Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מאחורי החנוכיה של חב"ד מסתתרים עוצמה יהודית ואיתמר בן גביר

חנוכיית חב"ד בכיכר רבין (צילום: פייסבוק/עיריית תל אביב-יפו)
חנוכיית חב"ד בכיכר רבין (צילום: פייסבוק/עיריית תל אביב-יפו)

אם במקום דוכני תפילין היו עומדים שם פעילי עוצמה יהודית ומחלקים סיכות של חבל תלייה, גם אז הייתם ניגשים? אז זהו, שחב"ד זה עוצמה יהודית ועוצמה יהודית זה חב"ד. חברת מועצת העירייה הדס רגולסקי למדה בשבוע שעבר על בשרה שחב"ד היא חלק ממכונת הרעל הפופוליסטית. הגיע הזמן לצמצם את נוכחותה במרחב הציבורי

22 בדצמבר 2025

חב"ד הוא מבצע ההשפעה המצליח בכל הזמנים בישראל, יסלחו לי הקטארים, ולמדתי זאת על בשרי בשבוע האחרון. מדובר בתנועה משיחית מיסיונרית, ימנית וקיצונית שמצליחה במחי חיוכים, חנוכיות וסופגניות לסנוור כל כך הרבה ישראלים ולהסתיר לפחות שמונה ימים בשנה, ולרוב אף יותר מזה, את האג'נדות הרדיקליות שהיא מייצגת.

>> איך מגבירות את התקווה עכשיו: לשפוך אור על המציאות. אור ורוד
>> היהודים באים: מפחיד פה, מפחיד שם, וב"ארץ נהדרת" רוצים מסיבה

שבוע לפני חנוכה פרסמתי שורה של סרטונים שמציגים מי הם באמת חב"ד ומדוע לא ראוי שהורים וילדים ידליקו איתם חנוכיות במרחב הציבורי. רגע אחרי הפיגוע הקשה בסידני, החל מחול שדים של שקרים, הסתה, השמצות ואיומים, כזה שלא העליתי על דעתי.

כל מכונת הרעל על שלוחותיה התגייסה כדי להפיץ את השקר לפיו הציוצים והסרטונים נכתבו מיד אחרי הפיגוע ולא לפניו. גם אחרי שהיה ברור שזה לא מחזיק מים – ולו מהטעם הפשוט שהציוצים והסרטונים שלי הופצו שבוע קודם לכן – המשיכו ההשמצות והאיומים. קיטונות של שנאה הוטחו בי ובכל מי שהעז לתמוך בדעתי. בישראל 2025, מייצגי היהדות מטעם עצמם הם חלק ממכונת הרעל הפופוליסטית.

קיבלנו אתמול תזכורת כפולה – גם מהי באמת תנועת חב״ד, מה מטרותיה, וגם מה צופן לנו העתיד כפי שהחרדים באמצעות השליחה שלהם גלית דיסטל, מתכננים לנו – מדינת הלכה מלא מלאpic.twitter.com/E5uvu8BMIK

— Hadas Ragolsky (@hragolsky)December 18, 2025

דבר אחד טוב קרה מכל הרעש שהם יצרו: רבים בחרו להקשיב ולהתחיל לדון ברצינות במקום הכבוד של חב"דבחברה הישראלית, תנועה שהחלה כא-פוליטית ואנטי ציונית והפכה במרוצת השנים לשחקנית במגרש הפוליטי.נזכיר, חב"ד עומדת בראש מפעל ההדתה הגדול בישראל והיא לא מסתירה את זה. שלוחיה מקבלים שכר כדי לשדל כל אחד מכם להניח תפילין בקניון, בכיכר, מחוץ לסופר והכי גרוע, לילדים שלכם בכניסה לבית הספר התיכון. הכל נעשה בנופת צופים, "חבר, כבר הנחת תפילין היום?", ואצל הילדים והנוער זה גם מלווה בקבוצות ווטסאפ ושמות פרטיים. אחרי הנחת התפילין הם מזמינים לשיעורים בקבוצה ופיצה. אחרי זה תבוא גם הטלית.

הרבי לא אמר. דוכן תפילין של חב"ד (צילום: יהל גזית // AFP via Getty Images)
הרבי לא אמר. דוכן תפילין של חב"ד (צילום: יהל גזית // AFP via Getty Images)

מי הם אותם בגירים, שעומדים בשערי בתי הספר? חלקם ברי גיוס שהשתמטו, ואחרים אין לדעת. איש אינו יודע וגם לא בודקים. בעיריית תל אביב-יפו העבירו חוק עזר נגד דוכני חב"ד, אז הם מגיעים לשער בית הספר עם תיק בלבד כדי לא להיחשב דוכן, עומדים כמה מטרים מהכניסה ופונים בעיקר לצעירים בקרב התלמידים, אלו בני ה-13 שזה עתה עלו למצוות. למשטרה אין באמת מה לפנות.

