מישלן סופרסטאר: שף גל בן משה ופריזם קיבלו את הכוכב שלהם

בפעם השישית ברציפות שומר שף גל בן משה על כוכב המישלן של המסעדה הברלינאית שלו. "מה שנחמד בכוכב מישלן זה שאפשר לחגוג אותו כל שנה מחדש", הוא אומר. אם אכלתם בגרייס החדשה שלו, אתם בטח יודעים שמגיע לו כוכב גם בתל אביב. אולי אחרי המלחמה
זאת לא תקופה טובה במיוחד להיות בה שף ישראלי בחו"ל. המסעדות הישראליות שהתפרשו ברחבי אירופה וארה"ב והיו להיט קולינרי גדול לפני שבעה באוקטובר, מצניעות כעת את זהותן וסובלות ממתקפות BDS למיניהן, ונדליזם וסתם הערות אנטישמיות, מה שהופך את ההישג של השפים שמצליחים להחזיק אותן למשמעותי עוד יותר. במציאות הזאת, שף ישראלי עם כוכב מישלן הוא על סף המדע הבדיוני, אבל זה בדיוק מה שעשה אתמול שף גל בן משה בפעם השישית.
>> התל אביבים חזרו לוולט בזמן המלחמה. מה הם מזמינים?
>> עורף חזק: לונל נשארת פתוחה לישיבה. שהאיראנים יתפוצצו
בן משה, אחד הטאלנטים הגדולים שבקעו מתוך הקולינריה הישראלית, היה כמעט אנונימי בישראל כשפתח את מסעדת פריזם בברלין ב-2018, למרות שמסעדתו הברלינאית הקודמת, "גלאס", כבר זכתה להמלצה במדריך מישלן ולניקוד גבוה מאוד במדריך גו מיו. שנה אחרי פתיחתה של פריזם קיבל בן משה את כוכב המישלן הראשון שלו, והיה לשף הישראלי השני בהיסטוריה שזוכה לאות הכבוד העליון הזה (אחרי מושיק רוט על המסעדה שלו באוברפיין הולנד).
מאז מצליח בן משה לשמור מדי שנה על הכוכב שלו, הישג מרשים בהתחשב בעובדה שבמקביל הוא עומד בראש מסעדת פאסטל במוזיאון תל אביב, אליה הצטרפה לאחרונה מסעדת הסופר-פיין-דיינינג הסמוכה גרייס, שם מלהטט בן משה באופן שמזכיר מאוד את המסעדה הברלינאית שלו, עם כמה טוויסטים מקומיים מבריקים.
אתמול התבשר בן משה כי "פריזם" מקבלת את כוכב המישלן שלה גם לשנת 2025, ומיהר להודות לצוות וללקוחות שמלווים אותו לאורך השנים. "שש שנים. מה שנחמד בכוכבי מישלן זה שאתה יכול לחגוג אותם מחדש בכל שנה (כל עוד אתה טוב)", כתב בן משה. "אנחנו גאים מאוד לשמור על הכוכב שהרווחנו בצדק, אבל אלה מכם שמכירים אותנו יודעים שאנחנו דוחפים בכל הכוח כדי להוסיף עליו".
כזכור, לפני מלחמת שבעה באוקטובר ביקרו בישראל המבקרים של מדריך מישלן לקראת השקת הגרסה הישראלית שלו (שנגנזה מאז, תודה ביבי), ופאסטל של בן משה נחשבה לאחת המועמדות הבכירות בארץ לקבל את הכוכב הנכסף, לצד מסעדת a של יובל בן נריה, OCD של רז רהב, OPA של שיראל ברגר והיבה של יוסי שטרית. אולי אחרי המלחמה.