בר-מסעדה של תדר ובסטה, המבורגר ששוחה בצ'דר ועוד חדשות אוכל

כן, קראתם נכון - התדר והבסטה משתפים פעולה במקום חדש, וגם המבורגרים טראשיים של הגראז' והמבורגר יותר מפונפן של שף ענר בן-רפאל פורמן, בראנץ' משתלם בברבור, מעדנייה בבאן מי ועוד חדשות טעימות מרחבי תל אביב, ואפילו כמה ששווים את היציאה מהעיר
נרגעתם מהחגים? הרגשתם כבר את השגרתיות חוזרת אט אט? כי סצנת האוכל התל אביבית עוד מתעוררת מתרדמת החגים, ולצד חדשות מבאסות על סגירת מקומות, יש לנו גם כמה בשורות טובות יותר – למשל, על שיתוף פעולה נדיר ומלהיב במיוחד של שניים ממקומות הבילוי היותר אהובים בעיר, וגם בראנצ' טרנדי חדש, תפריט צהריים משתלם בתלם, כמהין למי שיכול להרשות לעצמו ואפילו פריצת גבולות הבאן מי. אם זה טעים וזה קורה בעיר, זה כנראה ברשימה הזו.
>> הרחוב הכי חם בתל אביב: 25 מסעדות ומזללות מומלצות בנחלת בנימין
התחלה חדשה | סוף
כשיש עמוד אינסטה זה סימן שהמקום החדש של אנשי התדר והבסטה יוצא לדרך: את השם כבר אפשר לשנן, סוף (Suf), וגם את הכתובת – הר סיני 2, צמוד לבר התאילנדי מולאם והיכן שפעלה בעבר סנטה קתרינה זצ"ל. אם בא לכם להיות טבחים במקום שללא ספק יהיה הכי לוהט בעיר, כל הפרטים להלן.
בא(ן) בבית | באן מי 13
המסעדונת הוייטנאמית החמודה בשוק לוינסקי מתחדשת בדלי, שיש בו את כל מה שצריך כדי לשחזר את הסנדוויץ' האיקוני בבית: פטה בקר וכרוב כבוש, מותססים וכבושים למיניהם, שמן צ'ילי ורוטב לסלט ואפילו באגט. הכל נמכר בצנצנות – חוץ מהבאגט כמובן, אבל גם אותו תוכלו להשיג כאן – ובהזמנה מראש אפשר לרכוש צנצנות גדולות כמו בתצוגה. חוץ מזה, סניף נוסף של המסעדה ייפתח בקרוב בלוקיישן אחר בעיר, ואנו כמובן עוקבות ונדווח.
באן מי דלי, נחלת בנימין 107, תל אביב. א'-ה' 22:00-11:00, ו' 15:30-10:30
שיפוד בצהריים | ברבור
במזג האוויר של סוף אוקטובר כבר נעים לשבת בחוץ, ובראנץ' טוב – אלכוהולי למשעי ומשובץ ביסים טעימים – זו דרך מעולה לחזור לסוג של שגרה. אנשי ILU birds, שכבר סחפו העיר עם בראנצ'ים סודיים, משיקים כעת בראנץ' בבר השיפודים הסקסי ברבור, באותו סגנון אירוח קז'ואלי אך מוקפד עם מנות שעושות נעים בחך ובבטן, בלי לעשות מזה יותר מדי עניין: עגבניות ואנשובי, סשימי מבושם בברגמוט ושיסו, נקניקייה צלויה שמכינים במיוחד עבור המקום ב-M25 עם כרוב בפחם כבוש וחרדל תפוחים, והאשבראון עם רוסטביף וביצת עין (48-78 ש"ח). פסטת זיטי עם שיפוד פטריות וקאצ׳ו א פפה מתפריט הערב וגלידת אגוזים מצוינת (וטבעונית!) זמינים גם כן, ואותם ממש אסור לפספס. בלאדי מרי ועוד קוקטיילים של בוקר (58 ש"ח) ויינות תואמים יוצרים יחד עונג שבת סתווי נהדר.
