הדרקון ששאג: זו המסעדה היוקרתית שהולמת את שדרות רוטשילד

זו המסעדה. איזו מסעדה? זו. כלומר, Zo. דרקון מוזהב משתלשל מהתקרה באסייתית החדשה על רוטשילד, שמהמרת בהשקעה של מיליונים על מקום יוקרתי על מלא, רף מחירים גבוה (עיקריות עד 200 ש"ח) ומנות דקדנטיות כמו רול פילה פואה גרא וכמהין. אם יש טרנד אסייתי - זו כנראה נקודת השיא (הזמנית?) שלו
למרות מאמציהם הכנים, אנחנו בטוחים, כלי תקשורת כלל ארציים לא תמיד מעורים כמונו בנעשה בעיר. הם יכולים לטעון בתוקף שהטרנד היפני אינו טרנד ובטח שלא מגפה, ושמקומונים תל אביביים כבר אין (דההה). העובדות, כדרכן, מדברות בעד עצמן: ZO, שמושקת רשמית היום (רביעי), היא המסעדה האסיאתית הרביעית שנפתחת בעיר מאז תחילת 2025, לא כולל פופ אפים. ושלא כקודמותיה, כאן כבר מדובר בהשקעה של מיליונים ובדרקון ענק מוזהב, שמביט על הכול מהתקרה.
>> מכירים כל חור: 3 המלצות על בייגלים שבטח תרצו לאכול היום
נתוני הפתיחה נוצצים לא פחות: 120 מקומות ישיבה ב-ZO, שמתפרשים על פני 400 מ"ר בפריים לוקיישן ברוטשילד, קומפלט עם חדר פרטי לאירועים קטנים וגלריה שמשקיפה לשדרה לאירועים גדולים יותר. מאחורי הפרויקט עומדים המסעדן יקי כביר (סרפינה, יאוזה) וד”ר אמיר זרח, בעלי קליניקה לרפואה אסתטית. את המטבח מוביל שף דון טרן, בעל יותר מ-35 שנות ניסיון במסעדות אסיאתיות, ביניהן תפוח הזהב המיתולוגית של אהרוני.

עד כאן הרקע ומכאן לתכלס. התפריט ב-ZO שואב השראה מתאילנד, יפן ווייאטנם ו"משלב בין מסורות אסייתיות לבין טכניקות חדשניות וטעמים שמתאימים במיוחד לקהל הישראלי. כל מנה מספרת סיפור ייחודי ומציעה חגיגה של טעמים, מרקמים וצבעים", בלשון ההודעה לתקשורת. מה זה אומר בדיוק? חומרי גלם של הביוקר, רולים מושקעים וגרסאות לבסט סלרס אסיאתיים. באגף המגולגלים תמצאו רול פילה פואה גרא (כבד אווז, פטריות שימג'י, פילה בקר צרוב ואיולי כמהין), ספיישל ZO (יילוטייל, אבוקדו, טונה בגלייז סויה קוג'י ואיולי יוזו) וסשימאקי – רול ללא אורז עם סלמון, טונה ויילוטייל עטופים במלפפון ברוטב פונזו הדרים.

וזה לא הכל. חציל אסייתי מאודה ברוטב סויה לימון וכרישה מטוגנת, וטטאקי בקר ברוטב פונזו, מייצגים את מחלקת המנות הראשונות. בעיקריות תמצאו בין היתר בלק קוד בסאקה ואורז צרוב, סטייק טופו צלוי בטריאקי עם סלט ירקות שורש ופילה ZO – פילה עגל ברוטב סויה מתוק־חריף עם שומשום קלוי ואספרגוס בגריל. המחירים נושקים לרף הגבוה בעיר: 89-118 ש"ח לרול, 65 ש"ח בממוצע למנה ראשונה ועיקריות שמגיעות עד 200 ש"ח. יוקרתי על מלא, ושאפתני ביחס למצב הכלכלי במדינה כיום.

האלכוהול זוכה גם כן לטיפול מקצועי. את רשימת היינות הרכיב עמרי יצחק, בוגר בית הספר הבינלאומי WSET, שבחר בקבוקים שמתאימים לטעמי האוכל. על תפריט הקוקטיילים חתום המיקסולוג עדי (אייזיק) יצחק, מהבר המצוין טיפהמרה בגבעתיים: Whiskey Highball (סינגל מאלט, סודה לימון-ג׳ינג׳ר), Lychee Martini (ג׳ין, ליצ׳י, קסיס), ZO Negroni (ג׳ין יפני, גראן קלאסיקו ביטר, אומשו) ו-Cobra (תפוח ירוק, בחרובקה, ג׳ון אגס, ליים, אגוז לוז) שמים דגש על שילובים וטעמים להשלמת חוויית האירוח, במחיר שמגיע עד 64 ש"ח.

ZO שייכת לז'אנר שחשבנו שנכחד עם המלחמה. משמח לגלות שיש מי שעדיין מאמין בקולינריה בעיר ומוכן להשקיע מיליונים בענף שרמת הסיכון בו מרקיעה שחקים. יותר מכך, לכביר וזרח כבר יש תוכניות להמשך: אם הכול ילך כשורה, ברבעון השני של השנה יתקיים ב-ZO פופ אפ מחווה לשף היפני הממושלן Takashi Terashima ממסעדת Momi Market, שנבחרה ליפנית הטובה ביותר במיאמי. ושאף אחד לא יספר לנו שבתל אביב אין טרנדים ומקומונים.
רוטשילד 11, שני-שבת, 19:00-חצות, להזמנות 03-6218593