עוד שבוע ב"הישרדות", עוד פרק גרוע, מיותר וצעקני שהחזיר לנו את הבוזגלוס לטובת סיבוב הדאווין הכי מביך בתולדות הפיליפינים. דבר אחד טוב יצא מכל זה: סיפור האהבה המתרקם בין ורד ושירה, צמד הילדות הדחויות של השבטים // הריקאפ שחיכיתם לו
נו מה, באמת חשבתם שב"הישרדות" יוותרו כל כך מהר על הבוזגלוס? אם כן יש לי ברזנט על עץ למכור לכם. לא עבר יום מאז צמד הגרושים נפגש בבקתה והנה הם כבר חזרו לשבט בתרגיל הפקתי כל כך שקוף שצריך לקרוא לו טקטיקה של אוהד בוזגלו. האמת שלא אכפת לי שזה כל כך בוטה, יאללה נו, שילמתם כל כך הרבה על הצמד חמד, לפחות תסחטו מזה קצת יותר משהצלחתם עם דנה רון. הבעיה היא שעשיתם את זה עבור סיבוב הדאווין הכי מביך בתולדות הפיליפינים.

השיבה של אוהד לשבט אפולאקי פומפמה לנו בתור נקמה, אבל בפועל כללה בסך הכל סדרת צעקות והתעללות נפשית ברמה של ילד בכיתה ד' עם בעיה של ויסות רגשי. את זהר הוא חיקה באופן לעגני, לקובי קרא מסכן, יהונתן זכה לקלישאת הקטן, מעיין כונתה צל של ג'קי, ג'קי עצמה היתה אוויר ורק אוהדי הקטן הוא האיש הטוב. המתקפה הזו אולי שחררה קצת עצבים ודמעות מכמה מהשורדים, אבל באופן כללי בעיקר הראתה עד כמה אוהד היה נואש להציל את התדמית שלו, ובכך רק כרה את הבור עמוק יותר. יש לי הימור שהמיצג הזה לא עשה שום רושם על אבא יעקב.

מה שכן, מעבר לפרק צעקני גרוע ומיותר, התרגיל ההפקתי הזה כן הוביל למשהו אחד טוב: סיפור האהבה המתרקם בין ורד ושירה, צמד הילדות הדחויות של השבטים. המפגש שלהן בבקתה לוו באווירת "הר ברוקבק" נשי, כשהשתיים נהנות יחדיו כמי שסוף סוף הגשימו את מטרתן בהישרדות – לפגוש אנשים חדשים ולהתגעגע הביתה. אלו לא החומרים מהם עשויים שורדים, אבל היי, גם אהבה אפלטונית זה פרס אני מניח.

בינתיים נראה שהשקט היחסי בליבולן מראה סוף סוף את פירותיו, כשהשבט סוף סוף השכיל להשתמש בכישוריו כדי אשכרה לנצח באתגרים, ולא רק להראות לשבט השני איך לנצח אותם (אם כי גם זה כמעט קרה). צמד הנצחונות של השבוע הראה שהגישה התומכת והמרימה של השבט, לצד שני סוסי עבודה שקטים כמו דנדן ומייקל, משתלמים יותר בטווח הארוך. לעזאזל, אפילו אודליה כבר מרגישה מספיק חלק מהשבט כדי ללמד את דנדן איך לגז'דר, בתקווה שהוא לא יצטרך להשתמש בזה.

בשבת אפולאקי, לעומת זאת, המזל אזל והגיע הרגע להדיח מישהו שהוא לא אוהד, מה שהופך את העניינים לטיפה יותר מאתגרים. הקורבן המתבקש ואלוף האי הבלתי מעורער בשינה הוא גדי, שמנסה להתעצל את דרכו עד לסוף כמו שעשה ב"האח הגדול", ולשם כך הוא בא לעבוד. התוכנית הגאונית – מילים שלו לא שלי – שגדי רקם כולל ניצחון של אוהד על מעיין בדו קרב על קולה, איחוד בין האויבים המושבעים זהר ואוהד, שכנוע עוד לפחות שני שורדים אחרים שעדיף להדיח את מעיין לפני גדי (ושירה) והפיכה של מאזן הכוחות בשבט.

זו חתיכת תוכנית, עם הרבה אם בתוכה, ואני מאמין שתיפול כמו מגדל קלפים שחברי אפולאקי בונים ביחד במשימה. גדי הוא לא בדיוק אמן שכנוע, אוהד הוא לא בדיוק שחקן קרבות מצטיין, זהר לא ממש סומך על אף אחד מהם וכדי לגרום לכל הדבר הזה לעבוד מישהו יצטרך לדבר עם שירה, וזה משהו שנראה שחוץ מורד, אף אחד לא רוצה לעשות. והיא תקועה בכלל בשבט השני. הו, הטרגדיה. אני מניח שבמקום לצפות בדרמת האוהבים של ורד ושירה ניתקע שוב מול סיפור אהבה חסר סיכוי בין אוהד לגדי, שאחרי התרגיל המקרטע הזה ישארו להתווכח על מי נשאר כשומר הבקתה.

