איפה השפים אוכלים

דוכני אוכל הרחוב הכי אהובים על השפים

בורקס המים הגאוני בדרך ההגנה, קלאסיקות כמו הקוסם ומעל כולם - הפיתה של ג'סמינו. פינות הרחוב שהשפים זוללים בהן

אין עוד מלבדו. ג'סמינו (צילום: אנטולי מיכאלו)
אין עוד מלבדו. ג'סמינו (צילום: אנטולי מיכאלו)

ג'סמינו

"הכל בפיתה מחוץ ללוציפר וגם בלוציפר" – יריב ברונשטיין

לא סתם ג'סמינו הוא המקום האהוב על השפים, ולא רק בקטגוריית הרחוב. התור הקבוע שמשתרך לפני הכוך הקטן בכל שעות היום והלילה מעיד על כך שזה המקום בו כדאי להשביע רעב בעמידה. בג'סמינו שמים את הפוקוס על מה שחשוב באמת – בשר על גריל פחמים בפיתה, עם ארבע אפשרויות: פרגית, קבב, לב עגל או נקניקייה, ויש גם חלקי פנים מחוץ לתפריט. הפיתה עצמה טריה ועסיסית, הטחינה בסמיכות נכונה, עגבנייה, פלפל חריף, בצל חרוך על הגריל, סלט ירקות ונגיעה של עמבה ביתית. כל פיתה מקבלת טיפול בשכבות שמבטיח איזון טעמים בכל ביס. יותר מזה אנחנו לא צריכים.
ג'סמינו

הקוסם

"כי אני אוהב את אריק וכל מה שהוא מגיש. בדרך כלל מגיע לפאפל ובסוף פותח שולחן שבלתי אפשרי לסיים"– יוגב ירוס

במה שהתחיל כדוכן והיום הוא המסעדה המרשימה של אריק "הקוסם" רוזנטל, מוגשים כדורים זהובים ומשמחים לממתינים הרעבים בתור, לצלילי מוזיקה עליזה. כשמגיעים לארץ המובטחת מגלים מגוון אפשרויות שהוא הרבה יותר מפלאפל נטו וכולל כמה מאבני היסוד של המזרח התיכון: שווארמה, חזה עוף מתובל, חומוס, חצילים, חביתות ירק ומגוון סלטים בפיתה, בלאפה או בצלחת. אפשר לאכול בעמידה או לשבת בחוץ ולהנות מהמולת העיר. ככה, כבר 18 שנה. אכן קסם.
הקוסם

מתי יהיה "שווארמה הלוחם" ו"סביח הפייטן"? הקוסם (צילום: אנטולי מיכאלו)
מתי יהיה "שווארמה הלוחם" ו"סביח הפייטן"? הקוסם (צילום: אנטולי מיכאלו)

סוסו אנד סאנס

"אוהב את מה שעומר ודויד עשו למותג בהצלחה מרשימה. המוצר עצמו ללא ספק טעים, מגניב, צעיר ופוגע בול" – ניר ויימן, מל ומישל

השף עומר מילר פתח את המבורגריית הרחוב שלו ב־2016, בפינה הנחשקת של רוטשילד והרצל. בן לילה הפך הבוטקה למוקד עלייה לרגל של חובבי הקציצה מכל קצות הארץ. מהצהריים ועד אור הבוקר שוגרו לזרועות הסועדים מאות ואלפי בורגרים עם אינספור תוספות מטורללות – מלובסטר, דרך צ'דר ועד סלט ביצים (תציצו באינסטגרם ותבינו) – והכל נעשה באווירה היפסטרית משוחררת, שלא לומר סטלנית. היום סוסו מונה כבר 12 סניפים, מתוכם חמישה בתל אביב.
סוסו אנד סאנס

המזנון

"אייל זה אייל. הבחירות שלו תמיד מדוייקות" – גיא מלכה, חדר האוכל

נדמה שרשת המזנונים של איל שני הפכה לשם נרדף לאוכל רחוב של אחרי עידן הפלאפליות הקלאסי. האווירה המסיבתית עם העובדים האקסטטיים הפכה לשם נרדף לאוכל הנשמה המעולה שמוגש שם – מתפוח אדמה דרוס לכרובית הידועה בפיתה, מתבשילים (אינטימי) לשיפודים (גם ירקות). הטעמים טעמי איל שני, הווייב תל אביב במקסימום.
המזנון

תוספות מטורללות זה כל העניין. סוסו אנד סאנס (צילום: אנטולי מיכאלו)
תוספות מטורללות זה כל העניין. סוסו אנד סאנס (צילום: אנטולי מיכאלו)

