"אסא היא אחות של הלנה וצ׳אקולי. באותה שפה אבל עם ניחוח יפני"

איזקאיה כמו ביפן. אסא - ASA. (צילום: דן פרץ)
איזקאיה כמו ביפן. אסא - ASA. (צילום: דן פרץ)

במקום בו עמדה במשך שנים מסעדת סושאל קלאב נולדה ASA - איזקאיה חדשה מבית גיא גמזו, מוש בודניק ואיציק חנגל. היא נאמנה למקור ברמות עם גריל פחמים יפני, עיצוב אותנטי, תפריט עמוס אופציות של גמזו עם אשר שמואלביץ, ראמנים שפיתח יריב בורנשטיין (מנטנטן), והיא אפילו לא יקרה כמו שהייתם יכולים לחשוב

16 באוקטובר 2025

הגל היפני ממשיך לפשוט על תל אביב כאילו היה קאייג'ו. ראמניות בחורף, איזקאיות בקיץ ועוגות גבינה רוטטות המשיכו את תור הזהב היפני שעובר על העיר, וחלילה לא מתלוננים, כי כל המרבה הרי זה משובח. האיזקאיה החדשה אסא, מבית קבוצת המסעדנים של גיא גמזו, מוש בודניק ואיציק חנגל (שעומדים יחדיו מאחורי הלנה וצ'אקולי המצליחות) היא הנאמנה ביותר שראינו עד כה למקור היפני – וכן, זה בהחלט אומר שהיינו ביפן, ובהחלט אומר שאנחנו מתות לחזור לארץ השמש העולה. עד אז, טוב שלפחות יש איפה לאכול טמפורה או יקיטורי מעולים.
>> אם כל הטרנדים: שף תומר טל ומאיה קיי פתחו פופ-אפ מאצ'ה ברוטשילד

כבר עם הכניסה לאסא החדשה (שהתמקמה לה איפה שבמשך שנים עמדה מסעדת השושיאל קלאב) מרגישים את הרוח היפנית באופן שונה. העץ דומיננטי במקום, ומעטר את הבר העשוי מעץ, וגם את חיפויי הקירות הנאה. במרכזו של הבר ובלב המסעדה עומד גריל גחלים יפני טיפוני הקרוי הירורי, הראשון מסוגו בארץ, שמתכתב עם העיצוב האלגנטי – שלא לומר נונשלנטי – שכולו ברוח יפנית מדויקת ששואפת לאותנטיות. המעצבים שיר גבע ועומר לייכטר היטיבו ליצור איזקאיה ממש לפי הספר, אשר כל פרט ואלמנט בה יושב במקום ברמה שגם היפנים הקפדניים היו מאשרים. כמעט קשה להאמין שהיא בלב תל אביב.

איזה אווירה. אסא – ASA. (צילום: דן פרץ)
איזה אווירה. אסא – ASA. (צילום: דן פרץ)

התפריט מגוון ונע בין מספר עולמות: גריל ופחמים, סושי, ראמן, גיוזות, מנות בטמפורה, מנות אטריות וגם דגה טרייה. גמזו ואשר שמואלביץ' יצרו תפריט שאמנם חולש על מגוון רחב של אזורים, אך עושה זאת בחן רב, ונותן לכל ז'אנר את תשומת הלב המדויקת לו. באגף הגיוזות למשל, לא כדאי לוותר על הגיוזה ממולאת וואגיו (39 ש״ח), וכשתבחרו משהו מאותו גריל הירורי, אל תפספסו את הפורל במיסו (54 ש"ח), או האויסטר בגריל (24 ש״ח), להם ההירורי מעניק טעם ענוג ומעושן קלות.

מרכז ההצגה. אסא – ASA. (צילום: דן פרץ)
מרכז ההצגה. אסא – ASA. (צילום: דן פרץ)

לצד ההפתעות האלו, תמצאו במקום גם סושי מצוין וטרי במחירים נוחים (28-44 ש״ח), הכולל גם דגים לא שגרתיים כמו סשימי קינטוסגי (82 ש״ח), ושאר דגים וירקות. מאגף הטמפורה נהנינו יותר מהכל. הטמפורה הייתה דקיקה עם מעטה פריך ומתפצח שלא הותירה לנו אצבעות שמנוניות, אלא רק תענוג, ובאופן כללי נשמח לכתוב שיר הלל לתאנים בטמפורה – יציאה יצירתית לכל הדעות – אך גם אהבנו גם את הטמפורה הדלעת (18 ש״ח), והקארה אגה, אותם שניצלונים יפנים ממכרים שרק רוצים מהם עוד ועוד (42 ש״ח).

לא יאמן שזה בתל אביב. אסא – ASA. (צילום: דן פרץ)
לא יאמן שזה בתל אביב. אסא – ASA. (צילום: דן פרץ)

ועם כל זה, אפילו לא הספקנו לטעום את הראמן (שפותח עם השף יריב בורנשטיין, ממייסדי מנטנטן), או את מנות האטריות, ועוד מטעמים ייחודיים שמוגשים במקום לצד קוקטיילים מצוינים, מגוון סאקה ויינות מהארץ והעולם. והאמת שזה בדיוק מה שטוב באסא – נדמה שבכל ביקור במקום יהיה אפשר לצאת עם חוויה אחרת, כאשר התפריט מוביל למחוזות הרפתקניים תוך שמירה על טווח מחירים הוגן. "אסא היא אחות של הלנה וצ׳אקולי. מדברת באותה שפה אבל עם ניחוח יפני, והשפה של הקבוצה היא שפה לכל כיס", מסביר גמזו במילותיו. "אוכל יפני לא חייב להיות יקר. אנחנו דואגים לחומרי גלם, הכלים והמוצרים הכי טובים שיש, במחירים הכי טובים שיש. זאת האג׳נדה שלנו". בעתיד יצטרף למסעדה גם נקסט דור בדמות בר ההייבול, ועד שהוא יגיע יש הרבה מה לטעום ולנסות.
ASA. אחד העם 54, ימים ב-שבת בין 18:00-23:00