נחלת בנימין 36, תל אביב. שבת 17:00-12:00, להזמנות
כל הקדושים בדלעת | האופים הקטנים
עם כל הכבוד לחנוכה שבפתח – כן כן, הוא יותר קרוב ממה שנדמה לנו – אפשר רק להתקנא במנהגי האלווין. במאפיית האופים הקטנים ממשיכים לפתח את הברד פודינג, והפעם בגרסה מתובלת, סתווית וחמימה, בהשראת החג הכי חמוד בלוח השנה הלועזי: ברד פודינג דלעת Halloween Style, מקרעי קרואסון חמאה ברוטב רויאל מתוק עם קונפיטורת דלעת, קצפת ואגוזי פקאן; ברד פודינג קלאסי מקרעי מאפי שמרים מתוקים ספוגים בתערובת פודינג עם קרם פטיסייר; ופודינג בון שילוב קרעי שמרים קינמון, טופי קרמל, פטיסייר קינמון וקרמבל שקדים, שממנו הכול התחיל (60-65 ש"ח). בעתיד צפויות עוד גרסאות לטריט האמריקאי המוגזם, ונכון שלשם כך תצטרכו להגיע לשכונת נחלת יצחק אבל היי – יהיה לכם מה לחלק לילדים שידפקו בדלת (או לנשנש לבד, גם לגיטימי).
עמק ברכה 25, תל אביב. 050-7414179/03-6966650, באיסוף עצמי או במשלוחים באזור המרכז
המבורגר בצ'דר | גראז'
כשמציעים לנו אלכוהול ב-7 ש"ח ואוכל מושחת וסקסי, לא נבוא? בטח שכן. זה בדיוק מה שקורה בתפריט החורף של הגראז' שמושק היום (ראשון): "מנוגבים" – מנות חדשות שבמרכזן סמאש בורגר עם צ'דר ובייקון טלה ורטבים תואמים (גריל, חמאת בוטנים ושום שחור), וטייק אופים מוגזמים לכדורי מק אנד צ'יז, מנת הדגל של המקום, בתיבול כמהין, עגבניות מיובשות ופסטו ובולגרית וטפנד זיתים. ואם כל זה לא מספיק, תמורת סכום מצחיק של שבעה שקלים תוכלו לרפד את הבטן באלכוהול – שליש גולדסטאר, כוס יין, צ'ייסרים ועוד, ואז פחות אכפת ששעון חורף ובחמש כבר חושך.
ראול ולנברג 24, רמת החייל, תל אביב. 03-6499600
צהריים בטעם | תלם
במסעדה השכונתית בצפון העיר, ששווה להגיע אליה גם מהדרום ומיפו, שף ענר בן-רפאל פורמן משיק סרוויס צוהריים חדש, סתווי ו-VFM: במחיר המנה העיקרית מקבלים גם מנה ראשונה וגם פתיח – פרוסת לחם מחמצת עבה נדיבה של חגי איש הלחם ושני מטבלים וניגובים מתחלפים. לדוגמה בטטה יפנית וגבינת גלי של המחלבה הקטנה או דג כבוש עם לבנה וסלט צנוניות וג'ינג'ר לראשונות, ולעיקריות המבורגר בלחמניית חלב עם ברביקיו תמרים וטבעות בצל בטמפורה, ולינגוויני עם מאיטקה (פטריית מרפא) חמאה ופרמז'ן. המחירים מגרדים את ה-100 ש"ח מלמעלה אמנם אבל האלכוהול מוזל, כך שמדובר בדיל משתלם בהחלט שקורה גם בשישי.
מאיר יערי 19, כוכב הצפון, תל אביב. ב'-ו', 15:00-12:00, 077-8801760 ובאונטופו
כמיהה לכמהין | פאסטל
סוף השבוע האחרון באוקטובר מוקדש במסעדת פאסטל לזהב השחור האמיתי – לא נפט, אלא כמהין שחורות. הפטריות הנחשקות מחבל פריגור שבצרפת עומדות במרכז מנות ששף גל בן משה יצר במיוחד, למשל מרק ארטישוק ירושלמי עם שברי אגוזי לוז ושמן קקאו מעושן, ואנילוטי כרישה שרופה וגרוייר בחמאה לימונית. בתפריט הקינוחים תמצאו בננות מקורמלות עם קרמל כמהין, קרמו שוקולד מריר וקציפת וניל, בשעה שבבר ישקשקו קוקטיילים על בסיס נגזרות יוקרתיות של רום בקארדי. המחירים כמובן בהתאם, 72-148 ש"ח למנה, אבל מהו מינוס בבנק לעומת שעה קלה של עונג א-לה אלפיון.
