בכל מחיר: זרעים רעים
"בכל מחיר" מתעסק בנושאים מוכרים באופן לא צפוי

הקולנוע האמריקאי כבר גולל דרמות חקלאיות בתקופות של משבר, אך לרוב, כמו ב"ענבי זעם" וב"מקום בלב", התמקד במאבקיהם של החקלאים הקטנים בכרישי הממון.
"בכל מחיר" מתייחד בכך שהוא מספר על חקלאי שהוא גם כריש קטן. הנרי, הדובק במוטו "אתה חייב לגדול כדי לשרוד", הוא מגדל תירס ונציג של תאגיד המייצר זרעים מהונדסים. כשכריש גדול ממנו נוגס בחלקו, הנרי נלחם על הטריטוריה ומסתבך עם התאגיד.
מה שנראה בתחילה כדרמה מרובדת על השתלטות הקפיטליזם על החקלאות החדשה משנה מסלול כשבנו הצעיר דין, נהג מירוצים המסומן כמורד (הדים של "קדמת עדן"), מתגלה כשכפול מדורדר של אביו. באנגלית קוראים לשכמותו "Bad Seed", מה שמעניק לעיסוק בזרעים רובד מטפורי.
הסרט עוסק בדימויים איקוניים של אמריקה ולש אותם באופנים לא צפויים אך מבוססים היטב בתסריט, ומתוך כך מתעצבת דרמה טעונה ומורכבת על הורות ועל אחריות מוסרית (הבן הבכור והמועדף נותר בגדר נעדר – היעדרותו מגולמת בשטיח האדום המיותם שהוריו פרשׂו לכבודו בכניסה לבית).
הופעתו המודגשת של דניס קווייד עובדת היטב כשהוא מביא חטיפים ללקוחותיו, וקצת פחות טוב כשהוא עוטה מבע של אומללות. זק אפרון שורט את התדמית, והת'ר גרהם (זאת שמחייכת בפוסטר) חולפת על המסך בתפקיד המאהבת של האב ובנו.