמד קולגות וחברים ותיקים שיצאו מ-Moon, שלא ממש תכננו לפתוח באמצע מלחמה, אבל מציאות הזויה דורשת החלטות אמיצות. קצת סושי, קצת ראמן וקצת יפן וקצת מכאן

6 בנובמבר 2023

ענף המסעדנות מנסה לחזור בכל כוחו לשגרה, גם אם זוהי שגרת חירום. למרות המלחמה, למסעדות שהיו בתהליך הקמה אין ברירה אלא להיפתח כדי לצמצם הפסדים, ועל הדרך לתרום קצת לבריאות הנפש של העובדים, ובתקווה – גם של הלקוחות. זה בדיוק המקרה של Wat Sang Sushi & More, מסעדה יפנית שכונתית חדשה שהתמקמה במרחק הליכה קצרה מגן החשמל ולבונטין, אזור שבתקופה האחרונה חווה פריחה קולינרית (באן מי נונג, סטודיו לקפה COS, קפה מלה האהוב מכיכר בזל ועוד).

מאחורי הקלעים עומד צמד מנוסה – שף וואט סאנג וזוהר שטרך, קולגות וחברים ותיקים מ-Moon שיצאו לדרך חדשה. הקונספט שנבחר: סושייה מורחבת אסתטית ונעימה, מסוג המקומות שאפשר למצוא בערים מרכזיות ביפן. "חשבנו הרבה איך תיראה הדרך העצמאית שלנו. הבנו שאנחנו רוצים מקום שלא יוותר על הזהות היפנית שלו, ובמקביל לא ישכח את הזהות הישראלית. מקום מוקפד ומושקע, אבל כזה שהכניסה אליו והבילוי בו לא יהיו פרויקט מיוחד, עם תפריט שמושך לאותנטי וכל הזמן מספק הפתעות", הם מסבירים.

יפנית חדשה בבלוק. וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)
יפנית חדשה בבלוק. וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)

המטבח של וואט סאנג נשען בעיקר על דגים נאים ורובאטה, גריל פחמים יפני. לצד מנות דגל יפניות כגון מרק מיסו (22 ש"ח), סלט מלפפונים (29 ש"ח) וחצילים במיסו (39 ש"ח) תוכלו לקבל עגבניות שרי במרינדה יפנית (31 ש"ח), סקאלופ בחלב אורז ונתחי בס ברוטב דלעת יפני (75 ש"ח), שרימפס/ירקות בטמפורה (49-58 ש"ח) ושתי גרסאות ראמן – עוף ושרימפס (72-76 ש"ח).

אגף הסושי כבר רחב בהרבה: מאקי וטמאקי, אינסייד אאוט, סשימי, ניגירי, צ'יראשי ו-Battera, סושי בטכניקת דחיסה שמקורה באוסקה. בכל קטגוריה כמעט מופיעים סלמון, דניס, טונה ודג לבן כבסיס, כאשר בחלק מהמקרים נוספים עוד חומרי גלם כגון אונגי (צלופח), שרימפס ואיקורה (ביצי סלמון כתומות). המחיר מתחיל מ-39 ש"ח למאקי צמחוני ומגיע עד 110 ש"ח לצ'יראשי (קערת סושי מפורק) עם דג לבן.

בדיוק מה שבא לנו כרגע. וואט סאנג (צילום זוהר שטרך)
בדיוק מה שבא לנו כרגע. וואט סאנג (צילום זוהר שטרך)

מחלקת הרולים המיוחדים מעניקה למנה המסורתית לבוש צבעוני ומקורי, למשל רול סרטן אבוקדו ויוזו, רול דניס בגריל עם תרד ואבוקדו ורול סלמון פנקו עם אספרגוס, אבוקדו ועירית וללא אורז כלל (55-78 ש"ח). את האוכל מלווים בירה יפנית, מיצים טבעיים אורגניים ותה קמבוצ'ה מותסס בטעמים לצד סאקה, יינות (כ-42 ש"ח בממוצע לכוס, 150 ש"ח לבקבוק) וקוקטיילים בסגנון יפני ממאצ'ה, תה סאקורה, יוזו ושמן שומשום (55-59 ש"ח).

עיצוב בקווים נקיים ועץ מותח קו בין מזרח למערב והכיוון "מוקפד אך נגיש, פיין דינינג שמאפשר לכל אחד למצוא את עצמו", בלשון הודעת הפתיחה. עכשיו רק צריך למצוא כוחות להתנתק מהטלוויזיה ולצאת מהבית. אולי עם רול וראמן על תקן פרס עידוד נצליח שוב למצוא את מה שנותר מאיתנו.
הרכבת 12 פינת לבונטין (מאחורי בית המכס הישן), ראשון-שבת 12:00-20:00 (שעות פתיחה בהרצה)