הצצנו: מסעדת חוף מציצים מגדירה מחדשה את המושג "מסעדת חוף"

עם שף חדש, תפריט נוצץ ואווירת חופשה, מסעדת החוף הוותיקה הופכת ל"מסעדת דגים פשוטה וטעימה על חוף הים, שמביאה את האווירה הקסומה של חופי קורפו ומיקונוס", כדברי הבעלים. זה לא יהיה זול במיוחד, אבל לפחות תוכלו לטרוף דג על הים
יחסית לאורך רצועת החוף שלנו, אפשר לומר על תל אביב שהיא חיה עם הגב לים. את מספר המסעדות עם נוף למים אפשר לספור בקושי על ארבע ידיים, ובהשוואה לערי חוף אחרות זה מעט, מעט מאוד. מסעדת חוף מציצים היא אחת ממסעדות החוף הוותיקות בעיר, מקום איקוני בחוף שיש לו מקום של כבוד בספר דברי הימים של תל אביב. כעת היא חוזרת בגרסה משודרגת עם שף חדש, תפריט נוצץ ואווירת חופשה באי ירוק בים.
>> זאת אמורה: 16 המסעדות האיטלקיות הטובות ביותר בתל אביב
מסעדת חוף מציצים היא חלק מ-BELLO GROUP, קבוצה המתמחה במתחמי מסעדנות, ברים, וולנס ומועדוני גלישה, ומחזיקה גם בחוף הילטון וחוף פולג בנתניה. הבעלים הראל בלו, שמבין דבר או שניים בתנובת הים (והקים את דוכן ובר הדגים פישופ בשרונה מרקט), החליט שלתל אביב מגיעה מסעדת חוף ברמה גבוהה, כמקובל ביעדי נופש מובילים בעולם. "פתחנו מסעדת דגים, על חוף הים, פשוטה וטעימה, שמביאה את האווירה הקסומה של חופי קורפו ומיקונוס", הוא מסביר. "בסופי השבוע המקום מתעורר לחיים עם הופעות חיות ולייב מיוזיק, שמוסיפים חוויה שונה ומיוחדת".
כדי לספק את השדרוג המתבקש במטבח נשכרו שירותיו של שף אוהד לוי (כתית, צ'יקטי), שהפעיל מסעדה ובר מצליחים באילת עד פרוץ המלחמה. צזיקי גס ודג ים, כלומר נתחי דג ים נא עם סלט מלפפונים, יוגורט מצומצם ועלים ירוקים (79 ש"ח), פריטו מיסטו טבעות קלמרי, שרימפס ותמנון בציפוי פריך עם איולי שום (122 ש"ח) ולברק שלם עם שעועית ירוקה, ברוקולי ואספרגוס בלימון ושום (145 ש"ח) מציבים במרכז את הים מבלי להתבייש – אולי רק בסוגיית התמחור, אבל כבר התרגלנו למחירי שלוש ספרות עבור דגים ופירות ים טריים, לא שזה יורד בגרון חלק יותר.
"אני שמח מאוד על שיתוף הפעולה וההזדמנות לשדרג את מסעדת חוף מציצים למסעדת דגים אמיתית. כמי שגדל על החוף באילת, החיבור לים הוא חלק בלתי נפרד ממני ומהמטבח שלי", מסביר לוי ומוסיף שהחזון מכתיב בעיקר דגים, פירות ים וירקות בגריל. "רצינו לייצר חוויית חוף תל אביבית שמשלבת אוכל טרי וטעמים מהים והשוק עם האווירה החופשית והקלילה של החוף".
המנות הפשוטות לכאורה מגדירות מחדש את המושג "מסעדת חוף". זו לא טברנה יוונית עם כיסאות מתנדנדים ומזאטים מהזן הסטנדרטי, אלא מסעדה מעוצבת שממקסמת את הקרבה לים. כלומר אפשר להגיע בעקבים אבל תרגישו בנוח גם בשורטס וכפכפים, רצוי ממותגים. הטבע אחראי לשקיעות מרהיבות ובריזה, ואת השאר עושים המוזיקה, האלכוהול והאוכל. רק שווה לעצום עיניים כשמגיע החשבון, כי זה יחזיר אתכם מיד לחום החם של תל אביב.
חבקוק הנביא 1 (חוף מציצים), ראשון-שבת 08:00-23:00, להזמנות