השקה את המומחה
כהה, בהירה, בבקבוק או ישר מהחבית: מה עוברת הבירה בדרך מהמבשלה עד אליכם

- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2594%25d7%25a9%25d7%25a7%25d7%2594-%25d7%2590%25d7%25aa-%25d7%2594%25d7%259e%25d7%2595%25d7%259e%25d7%2597%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%94%20%D7%90%D7%AA%20%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%97%D7%94%20https://timeout.co.il/%d7%94%d7%a9%d7%a7%d7%94-%d7%90%d7%aa-%d7%94%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%97%d7%94/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%94%D7%A9%D7%A7%D7%94+%D7%90%D7%AA+%D7%94%D7%9E%D7%95%D7%9E%D7%97%D7%94&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%2594%25d7%25a9%25d7%25a7%25d7%2594-%25d7%2590%25d7%25aa-%25d7%2594%25d7%259e%25d7%2595%25d7%259e%25d7%2597%25d7%2594%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
כל חובב בירות מתחיל יספר לכם שבירה מכינים משעורה, אבל איך בעצם הופכים את השיבולת למשקה? זה כבר הרבה יותר מורכב. כל בירה שתוכלו למצוא מכילה, חוץ מלתת (שעורה ו/או דגנים אחרים שעברו הנבטה), גם מים, כשות (צמח מטפס המסייע לשמירת טריות הבירה) ושמרים. סוגי בירה רבים כוללים רכיבים נוספים כמו סוכר, תבלינים או פירות. הבירה נוצרת משילוב של שני תהליכים – בישול (Brewing) ותסיסה (Fermentation). מטרת הבישול היא למצות את הסוכרים הנמצאים בלתת ולפרקם לתרכובות פשוטות וקלות לעיכול עבור השמרים. בשלב זה מוסיפים גם את הכשות ותבלינים נוספים. תהליך התסיסה מתבצע לאחר תום הבישול: השמרים אוכלים את הסוכרים שבנוזל והופכים אותם לאלכוהול ופחמן דו-חמצני. גם האלכוהול שביין מיוצר בתהליך של תסיסה על ידי שמרים (שונים משמרי הבירה), אך את הענבים אין צורך לבשל כדי לחלוב מהם את הסוכר – סחיטה שלהם תספיק. מכאן שיינן (Winemaker) פשוט עושה יין, בעוד יצרן בירה או מבשלן (Brewer) צריך לבשל אותה.
אז מה בדיוק צריך לעשות? המדריך הזה אולי לא יאפשר לכם להתחיל לבשל בירה לבד בבית, אבל גם זו התחלה של משהו, שתוכלו לעשות גם בדירה תל אביבית בת שני חדרים כולל סלון ומקלחת במטבח:
שלב ראשון – Milling
גריסת תערובת הלתת. חובה לגרוס את הלתת על מנת לשבור את קליפות הדגנים ולחשוף את פנים הגרגירים למים.
שלב שני – Mashing
השרית תערובת הלתת הגרוסה במים חמים (משך הזמן והטמפרטורות בהתאם למתכון).
שלב שלישי – Sparging
התזה של מים חמים על תערובת הלתת כדי למצות את שארית הסוכרים. שלב ההתזה מתרחש בחלקו הגדול במקביל לשלב הבא- הפרת הנוזל מהמוצקים.
שלב רביעי – Lautering
הפרדת הנוזל מהמוצקים והעברתו לסיר הבישול להרתחה.
שלב חמישי – Boiling
הרתחה של הנוזל למשך הזמן הנדרש בהתאם למתכון.
שלב שישי – Cooling
קירור הנוזל לטמפרטורה הרצויה במהירות האפשרית, איוורורו והעברתו למיכל התסיסה.
שלב שביעי – Pitching
הוספת השמרים אל התירוש שבמיכל התסיסה. מרגע זה השמרים הם אלו שעושים את העבודה.
שלב שמיני – Fermentation
תסיסה – התהליך בו צורכים השמרים את הסוכרים שבנוזל ומייצרים פחמן דו חמצני ואלכוהול. תהליך התסיסה מתרחש בתוך מיכל התסיסה ומתחיל מיד לאחר שלב ה-Pitching.
שלב תשיעי – Conditioning/Aging
השלב בו הבירה מתייצבת ומתאזנת במיכלים גדולים לפני אריזתה. שלב זה אורך מספר ימים עד מספר שבועות, תלוי בסוג הבירה.
שלב עשירי ואחרון – Packaging
אריזת הבירה בחביות, בקבוקים או פחיות על מנת להפיצה.
שלבים נוספים ואופציונליים בתהליך היצור הם הסינון (Filtration), הפיסטור (Pasteurization) והמיגוז (Carbonation).
רוצים להשתתף בתחרות Carlsberg Challenge 2014? http://carlsbergchallenge.co.il/
http://carlsbergchallenge.co.il/