יובל בן נריה משיק חנות דגים שתלמד אתכם להכין ארוחות שף כמוהו

מבלי לדעת, סיפקת את הארוחה הטובה בחיים. יובל בן נריה (צילום אסף קרלה)
מבלי לדעת, סיפקת את הארוחה הטובה בחיים. יובל בן נריה (צילום אסף קרלה)

השף הכי עמוס בעיר מוסיף לעצמו עוד עבודה, ופותח "קצביה למנות דגים מוקפדות, נקיות ומושלמות". מה זה אומר? שלא רק תקנו דגים, אלא גם ארוחות שף להכנה בביתכם, כולל חומרי גלם, מתכונים, מוצרים נלווים והמלצות מהשף. קדימה, הגיע הזמן לעשות שופוני על החברים

כנראה שיובל בן נריה ממש רוצה לנצח בקרב על תואר השף העסוק בישראל. אחרי שביסס את מעמדן של טאיזו, a ומיאזקי, נגע בפודטק ומשום מה גם יצר NFT – כעת הוא משיק חנות דגים עם קונספט שמעולם לא ראינו בארץ. יַמּה, על פי עמוד האינסטגרם והאתר, מוגדרת כ"קצביה למנות דגים מוקפדות, נקיות ומושלמות". מה זה אומר? באתר מפרטים: "ימה מציגה עולם קולינרי חדש ביחס לדגים: החל משקיפות לגבי מקור וטריות הדג, דרך כבוד לחומרי הגלם, קיצוב מהודק מותאם למנה ואריזה מוקפדת, וכלה במנות מיוחדות, בחומרי גלם משלימים ובשתייה שמלווה את המנה. הכל בדרך לארוחת הדגים המושלמת".

בחנות שבפלורנטין, כמו גם ובחנות האונליין שתיפתח בקרוב, נמכרים דגים מפולטים (או מקוצבים, אם תרצו, אבל למה שתרצו) לפי מתכונים של בן נריה להכנה בבית, בדיוק כמו ארוחות השף להכנה ביתית מתקופת הקורונה. איך זה יראה? הנה דוגמה: דג מפולט עם הסנפיר "מושרה במרינדה האגדית של יא פאן, המסעדה המיתולוגית של שף יובל בן נריה: חמאה חומה, דבש, חומץ, קארי יפני ויוגורט. התוצאה? מנה עם טעמים עמוקים. מנת פילה ארומטית, מעולה לזוג או למשפחה. מוכן בעשר דקות הכנה בדיוק".

תראו כמה ספייס מקבל כל דג. ימה (צילום: מתן שרון)
תראו כמה ספייס מקבל כל דג. ימה (צילום: מתן שרון)
עושה חשק לסושי. ימה (צילום: מתן שרון)
עושה חשק לסושי. ימה (צילום: מתן שרון)

והמחירים? מנות נוספות שמתכוניהן כבר מופיעים באתר, כולל הוראות הכנה, הן סשימי דג ים ופונזו, סביצ'ה לימה טוקיו ברוטב טייגר מילק, קרפצ'יו ים תיכון, סביצ'ה בנגקוק היט ברוטב פריק נאם פלה (רוטב דגים, ליים וסוכר), שיפוד דגים מאלזי ועוד. את כל אלו, אגב, אפשר גם לרכוש כמנות מוכנות במקום – אנחנו כבר מריירים.

הקונספט המוצהר הוא "לארח כמו שף", כך שגם פלורנטינאים סטלנים אמורים להצליח את הכנת המנות. ובהתאם, הדגים נמכרים עם מוצרים משלימים – למשל, ל"כנפיים טקסס הוטסוס", גרסת הדג לכנפי עוף חריפות, מצורף סלט מלפפונים כבושים בתיבול שומשום וצ'ילי. כדי להעניק למנה נראות מסעדתית, השף האהוב ממליץ בסוף כל מתכון על מוצרים מהחנות, שהיא למעשה מעדניה: קרקרים מפיימונטה, פוריקקה (תערובת תבלינים יפנית), טריאקי קוג'י ומוצרים מתוצרת ימה,דוגמאת קוקטיילים מבוקבקים, שמן זית ימה וקינוח גלידת קוקוס פסיפלורה מארבעה מרכיבים בלבד. חלמתם להרגיש כמו שף? אז עכשיו תוכלו להרגיש כמו הטופ של השף.

מטעמו של יובל בן נריה מוסיפים כי "ימה היא קצביית דגים ומעדניה המגדירה מחדש את כל מה הכרנו עד היום בענף מכר הדגים בישראל. החלל של ימה מספר סיפור של אסתטיקה מעולמות אחרים, לא משהו שהיה משוייך עד כה לחנות דגים, כזו שיש בה ארגזי פלסטיק מטפטפים וקשקשים מפוזרים. ימה תציע מבחר רחב של דגים שלמים או מפולטים ומנות שף Ready to cook & Ready to eat. חומרי הגלם הטריים ביותר ייארזו מראש באריזות מיוחדות, והקצבייה תציע היצע עשיר של דגים שלמים או מפולטים באיכות מעולה ובמחירי שוק (ואף למטה מזה)". ואנחנו בהחלט מחכים לאכול.
מעון 5 א' (רביעיית פלורנטין), תל אביב, ראשון-רביעי 10:00-18:00, חמישי 10:00-19:00, שישי 10:00-15:00, שבת סגור