החלום האיטלקי מתגשם: בית קפה ובר יין עם פניני על הבימה

קצת ריענון מהחום של הבימה. גאזטי. צילום: יעל שטוקמן
קצת ריענון מהחום של הבימה. גאזטי. צילום: יעל שטוקמן

בעלי בר היין "גאזטה" חלם על מקום שכונתי אינטימי באווירה איטלקית עם גבינות, נקניקים, כוסות יין ופניני עסיסי, ולכן האחות הקטנה "גאזטי" מרגישה כמו הגשמת חלום של הרבה אנשים. ויש גם אספרסו בעמידה ב-5 שקלים, ככה שיהיה עם מה להתעורר

21 באוגוסט 2025

לנדב לודריקס, האדם שעומד מאחורי בר היין גאזטה ב-14 השנים האחרונות, תמיד היה חלום איטלקי קטן. החזון הוא מקום שכונתי אינטימי, שמציע פניני עסיסי, גבינות ונקניקים לנשנוש, כוסות יין, בקבוקים לרכישה ולא פחות חשוב – אספרסו ששותים בעמידה, ומוגש עם כוס סודה לצידה, ממש כמו באיטליה. כשהתפנה חלל בקרבת הגאזטה, ממש ליד כיכר הבימה, הוא החליט לפתוח את האחות הקטנה והאיטלקייה גאזטי. בונז'ורנו גם לך.
>> כדי למצוא את הקהל של חוף הצוק, קפה פלור נאלץ לצאת מאזור הנוחות

כבר במבט ראשון ניתן לראות בר שיש על משטח אדום בוהק, מכונת פריסת נקניקים בסגנון וינטג' מאיטליה, ויטרינה מזוגגת ומלאה בכריכי פנינים עמוסים בכל טוב, וכמובן – מכונת קפה אימתנית. לרגע אפשר להרגיש שאתם בנאפולי. באיטליה מקומות מהסוג הזה ניכנים בוותק ארוך שנים, אך כאן המעצבת שיר גבע יצרה אווירה קלאסית עם טוויסט עכשווי ומזמין.

גאזטי. צילום: יעל שטוקמן
גאזטי. צילום: יעל שטוקמן

על הפניני ושאר הנשנושים אמון השף עופר ששון (מקבוצת ILUׂ), שגם אחראית על המטבח בגאזטה, וערך מתיחת פנים משמעותית לתפריט. "הלכתי על פניני איטלקי מאוד קלאסי, ג'בטה-פוקאצ'ה לבנה, עמוסה בתוספות שלכל אחת מהן חשיבות בפני עצמה – גם לאיך שהן מונחות בתוך הלחם", מסביר השף. "חלק מהפניני איטלקיים מובהקים, ובאחרים הוספתי טוויסט מקומי. את המורטדלה כמיטב המסורת פורסים במקום, אבל לפניני חביתה למשל הוספתי מלפפון במקום עגבנייה, וקצת סחוג, ובטבעוני הוספתי חצילים אפויים. היה חשוב לי שהטבעוני יהיה טעים בפני עצמו, ולא פחות עשיר ומפנק מהשאר. טעים לאללה, ולא ברירת מחדל".

פניני מישהו? גאזטי. צילום: יעל שטוקמן
פניני מישהו? גאזטי. צילום: יעל שטוקמן

ומה לגבי האספרסו בעמידה? הוא לא רק מוצע כאן, אלא גם במחיר לא רחוק מזה שתמצאו באיטליה. כוס אספרסו בעמידה תעלה רק 5 ש"ח, ותוגש עם כוס סודה לצדה, ממש כמו בארץ המגף. מורידים בשוט אחד, וממשיכים הלאה ביום שלכם. ואם כבר אתם בדרך, אולי תוסיפו פניני מושקע לחגיגה: פניני קפרזה, חביתה או טבעוני (24\48 ש"ח), או אחד עם מורטדלה (27\54 ש"ח), וגם בגט עם סלמי וחרדל (36 ש"ח), או קרואסון עם פרושוטו וגאודה (28 ש"ח). ואם לא בא לכם על אספרסו בעמידה, כמובן שאתם מוזמנים גם לשבת. יש מספר שולחנות בחוץ, ואחד בפנים הממוזג, וגם אז מחירי הקפה מהנמוכים בעיר (8 ש"ח לאספרסו, 12 ש"ח לאמריקנו ולקפוצ'ינו קטן). הקפה כמובן איטלקי גם הוא, מיובא מאיזור דרום איטליה, ובקלייה כהה ומסורתית.

בגלל שגאזטי היא מבית היוצר של בר היין הסמוך (שהוא מהותיקים והחלוציים בעיר), יש כאן מבחר יינות אדיר במחירים נוחים במיוחד. "הכי פשוט, נמאס לי כבר מכמה שהכל כאן יקר כל כך, במיוחד מחירי היין". מסביר לודריקס. "אז עשיתי מה שאפשר כדי שהמחיר יישאר הגיוני, ואפשר לשבת פה על בקבוקים מצוינים במחירי חנות שמתחילים ב-85 ש"ח. ומדובר ביינות מעולים".

קצת יין? גאזטי. צילום: יעל שטוקמן
קצת יין? גאזטי. צילום: יעל שטוקמן

לצד היינות אפשר להנות מגבינות מקומיות שפורסים במקום, ומקורן במחלבות פלורה והמחלבה הקטנה, זאת לצד נקניקים מאיטליה ומגוון מנות קטנות ורעננות של דגים נאים, סלטים ושאר נשנושים שייצטרפו בהמשך לתפריט. וכמובן שהמקום מתפקד גם בתור חנות יין, כך שאם אתם קונים הביתה, תוכלו למצוא גם יינות במבצע במחירים של 40-50 ש"ח לבקבוק. צ'ין צ'ין, כמו שאומרות באיטליה. רגע, ככה אומרות באיטליה?
מרמורק 1, א'-ו' 8:00-18:00, בהמשך יפעל עד שעות הערב המאוחרות