הרבי מלובאוויטש גויס להשפיע על מקבלי ההחלטות שלא לקבל את עסקת החטופים. מכתב הנושא את עמדתו יצא אל ראש הממשלה והשרים וקרא להם להתנגד. חסידי הרב הפגינו בכניסה לכפר חב"ד נגד העסקה. אבל משוחרריה נראו מחובקים עם אנשי חב"ד פשוט כי הם לא יודעים עד כמה החסידים מאירי העיניים פעלו נגד שחרורם"

אם היו עומדים שם פעילי עוצמה יהודית ומחלקים סיכות של חבל תלייה, גם אז הייתם ניגשים? אז זהו, שחב"ד זה עוצמה יהודית ועוצמה יהודית זה חב"ד: לפני הבחירות הכלליות פורסמו סרטונים באתרי חב"ד שקוראים להצביע לבן גביר. כך גם היה לפני הבחירות המקומיות. כשבוחנים את אחוזי ההצבעה בכפר חב"ד – רוב הבוחרים הצביעו לעוצמה יהודית.

ואיך יודעים שהקשר הוא כזה אישי וקרוב?בן גביר היה אורח הכבוד בחגיגה של חב"ד לפני שבועיים, במה שנחשב מועד ייסוד חב"ד, י"ט כסלו, שהוא חג הגאולה או ראש השנה של החסידות לציון יום השחרור מהכלא הרוסי של הרבי מלאדי, מייסד החסידות (גילוי נאות, גם אני מצאצאיו). במעמד הכי חשוב שלהם, בן גביר דיבר באריכות על חוק עונש המוות שהוא מקדם והחסידים בתגובה הריעו לו.

לא היהדות של מגילת העצמאות. חב"ד משתלטת על המרחב הציבורי (צילום: ChameleonEye/גטי אימג'ס)
לא היהדות של מגילת העצמאות. חב"ד משתלטת על המרחב הציבורי (צילום: ChameleonEye/גטי אימג'ס)

בחנוכה אורח הכבוד שלהם היה השר עמיחי אליהו ("להטיל פצצת אטום על עזה") אף הוא מעוצמה יהודית. אליהו דרש מהנוכחים שירחיבו את מפעל החזרה בתשובה שלהם. לשני אלו לא באמת אכפת שהחסידים לוקחים חלק בהפגנות "נמות ולא נתגייס".ואם חוזרים להסכמים הקואליציונים, אפשר לראות שבן גביר הוא שהוסיף דרישה להרחבת כפר חב"ד והשלמת בינוי מרכז המורשת של הרבי מלובאוויטש. אם היה נדמה לכם שהם מגייסים מיליוני דולרים ומממנים את הכל מעצמם, אז אתם טועים – גם אתם לוקחים חלק בחגיגה.

הרבי גויס גם להשפיע על מקבלי ההחלטות שלא לקבל את עסקת החטופים, אותה עסקה שבן גביר היה גדול מתנגדיה. מכתב שנושא את עמדת הרב יצא בתקופה שקדמה לעסקה השנייה לראש הממשלה והשרים וקרא להם להתנגד. חסידי הרב אף יצאו להפגין בכניסה לכפר חב"ד נגד העסקה, אבל משוחרריה נראו מחובקים עם אנשי חב"ד פשוט כי הם לא יודעים עד כמה החסידים מאירי העיניים התנגדו לשחרורם.

אין ספק שחב"ד מעורבת במפעלי חסד, והפעולות שלהם ברחבי העולם מרחיבות את הלב, אבל צריך להתבונן נכוחה בעמדות שהם מקדמים כאן בישראל. פה, החב"דניקים הקיצוניים עוברים טיהור שנתי בריטואל החנוכה, והגיע הזמן שנפקח את העיניים ונפעל לצמצם את הנוכחות שלהם במרכזי הערים, כי מה שעומד מאחורי החנוכייה המנצנצת חשוב יותר מהסופגנייה והנרות.

הדס רגולסקי (צילום: אלדד רפאלי)
הדס רגולסקי (צילום: אלדד רפאלי)

יחד עם הוועד האזרחי העירוני בחרנו לראות את התמונה הכוללת ולהציג אלטרנטיבה. משך כל ימי החג הדלקנו חנוכיית ערכים ליברלית שנדדה מכיכר לכיכר והקדשנו נר לכל ערך: ערבות הדדית, חירות וחופש, הגברת האור, דמוקרטיה וכוח אזרחי,חיים משותפים, מנהיגות נשית, סובלנות ושוויון, תקווה ושלום.תושבי העיר התייצבו כדי להדליק חנוכייה שמייצגת אותם, את הערכים שלהם. בשנה הבאה עלינו למלא את העיר כולה באור ערכי שמייצג את העיר וערכיה – עיר חופשית וליברלית שמאמינה בדמוקרטיה, שוויון, סובלנות וחיים משותפים.
>> הדס רגולסקי היא חברת מועצת העיר תל אביב-יפו וראש מטה הדמוקרטיות ברשימת "הדמוקרטים"

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!