ברזינה: גם ברמת אביב ג' לומדים את קונספט בית הקפה שהוא גם בר היין

בקצה ברזאני תמצאו את ברזינה (צילום חן מיזי)
בקצה ברזאני תמצאו את ברזינה (צילום חן מיזי)

מה, חשבתם שזה יישאר רק בגבולות מרכז העיר? כי גם תושבי הצפון מתרגלים למקום שבשעות הבוקר מגיש קפה להתעוררות, ובערב מתעורר עם פיצות ויין. והכל מתחיל מחבורת תושבי האזור שרצו לחזור הביתה, ומצאו את החלום שלהם במרכז מסחרי קטן ואינטימי

18 בנובמבר 2025

זו לא תהיה הגזמה פראית לומר ששכונות עבר הירקון נמצאות בעיצומה של פריחה קולינרית. השמות הגדולים כבר שם – חיים כהן, רותי ברודו, אהרוני ואפילו פנדה, וסביבם מתפתחים מקומות בילוי קטנים ושכונתיים. ברזינה הוא בדיוק כזה – בית קפה ובר שמכוון לתושבי השכונה בתפריט ובתוכן, וגם בסיפור – שתי נשים שגדלו לא הרחק מכאן, ובמובן מסוים שבו הביתה.
>> ספייסהאוס 2.0: הבר שבקבק את הקוקטייל חוזר להגיש אותו על הבר

"זה פרויקט שנרקם כבר כמה שנים", מספרת שיר וייל, אחת השותפות, אשת הייטק בעברה. "כל פעם הייתי בעמדה כזו או אחרת בעבודה וזה לא התכנס, ובשנה האחרונה זה נראה לי הדבר הנכון לעשות". מי שגייסו אותה לפרויקט הם פזית אלון מייזל, חברת ילדות מנאות אפקה ובעלת "לה פז בייקרי" בגבעתיים, ובעלה תום מייזל (זוט אלורס, טורי). הם גם אלה שהביאו את הילה ירקוני, שותפה בלה פז בייקרי, ואת השף אושיק כהן. "חיפשנו לפתוח באזור שבו גדלנו ולחזור למקום השכונתי. מצאנו נכס שהוא אמנם לא בנאות אפקה, אלא ברמת אביב גימ"ל, במרכז מסחרי קטן עם קצב וחנות דגים שנמצאים שם מיליון שנה. הוא מתאים לאינטימיות שאנחנו מנסים לייצר".

בבוקר קפה ומאפה, בערב פיצה ויין. ברזינה (צילום חן מיזי)
בבוקר קפה ומאפה, בערב פיצה ויין. ברזינה (צילום חן מיזי)

לעומת מרכז שוסטר, שנחשב לחלון הראווה של השכונה, המרכז המסחרי ברחוב ברזאני צנוע וחף מבוטיקים מעוצבים. חמשת השותפים נכנסו לחלל שאיכלס בעבר סניף של מאפיית בבקה, סידרו מחדש את החצר הירוקה וחילקו את הקונספט לבית קפה בשעות היום, ובר יין בערב. בבוקר מגיעים לכאן הורים עם ילדים בדרכם לבית הספר ולגן, ועוצרים לכוס קפה (השנייה ב-5 ש"ח) ושוקו (חינם לילדים).

בשעות הצהריים המקום נסגר לקראת סרוויס ערב, עם תפריט שמתאים לזלילה ליד כוס או בקבוק יין: פיצות מחמצת אפויות בתנור אבן (58-68 ש"ח), סלטים (65-74 ש"ח) ומנות לחלוקה כגון צלחת גבינות עם פרי עונתי, ריבה ואגוזי מלך (31 ש"ח), קרפצ'ו פלפלים קלויים וגבינת המאירי (82 ש"ח) ותפוחי אדמה מדורה וקרם פרש סודי (57 ש"ח). בהמשך יתווספו דגים נאים ופסטות, ומפאת גודל המטבח וענייני רישוי השותפים נאלצים לבחון כל מקרה לגופו. מסיבה זו סרוויס צהריים אינו מתאפשר בשלב זה למרות הביקוש, אבל הפי האואר כבר יש – 15 אחוז הנחה שמעודדים הגעה עם הילדים לארוחת ערב לפני המקלחת.

קרפצ'ו פלפלים וגבינת המאירי.ברזינה (צילום חן מיזי)
קרפצ'ו פלפלים וגבינת המאירי.ברזינה (צילום חן מיזי)

כדי להוסיף עומק לאוכל וליין ברזינה הוא גם מקום של מילת הקסם התקופתית – תוכן. בשישי האחרון התקיימה סדנת שזירת פרחים ("זה משהו שהולך טוב בקפה של פזית בגבעתיים, וניסינו להעתיק את הרעיון לכאן כסוג של קבלת שבת") ובעתיד צפויים להיערך ערבים קונספטואליים שמתאימים לצביון השכונה. אם אתם גרים בגימ"ל ויש לכם רעיון לערב כזה, בברזינה תמצאו אוזן קשבת. וגם קפה ויין ומשהו טעים לאכול בלי לעמוד בפקקים ברוקח.
ברזאני 4, ראשון-חמישי 13:30-07:30 ו-18:00-חצות, שישי 13:30-07:30, שבת 20:00-חצות