"הכול נורא יקר ואנחנו רוצים לנסות לשבור את השוק" אומרים בעלי גוגי'ס גריל בר, וכשהפריט הכי יקר בתפריט מגיע ל-45 ש"ח (המבורגר וצ'יפס, תודה ששאלתם) נראה שהם מתכוונים לכל מילה. יצאנו לבדוק אם לא עובדים עלינו, וחזרנו עם מלא שיפודים
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2592%25d7%2595%25d7%2592%25d7%2599%25d7%25a1-%25d7%2592%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%259c-%25d7%2591%25d7%25a8%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%93%20%D7%91-19%20%D7%A9%22%D7%97,%20%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%94%20%D7%91-27:%20%D7%9C%D7%90%20%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%A0%D7%95%20%D7%A9%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F%20%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D%20%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA%20%D7%9B%D7%90%D7%9C%D7%95%20https://timeout.co.il/%d7%92%d7%95%d7%92%d7%99%d7%a1-%d7%92%d7%a8%d7%99%d7%9c-%d7%91%d7%a8/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%A9%D7%99%D7%A4%D7%95%D7%93+%D7%91-19+%D7%A9%22%D7%97%2C+%D7%A4%D7%99%D7%AA%D7%94+%D7%91-27%3A+%D7%9C%D7%90+%D7%97%D7%A9%D7%91%D7%A0%D7%95+%D7%A9%D7%A2%D7%93%D7%99%D7%99%D7%9F+%D7%A7%D7%99%D7%99%D7%9E%D7%99%D7%9D+%D7%9E%D7%A7%D7%95%D7%9E%D7%95%D7%AA+%D7%9B%D7%90%D7%9C%D7%95&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2592%25d7%2595%25d7%2592%25d7%2599%25d7%25a1-%25d7%2592%25d7%25a8%25d7%2599%25d7%259c-%25d7%2591%25d7%25a8%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
כל מי שחוטא באוכל רחוב מדי פעם (ומי לא?) וודאי שם לב שהתענוג הפך לתענוג יקר. כמו הרבה דברים בישראל של קיץ 2025, אכילה על הדרך הפכה מפתרון מהיר וזול למותרות, וההתייקרות ניכרת במיוחד בשווארמה ופיתות בשר, שמחיריהן כבר מתחרים במחירי מנות במסעדה. לכן כשנתקלנו בגוגי'ס גריל בר נשמטה לנו הלסת: ספק שיפודייה ספק מסעדת אוכל רחוב שנראית מהוגנת לגמרי, פרט למחירים בממוקמים בטווח הנמוך של שתי ספרות. וכל זה באלנבי, במרחק דקות הליכה ספורות מג'סמינו. "לא באנו להתחרות באף אחד, רק לתת עוד אלטרנטיבה. הכול נורא יקר ואנחנו רוצים לנסות לשבור את השוק", אומרים הבעלים. ועם כזו הצהרה, אי אפשר שלא להיות בעדם.
אחרי המחירים (שמיד ניגע בהם), הדבר הראשון בגוגי'ס גריל בר שתופס את העין זו הדיכוטומיה בין המקום לסביבה. מעבר לדלת נמצא רחוב אלנבי החפור עד אבק, אבל בפנים נעים ומטופח. רוק אולדסקול מתנגן ברקע (מתי בפעם האחרונה שמעתם ג'טרו טול במסעדה) ושלט גדול מזמין לעיין בתפריט שכאילו הועתק מהניינטיז, במובן הטוב של המילה: פיתה במילוי פרגית, קבב, מרגז, לבבות, כבדי עוף וחזה עוף ב-27 ש"ח, פיתה שניצל שעלותה 33 ש"ח ופיתה שיפוד אנטריקוט ב-36 ש"ח. יחד עם הבשר נדחקים לתוך הפיתה עגבניה, בצל ופלפל חריף על האש, טחינה, מעט עמבה וסלט ירקות קצוץ טרי, שמתמרכזים לביס עסיסי וכיפי.

אגף השיפודים מפתיע עוד יותר: שיפוד פרגית, קבב, לבבות, כבדי עוף או נקניקיית מרגז ב-19 ש"ח, ושיפוד אנטריקוט ב-26 ש"ח. עם יד על הלב, הגענו סקפטיים, אבל ברגע שהמנה נוחתת על השולחן הספקות מתחלפים בתחושה שכן – זה אפשרי. אפשר באמת לקבל שיפוד קבב טעים ועסיסי, ולצאת עם עודף משטר אדמדם. על הצלחת ליד השיפוד מונחות צלוחיות עם חומוס ממעדניית אמיגה המצוינת בתקווה, ירקות שרופים בגריל וסלטים מהוויטרינה על חשבון הבית, מחווה נדיבה שמשדרגת את החוויה. נמנעים מבשר ימצאו כאן חומוס וסלט ירקות ב-10 ש"ח כל אחד, שיפוד עגבנייה ובצל בגריל ב-8 ש"ח, וצלוחיות סלטים ב-6 ש"ח כל אחד. תמורת פיתה ושתייה תיפרדו מ-35 ש"ח, פיתה ושליש בירה יעלו 40 ש"ח, והמבורגר וצ'יפס מתומחרים ב-45 ש"ח – הפריט היקר ביותר בתפריט.

בקושי יומיים חלפו מאז הפתיחה, אבל השמועה על גוגי'ס גריל בר מתפשטת במהירות שיא. פוסט מפרגן בקבוצת סיקרט תל אביב ומחירים שוברי רצפה מושכים לקוחות חשדנים, שמנסים להבין אם לא עובדים עליהם. אחרי ביס אחד שמוכיח שזו אינה הנפצה מפלס הלחץ יורד, ואז עולה שאלת ההיתכנות – האם יש למקום כזה זול סיכוי לשרוד באקלים הנוכחי?

את הבעלים זה לא מפתיע ולא מלחיץ. כבעלי סלון ברלין, גוגי'ס ברחוב רמב"ם והפופיק בפלורנטין, הם מכירים את הרגלי הבילוי בעיר וחשים בטוחים מספיק לפתוח עסק בעל מתח רווחים נמוך ברחוב שמתישהו יחזור לעצמו. "אנחנו כאן לטווח ארוך ומאמינים שנגיע לנפח הנכון כדי להרוויח כסף וגם לייצר ללקוח אלטרנטיבה נורמלית. ואם זה עובד מספיק טוב, זה מספיק טוב בשבילנו". וגם בשבילנו כמובן.
גוגי'ס גריל בר, אלנבי 47. א'-ה' 12:00-01:00, ו'-ש' 12:00-02:00 (שעות פתיחה בהרצה)
- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- פיתה https://timeout.co.il/topic/%d7%a4%d7%99%d7%aa%d7%94/
- זול https://timeout.co.il/topic/%d7%96%d7%95%d7%9c/
- רחוב אלנבי https://timeout.co.il/topic/%d7%a8%d7%97%d7%95%d7%91-%d7%90%d7%9c%d7%a0%d7%91%d7%99/
- מסעדות בשר https://timeout.co.il/topic/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%91%d7%a9%d7%a8/
