חלון הזדמנויות: יש איפה לאכול פיצה בארבע בבוקר בתל אביב

רק בשבוע שעבר התבכיינו כאן על מיעוט המקומות שפתוחים עד מאוחר בלילה, והנה באה "החלון", פיצריית-נקסט-דור חדשה של בר הצ'ירס באלנבי החוגג עוד מעט 25 שנות רוקנרול, והיא תדאג לכל צרכי המאנץ' שלכם כשאתם שיכורים בשלוש וחצי בבוקר ובמחירים נוחים ביותר. אין על רוקנרול!
בר הצ׳ירס שבאלנבי נוסד בפאקינג 2001. מרגישים זקנים? ובכן, ערב הגון אחד בצ'ירס ואפילו באמצע השבוע יחזיר אתכם מיד לנעורים. המקום פתוח כל ערב, גם בימי השבוע עד השעה 4:00 ובסופ״ש עד 5:00 או אור הבוקר, מה שיבוא קודם. ולא סתם, הוא גם מלא למדי במרבית השעות. כנראה שהסוד של הצ'ירס הוא שמצד אחד הוא נאמן למקור ונותר כשהיה בערב הפתיחה אי אז ב-2001, ולא הוסיף שטיקים טרנדיים ומיותרים. מצד שני, הוא בכל זאת מתעדכן ומתחדש, והנה לקראת חגיגות 25 שנות רוקנרול השתלט על חלל נוסף וצמוד לבר. קוראים לו "החלון" ויוצאת ממנו פיצה לוהטת באחלה מחיר ושאר פחמימות מכובדות לשעות מאנץ' קשות.
רק בשבוע שעבר התבכיינו פה על מיעוט המקומות בתל אביב שפתוחים עד מאוחר בלילה, והנה מושיעים אותנו עם פיצריה לייט נייט אמיתית. החלון בו התמקמה הפיצריה החדשה נקרא כך על שום החלון שפונה ממנו לתוך הצ'ירס, אך למען הסר ספק מדובר בחלל יותר גדול מחלון חור בקיר, בלי פנפונים ובלי מלמולים על פיצה ארטיזינלית. זה מקום שנועד לספק חוויה משלימה לאלכוהול בשעות הקטנות והשיכורות של הלילה, אך גם עומד בפני עצמו כפיצריה שכונתית סוגרת פינה במחיר נוח. הבעלים, שי קוקו, עומד מאחורי הבר ומכניס פיצה בזו אחר זו לתנור. "תמיד חיפשנו מטבח לצ׳ירס, כל הזמן ליקטנו מעסקים מסביב אבל רצינו משהו שיהיה שלנו", הוא מסביר.
ההזדמנות הגיעה כשהחלל הצמוד התפנה, ועל המקום השתלט תנור פיצה ממנו בוקעות פיצות שמנמנות וטעימות, עם הזדמנות פז לרכוש גם סלייס מחלק מהפיצות ולא מגש שלם, אפשרות שכמעט נכחדה בעירנו וכבר לא רואים הרבה אנשים מסתובבים עם מגש נייר ומשולש נוטף גבינה.
>> אין סוף לקיץ: מסעדות החוף הכי מומלצות בתל אביב
>> הדבר הטעים הבא: מסעדות הדגים הכי מומלצות בתל אביב
>> יש טעם: מסעדות הקז'ואל דיינינג הכי מומלצות בתל אביב
מה אוכלים? ובכן, יש פיצה מרגריטה (15 ש״ח לסלייס, 55 למגש שלם), אחת עם פפרוני (20 ש״ח לסלייס, 65 למגש שלם) אפשר גם ללכת על מרגריטה עם תוספות בתוספת 10 ש״ח (פטריות, תירס, פלפל, סרוולד, חצילים וזוקיני). שאר הפיצות, המוגשות כמגש בלבד, הן פיצה בצלים מתקתקה, פיצה צ'דר וצ'וריסו, פיצה ירוקה, פיצה טבעונית, פיצה יוונית ופיצה עם פרושוטו (טווח המחירים הוא בין 52-78 ש״ח למגש).
בעודו מכניס פיצות אל התנור, היינו חייבים לשאול את שי אודות השמועה על הלייט נייט העירוני הגווע, ותשובתו דווקא הפתיעה אותנו: "מאז שנגמרה התקיפה עם איראן אנחנו רואים מגמה של עלייה מטורפת בתנועת הלקוחות, ובשוק בערב בכלל. לאנשים היה יותר מדי זמן מקלט, וגם פחות טסים עכשיו כי מלא חברות לא חזרו עדיין לטוס. אז אנשים דווקא יוצאים בהמוניהם. אני אפילו יכול לומר שלא ראינו עלייה כזו בלקוחות הרבה שנים", הוא מספר ומעודד אותנו.
ואם כבר לייט נייט, נכון שפיצה היא רעיון טוב בכל שעה, בטח באמצע הלילה אחרי יותר מדי בירה, אבל בצ'ירס הוסיפו מלבד הפיצות מספר מנות הולמות מאנץ' וראויות אף יותר. כך למשל, קאסדיית שחיתות עם צ׳דר, מוצרלה, גאודה, חלפיניו, פלפל שושקה וגאווקמולה בצד (49 ש״ח), או קאסדייה עם נקניק על בסיס פסטו הום מייד, סרוולד, מוצרלה ושמן זית (55 ש״ח). חוץ מזה יש פוקאצ׳ה עם פטה בתנור ופלפל שושקה (28 ש״ח), וגם טוסטים עם נקניק, אנטיפסטי או גבינות (45-55 ש״ח). אמרנו גם שיש פיצה נוטלה? אה, אז יש ואנחנו חולמים עליה בלילות.
>> החלון, נג׳ארה 17 תל אביב, א'-ה' בין 20:00-04:00, שישי ושבת 20:00-05:00