אל תעשו גלים: 7 מנות הדגים הכי טובות שיצאו מהים החודש

זה זמן של דגים. קובה חמוסטה דגים, סלט קיסר ושרימפס, סבידה ושעועית צהוב, טרטר דג ים עם חמאה חומה - לא משנה איך אתם אוהבים את הדגים ופירות הים שלכם, אי שם בעיר מוגשת מנה מושלמת שיצאה מהמים ונחתה לכם על הצלחת. ויש לנו כמה כיוונים
כבר אמרנו לכם השבוע שדברים טובים קורים בעיר בכל מה שקשור לדגים, ואפשר להסביר את זה בזינוק במחירי הבשר או בעניין של אופנה קולינרית או זה שפסח מתקרב, אבל אפשר גם פשוט לאכול המון דגים ופירות ים בשלל תצורות הכנה ופשוט ליהנות קצת מהחיים. בשבועות האחרונים דגמנו מנות חדשות ומבוססות דגה בכל פינה אפשרית בעיר ואנחנו מביאים ברשימה זו את המסקנות הנוקבות (אתם ידעתם שרוטב חמאה חומה על טרטר דג זה ממש ממש טעים? למה התקשורת מסתירה מהציבור את המידע הזה?).
>> אין כמו ג'אפה בלילות: הקייטרינג היפואי הנחשק מגיע אליכם הביתה
>> לזכר החברים שנרצחו: בתוך ההריסות של אלנבי מצאנו פנינה של קפה
1. סלט קיסר ושרימפס | בטשון
מי שיש לו פטיש לסלט קיסר לא יהסס להזמין את המנה בכל פעם שהיא מופיעה בתפריט. בבטשון מדקדקים ובוחרים בראשי חסה קטנים ופריכים, מזלפים מעל את הרוטב הקלאסי ומוסיפים בוטרגה, ביצה רכה חצויה ושרימפסים שמנמנים שנצרבו בגריל. בעיניינו זו הארוחה המושלמת. 62 ש"ח.
קרליבך 29
2. חמוסטה ים | רובע א'
במסעדה החדשה של אביתר מלכה (וינונה פוראבר) במלון הבוטיק אלקונין יש כמה וכמה מנות דגים טובות מאוד, שעליהן נרחיב בכתבה בשבוע הבא. בתחרות הקשה הזו בולט מעל כולן חמוסטה ים – קובה שמנמן מבצק דקיק במילוי בר ים קצוץ, פיסטוקים קצוצים ועשבי תיבול, ברוטב חמוסטה ירוק וחמצמץ, מנה שעוד נשוב בשבילה לסיבוב נוסף. 88 ש"ח.
יהושע התלמי 18
3. סבידה ושעועית צהובה | ברבור
בן דודו של הקלמרי הוא האיט גירל של התקופה הנוכחית. בברבור, בר האוכל החדש של אנשי Ilu, משדכים לסבידה ארומת עישון ושעועית צהובה טרייה ופריכה, כרישה ורוטב אליו אוליו ופטרוזיליה שמוסיפים רעננות. מנת ים נהדרת, קלילה ומאוזנת, בקו התפר שבין חורף לאביב. 82 ש"ח.
נחלת בנימין 36
4. סבידה בגריל | פרונטו
לאחר עזיבתו של דיוויד פרנקל, שהוביל את פרונטו במשך 13 שנים, לנעליים הגדולות נכנס עידן כהן סמואל, שהיה סו שף ושף בפועל ולכן מכיר היטב את המסעדה ואת הלקוחות. בתפריט החדש הוא מגיש סבידה צלויה בשומן ליה, שמעניק לחומר הגלם הימי ארומת כבש שאי אפשר לטעות בה, על קרם שום, שעועית לוביה וסלסה ורדה – חיבור שעושה טוב לכל הצדדים והצהרת כוונות מעניינת באגף המקומי של התפריט (לעומת האגף האיטלקי השווה מאוד גם כן). 108 ש"ח.
הרצל 4
5. סלט דג קצוץ ועשבים | אדמתי
גרסה מקומית־עונתית לסלט דג ופומלה תאילנדי מצאנו באדמתי, המסעדה החדשה והצנועה למראה שהתפריט בה הוא מהמקוריים והמעניינים שנצפו לאחרונה בעיר: דג משתנה (כי הרי אי אפשר לסמוך באמת על הים) שנקצץ לקוביות ומתובל בזעתר, שקדים, פומלה ויוגורט עזים. הטעמים בהירים ונקיים, מדגישים את הדג הטרי ומותירים מקום לחמיצות ורעננות ברוטב ירוק עמוק יפהפה. 78 ש"ח.
רוטשילד 15
6. כנף דג | מרלוזה
במסעדה שנשענת רק על דגים – בלי פירות ים, פסטה ואמצעי עזר אחרים – צריך לעבוד קשה כדי שהאורחים לא ישתעממו. במסגרת המשימה הזאת והשאיפה לנצל את כל חלקי הדג מגיש שף דור אבן כנף מוסר מטוגנת בציפוי פריך מקורנפלור וקמח תפוחי אדמה (כלומר לל"ג) עם איולי שום ירוק בצד. מומלץ להזמין כוס יין, לקחת את הזמן ולפרק את הכנף בידיים כדי למצוא כל פיסת בשר עסיסית, סוג של משחק למבוגרים גרגרנים. 64 ש"ח.
לילינבלום 24
7. טרטר דג ים | שה ויוי
טבחים ואכלנים מקצועיים יודעים שכל דבר שמוסיפים לו חמאה חומה, משתדרג לרמת דליקטס. שף אסף גבאי, שכניסתו לשה ויוי שדרגה את כל התפריט, מניח על בריוש קלוי טרטר דג טרי ומזלף למעלה חמאה חומה, במנת ביס שמשאירה על הלשון טעם קטיפתי וחשק לעוד. 71 ש"ח.
דיזינגוף 166