Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

גרסת הקוסם: קבלו מתכון לחומוס הקסום של אריאל רוזנטל

שתמיד יהיה בבית. הקוסם (צילום: אסף קרלה)
שתמיד יהיה בבית. הקוסם (צילום: אסף קרלה)

החומוס של הקוסם הוא אחד ויחיד, אלא אם תמלאו אחר ההוראות בקפידה ואז תוכלו לייצר אותו גם בבית. זה אמנם נשמע פשוט, אבל אל תפסחו על שום שלב

30 בינואר 2022

4 מנות | שעה וחצי + השרייה וקירור | קל | כשר | טבעוני

המתכון מתוך ספרם של אריאל רוזנטל, אורלי פלאי ברונשטיין ודן אלכסנדר,"חומוס"

>>לכל מתכוני החומוס (ועוד המון מתכונים אחרים) באתר השולחן

שימו לב:החומוס זקוק ל-48-24 שעות השריה ועוד 10-6 שעות קירור.

החומריםטבלת מידות ומשקלות

לחומוס

להגשה

חומוס של הקוסם. צילום: ירון ברנר
חומוס של הקוסם. צילום: ירון ברנר

אופן ההכנה

משרים ומבשלים את גרגירי החומוס

1

שמים את גרגירי החומוס בקערה, מכסים במים ומשרים במקרר 24 שעות לפחות ועד 48 שעות. מסננים ושוטפים במי ברז.

2

מעבירים את הגרגירים לסיר גדל ועמוק, מכסים במים ועוד 5 ס"מ, מוסיפים סודה לשתייה ומרתיחים.

3

מקטינים את האש ומבשלים בבעבוע עדין שעה- שעה ורבע עד שהגרגירים רכים ומי הבישול סמיכים וג'לטיניים במרקמם.

4

מקפים (מסירים את הקצף ממי הבישול) מדי פעם. מצננים, מעבירים למכל סגור ומכסים במי הבישול. שומרים במקרר עד השימוש.

מכינים את החומוס

5

מעבדים במעבד מזון 300 גרם מגרגירי החומוס המבושלים עם 1/2 כוס ממי הבישול, מלח לימון ומלח כ-3 דקות עד לקבלת תערובת אחידה במרקם חלק.

6

מוסיפים כוס מהטחינה ו-1/2 כוס מהמים הקרים ומעבדים עוד 2 דקות.

7

מוסיפים את הטחינה והמים הקרים הנותרים ומעבדים עוד 2־3 דקות. מתקנים תיבול עם מלח לימון ומלח. החומוס צריך להיות מעט דליל ונוזלי.

8

שמים את החומוס במכל סגור ומעבירים למקרר ל-6־10 שעות. בזמן זה החומוס יתייצב, יקבל מרקם משחתי ויפתח טעמים עמוקים. אפשר לשמור את החומוס עד 2־3 ימים.

9

בהגשה מורחים את החומוס בצלחות הגשה ומקשטים עם גרגירי חומוס, שמן זית ותבלינים לפי הטעם.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!