דילק'ס

"בגלל ההיצע המוגבל אני תמיד מרגיש בר מזל שהצלחתי לשים יד על המאפה. התיבול עדין ומדוייק וכשהוא יוצא מהתנור הוא משלב פריכות מבחוץ ומרקם עסיסי ומנחם מבפנים" – מאיר דנון, בית ספר דנון

לא משנה מתי תגיעו – בבוקר או בסוף היום, במבול או בשרב, ביום ראשון או בשישי בצהריים – התור הקשוח של המכורים לסו בורק (בורקס מים) ימתין לכם בחוץ. אם לא התייאשתם והצלחתם לשים יד על הפלא הזה, תגלו שמדובר בעצם בבורקס שהתחפש ללזניה טורקית, הודות לשכבות של בצק ייחודי ודקיק שדילק בהג'י מכינה בעצמה ואז מבשלת במים. בין השכבות היא מניחה כמויות נדיבות של תרד וגבינה או גבינה בלבד, ואחרי ביקור בתנור השכבה החיצונית מקבלת פריכות מענגת. אם זכיתם להגיע עד הלום, שווה לדגום ממגוון המתוקים הטורקיים שבמקרר ומאצבעות הבורקס שכוללות מילויים כמו תרד, תפוחי אדמה וגבינה.
דילק'ס, דרך ההגנה 33 תל אביב, 9021634־054

‏הברברי

"מקום שבו אפשר להתענג על בשר טרי בפיתה מעולה עם נוף לים וקהל ללא אג'נדה. רק אהבה לפחמים, פלפל חריף ודני" – ניר צוק

האתגר המרכזי עם הדוכן של הברברי ביפו הוא העובדה שקשה לתפוס אותו פתוח ("הברברי", אגב, הוא דני וסלים, הבעלים, ואת הכינוי הצמידו לו שאול אברון ז'"ל ובינו גבסו). אבל אם הצליח לכם, אפשר להגיד ששיחקתם אותה. במיומנות על יצלה דני על מנגל עתיק נקניקיות חריפות ולפעמים ילהטט עם קבב, לבבות, פרגית או שקדי עגל. יש גם עגבנייה ובצל על האש, סלט בסיסי, טחינה ועמבה. יש אנשים שטובים בלעשות על האש, ויש אנשים שאין להם מתחרים. כמו הברברי.
הברברי, קדם 60 יפו

השפים שהשתתפו בפרויקט: אדם זיו, אבי ביטון, אבי קונפורטי, אביב משה, אביבית פריאל, אוראל קמחי, אורי נבון, אורי שביט, אורי שפט, אידית פדידה, אייל לביא, שי קיצ'ס, אילון אמיר, אילן גרוסי, איתן טרבלוס, אלדד שמואלי, אליאב גולדנברג, אסי לוי, אסף גרניט, אסף דוקטור, אסף זילברשטיין, אסף שנער, ארז קומרובסקי, ארי ירזין, אריק דרחני, אריק רוזנטל, בינו גבסו, בנצי ארבל, ברק אהרוני, ברק יחזקאלי, גולן גורפינקל, גיא גמזו, גיא מלכה, דיוויד פרנקל, דן זוארץ, הדיי עפאים, הראל זכאים, ויקטור גלוגר, זוזו חנא, חוסאם עבאס, חיים כהן, חנוך שכטר, טום אביב, יאיר יוספי, יהונתן בורוביץ, יהלומה לוי, יובל בן נריה, יוגב ירוס, יונתן רושפלד, יוסי שטרית, יוסף שטרית, יורם ניצן, יזהר סהר, יניר גרין, ירון קסטנבאום, יריב ברונשטיין, יריב מלילי, ליאור הדס, ליאור הרגיל, מאיר אדוני, מאיר דנון, מוטי טיטמן, מושיקו גמליאלי, מיכאל גרטופסקי, מיקי שמו, מרב ברזילי, נוף עתאמנה, ניר ויימן, ניר צוק, נתי מנשה, נתי שפריר, עומאר עלוואן, עומר מילר, עזרא קדם, עידו פיינר, עידן פיינברג, עינב אזגורי, עינב ברמן, עמוס שיאון, ענר בן רפאל, ערן שוורצברד, ערן שרויטמן, צחי בוקששתר, קובי בכר, קרן קדוש, רונן סקינזיס, רועי ענתבי, רז רהב, רימה אולברה, רמה בן צבי, רן שמואלי, שאול בן אדרת, שחף שבתאי, שיראל ברגר, שלום קדוש, שניר אנג סלע, שרון כהן, שרי אנסקי, תומר אגאי, תומר טל, תמר כהן צדק