Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

המקום הזה צפוי למשוך אליו את כל משוגעי הקפה בעיר

קליית בראשית (צילום שרון בן־דוד)
קליית בראשית (צילום שרון בן־דוד)

בית הקלייה שהתמקם ברחוב החשמונאים מציע מבחר בלתי נגמר של פולים וסגנונות ואפילו אנחנו הלכנו לאיבוד. ויש גם בונוס: גרעיני אבטיח לפיצוח. מה ששמעתם

3 במרץ 2022

את מספר בתי הקפה מהדור השלישי בעיר כבר קשה לספור על שתי ידיים. לרשימה המתארכת והולכת (כל הפרטיםכאן) נוסף "בראשית", בית קלייה ותיק עם חיבה מיוחדת לקפה. בדלפק שבקצה החנות אפשר להזמין קפה לפי הטעם האישי בפרמטרים של פירותיות, חמיצות, קלייה וארץ מוצא.

קליית בראשית
קליית בראשית

החנות החדשה היא הסניף הראשון של בית הקלייה בעיר והעשירי בארץ. רפי וייס, מבעלי העסק, מתוודה שקפה הוא אהבתו הגדולה. "נסעתי בכל העולם לטעום קפה ואני חוקר את הנושא. בתוך כל העסק של קלייה, שהוא סיזיפי מאוד, הקפה הוא המקום שלי. החלטנו לפתוח בתל אביב כי היא נחשבת כעיר בתי קפה בסדר גודל עולמי".

לאחר שחולפים על פני עמדת פיצוחים (נגיע אליהם מאוחר יותר) ומדפי תבלינים, רטבים ועוד, מגיעים אל מעין בית קפה קטן. ניחוח קפה שזה עתה נחלט מסמן את היעד, וכך גם שלל מכונות נוצצות ומכלים שקופים המציגים פולי קפה. בכל רגע נתון תוכלו לקבל קפה מקוסטה ריקה, קולומביה, אתיופיה ועוד, קפה שחור וקפה אורגני וקפה שנחלט מתערובת – סך הכול כ-14 סוגי קפה שונים. כל זן ותערובת נקלים לפי פרופיל קלייה ספציפי הנמדד במד לייזר ומבטיח את מיקסום הטעם.

מכונת קלייה אין האוס
מכונת קלייה אין האוס

הקלייה מתבצעת בבית הקלייה בבית שמש. מקרים מיוחדים מטופלים באמצעות מכונת קלייה קטנה שנמצאת בחנות ויכולה לקלות עד שני ק"ג קפה. לאחר שמחליטים על סוג הקפה הרצוי ניתן לקבל אותו במשקאות שונים: אספרסו, קפוצ'ינו, מקיאטו, אמריקנו ועוד, וגם קולד ברו נייטרו קר שנמזג מברז (7-18 ש"ח). על תקן משהו מתוק ליד הקפה אפשר לרכוש בראוניז, אלפחורס, גרנולה בר, כדורי שוקולד ובקלאווה ביבוא אישי מנצרת.

בדרך החוצה אי אפשר שלא לחלוף שוב על פני עמדת הפיצוחים. לצד הקלאסיקות – גרעיני דלעת, פיסטוק, בוטנים וכל השאר – אפשר למצוא מציאות כגון גרעינים שחורים בקלייה כורדית, שעוברים השרייה שמחדירה את המלח פנימה ונקלים בתנור מסורתי. גאוות המקום היא על גרעיני אבטיח דווקא. אפילו על השקית מוטבע הכיתוב "גרעיני האבטיח הטובים בארץ".

התמחות בגרעיני אבטיח
התמחות בגרעיני אבטיח

"הרבה אנשים לא מצליחים לפצח גרעיני אבטיח ומתבאסים. ברגע שהם טועמים את הגרעינים שלנו ומצליחים, הם מבינים את ההבדל. לא כולם יודעים אבל גרעיני אבטיח בריאים יותר ומכילים פחות שומן מאשר גרעינים אחרים". ואחרי הדברים האלה ולראשונה מזה שבוע המושג "מעצמה גרעינית" מקבל משמעות חיובית.
קליית בראשית, החשמונאים 95, תל אביב, ראשון-חמישי 08:00-21:00, שישי 08:00-15:00, 1-700-5530005, 03-7307149

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!