שאול המלך 27, תל אביב. ה'-ש' (30.10–1.11), להזמנות
מחוץ לעיר
אסף גרניט פותח | מחנה יהודה
מסעדת צמח עוברת דירה, ושף אסף גרניט מנצל את ההזדמנות לפופ אפ סקסי כמו שרק הוא יודע. "כמה זמן שאנחנו מתבשלים עם משהו שאיכשהו לא עשינו עד עכשיו, ולאחרונה הרגשנו שכולם מחפשים קצת לשמוח, קצת להתחמם ולהתרגש. אז יחד עם שעון החורף החלטנו להפתיע עם הפופ אפ החדש שלנו בשוק של ירושלים – מטבח עם גחלים, סלטים ושיפודים, כאילו כמה פשוט ככה היסטרי". ההרפתקה תתרחש כאמור בחלל של מסעדת צמח שעוברת דירה (כתובת מדויקת בהמשך), ולמרות הקור הירושלמי, כאן יהיה לוהט ושמח.
הדקל 1, שוק מחנה יהודה, ירושלים. מיום רביעי (5.11) ב-18:30
ארז קומרובסקי מארח | מתת
נכון שזה רחוק, אבל כשארז קומרובסקי פותח את הדלת, שווה לעמוד בפקקים של כביש 6. תחת הכותרת "הבית במתת" יתקיימו בביתו הפרטי (שלא לומר אחוזה כפרית) של השף הוותיק סעודות סתיו, כשבכל מפגש שף אורח מוביל ארוחת טעימות על בסיס חומרי גלם עונתיים מהגליל בתוספת יינות יקב הרי גליל. הארוחה תתקיים מצוהרי היום ועד לשקיעה, וישתתפו בה רק 24 בני מזל. אפשר כבר להירשם לארוחות עם מוטי טיטמן (מלגו ומלבר, 6.11), ענר בן רפאל־פורמן (תריסר, תלם, 13.11) ונאיפה מולא (20.11), כשאת הארוחה האחרונה יוביל קומרובסקי בעצמו (27.11), ואז כבר אפשר לצפות לקסמים ומנות חד פעמיות מתנובת הבוסתן והטאבון. מחיר: 600 ש"ח לאדם (כולל יין ללא הגבלה).
להזמנות
שוק איכרים מאוד צפוני | חיפה
שוק איכרים חדש מבסס את מעמדה של חיפה כעיר הקולינרית השנייה בארץ, אחרי תל אביב כמובן. מאחורי "בכיכר", שוק אוכל ויין חדש, קבוע ושבועי, עומדים בני הזוג החיפאים אביטל ושמרית למברסקי – אנשי אוכל ויין ותיקים שמכירים לעומק את סצנת הקולינריה המקומית, בליווי היזמת הקולינרית שיר הלפרן, מייסדת שוק האיכרים בנמל תל אביב ואחת הדמויות הבולטות בארץ בתחום החקלאות המקומית. כל מה שאפשר לצפות משוק מקומי ועונתי יהיה כאן: דוכני ירקות ופירות טריים הישר מהחקלאים, גבינות בוטיק ממחלבת פלורה, מאפים, לחמים, אוכל מוכן לקחת הביתה שיכינו השפית מנאל איסמעיל ובשלנים נוספים, בירה מהחבית ויינות מקומיים בכוס, וגם פינות ישיבה מזמינות, עצים מוצלים, מוזיקה טובה וחיבור לאדמה, לאוכל טוב ולאנשים טובים.
כיכר האודיטוריום, מרכז הכרמל, שישי (מ-31.10), 17:00-09:00