שף גיא פרץ (ואמא מימי) מכינים סטריט פוד מרוקאי לתושבי צפון ת"א
עידית לינוביץ' בהלם: רמת אביב התחדשה בספוט כשר לאוכל רחוב מרוקאי ומעדנייה מרוקאית, ורק תראו איזה כריכים יפים מגישים שם. "אני מגיש את האוכל שעליו גדלתי בהגשה הכי עכשווית", אומר פרץ, ועם פרנה כזו יפה, אנחנו ממש מאמינים לו
זה זמן לשינויים. המלחמה, ההפיכה המשטרית, הקורונה ומי זוכר מה היה לפני כן נותנים את אותותיהם בענף המסעדות, ולכן גבולות הנועזות והחדשנות הצטמצמו, וכעת זוהי שעתם היפה של המבורגריות ופיצריות, בתי קפה ומסעדות רחוב תאילנדיות. בעוד מרכז העיר מתמלא במקומות קטנים וחסכוניים, לשוליים חוקים משלהם – זו כנראה הסיבה ששף גיא פרץ ("סלון יווני") החליט לפתוח דווקא במרכז שוסטר סניף ראשון של רשת אוכל מרוקאי ביתי עם השם ההולם YYY. אפילו עידית לינוביץ', הסנובית המיתולוגית של רמת אביב ג', הייתה מאשרת. למרות שבטח היה לה חריף.
>> השף שחזר מבנגקוק כדי לכתוב את אנציקלופדיית האוכל התאילנדי
את התפריט של YYY, ספוט כשר לאוכל רחוב מרוקאי ומעדנייה מרוקאית, יצר פרץ יחד עם אמו מימי פרץ, בשלנית עם ותק של יותר מ-30 שנה. אתם כבר יכולים לנחש מאיזה מוצא היא. "במיזם הזה אני סוגר מעגל של הרבה שנים", הוא מגלה. "גדלתי במטבח המקצועי של אמא שלי מימי ואבא שלי עמרם, שפים מדופלמים ואנשי אירוח מסוג שכבר אין היום, שלימדו אותי את סודות המטבח המרוקאי. הכנסת אורחים, כבוד וקולינריה איכותית. יחד כתבנו לפי שנים את ספר הבישול הראשון שלי 'קסם המטבח המרוקאי', שהפך מהר מאוד לרב מכר, ומשם הכל היסטוריה".
הבסיס למה שפרץ מגדיר כ"בוטיק סטריט פוד מרוקאי בשילוב מעדנייה מרוקאית" טמון בפרנה שמנמנה ואוורירית בעבודת יד, שנאפית במקום בטאבון לבנים ענק. מכאן אפשר להתחיל להציץ בסירים ולהשתולל עם המילוי: קציצות דג ים בפלפלים ועגבניות עם קרם לימונים כבושים ותבשיל זיתי קלמטה, לחי עגל בקדירה מרוקאית עם גרגרי חומוס ומטבוחה, אסאדו עגל מפורק בציר עצמות בקר וסילאן עם ירקות שרופים בטאבון, קציצות בקר בעגבניות עם טחינה ושום קונפי, משוויה מהטאבון ועוד שלל מטעמים מהמטבח המרוקאי (מ-45 ש"ח).
אפשר לבחור גם לי ע׳זבק, או "מה שבא לכם" בעברית – כלומר פרנה עם מילוי מקורי שתרכיבו בעצמכם, ואפילו השניצל לובש כפתן של מטבוחה, קרם לימון וחצילים בצ'רמלה. בסופ"ש יתווספו לתפריט קוסקוס, מרקים, מטוגנים ועוד לאכילה במקום או במשלוח. "אני מגיש את האוכל שעליו גדלתי בהגשה הכי עכשווית תוך שימור המסורת והטעמים המדויקים", מסכם פרץ.
אבא אחימאיר 15-21 (מרכז שוסטר), ראשון-חמישי 11:00-23:00