עושים שכונה: פלורנטין מתרעננת עם קפה חדש ומרעננת את הסביח הישן

באו לבלגן. כאוס (צילום: עמוד האינסטגרם caos.tlv)
באו לבלגן. כאוס (צילום: עמוד האינסטגרם caos.tlv)

השכונה שכל הזמן משתנה, אבל איכשהו תמיד נשארת זהה - בית הקפה "כאוס" תופס חלל מתוק בפרנקל, ומציע מפלט מהרעש שבחוץ, בזמן שסביח הרצל חזר לאחר היעדרות של כמה חודשים, עם הנהלה, סביח ולוגו חדש. אל דאגה, הפרצוף של הרצל עדיין שם, כי יש דבר שלעולם לא משתנים

11 בספטמבר 2025

בפלורנטין חסרים בתי קפה כמו שחסרים בה כלבים, ופיתות יש בשפע כמעט כמו גשם מזגנים. ועדיין, תמיד משמח אותנו לראות את השכונה הכי מעניינת בעיר (כן, עדיין, סתמו) מתחדשת בבית קפה רענן, או לחילופין מרעננת ספוט אוכל רחוב וותיק אחרי הפסקה של כמה חודשים. יצאנו לסיבוב בשכונה ומצאנו שני מקומות שמציעים משהו חדש לגמרי, או לפחות מתחדש לגמרי.
>> תשתו משהו: פסטיבל אוקטוברפסט חוזר לשרונה. ואיזה בירה מחכה לכם

קפה כאוס החדש התמקם בראשיתו התוססת של רחוב פרנקל, ממש בין מעדניית Holy Cheese וחנות (ובר) היין WineBerry, ולא במקרה – כי הוא מבית היוצר של שניהם. על אף שמו, המקום רחוק מלהיות כאוטי, אלא מעוצב באופן מזמין, נעים ומודרני, עם ציורי קיר מסקרנים, מספר מקומות ישיבה מרווחים תחת המזגן בחלל הפנימי, וצמד שולחנות בחוץ, על שפת הרחוב. תמצאו שם קפה ספיישלטי מצוין בכל סטנדרט עירוני, אך עם תמחור בצד הגבוה (12 ש"ח אספרסו, 16 ש"ח אמריקנו, 16/18 ש"ח קפוצ'ינו). המאצ'ה, לעומת זאת, דווקא שומרת על מחיר נמוך מהממוצע, שעומד על 19 ש"ח לאמצ'ה לאטה. נו, בכל זאת פלורנטין.

למשקאות אפשר ואף כדאי להוסיף ליקר בייליס, סירופ קרמל או קצפת – או את שלושתם, אם אתם בבוקר קשוח במיוחד (2-5 ש"ח לתוספת), ואם אתם צריכים להתעורר מלילה קשוח, לצד הקפה גם יחכו לכם מאפים פריכים ומזמינים, שמגיעים טריים בכל בוקר מאורבן בייקרי. מבט זריר על ההיצע איתר לנו פאן סרוויס מפתה, קרואסון שקדים, מאפה גבינת בושה ועגבניות שרי, ומאפה שוקולד וחלבה (21 ש"ח למאפה), ויש גם פרוסות עסיסיות של עוגת גזר או תפוח (15 ש"ח), ובהמשך יגיעו גם כריכים. את החלל האחורי הנאה של כאוס משכירים לאירועים פרטיים, סדנאות, פופ-אפים וכדומה, כך שאם יש לכם צורך בחלל נעים, יש מקום חדש בשכונה.

חלל נעים בשכונה. כאוס. צילום: יעל שטוקמן
חלל נעים בשכונה. כאוס. צילום: יעל שטוקמן

אבל לא רק החדש חשוב לשכונת פלורנטין, אלא גם העסקים הוותיקים שממלאים אותה. מזה מספר חודשים תושבי השכונה מסתובבים בלב כבד – כלומר, לא רק בגלל המציאות הישראלית הקבועה. סביח הרצל האייקוני, שפועל בשכונה כבר 11 שנה, עמד במשך חודשים סגור, עם עתיד לא ברור וגעגוע לקובה סלק והתבשילים של שישי. אך כעת המקום חוזר לפעילות, עם בעלים חדש, שיפוץ משמעותי, מתיחת פנים ללוגו (אל תדאגו, הרצל נשאר) והסיסמה "כל מנה אגדה".

ברוך שובך, מה לשים בפיתה? סביח הרצל. צילום: יעל שטוקמן
ברוך שובך, מה לשים בפיתה? סביח הרצל. צילום: יעל שטוקמן

ובכן, נראה שגם בידיים חדשות המנה עוד אגדה – הסביח מצוין, ומהונדס כמו שצריך, ואם אתם רוצים את מנת הדגל תוכלו לקבל מנת סביח הגונה לצד קובה מטוגנת עם שתייה (45 ש"ח). מלבד הסביח, יש במקום גם פיתה או בגט שמציע ערוק, שקשוקה, פלאפל או חביתת ירק כמילוי (20-30 ש"ח), לצד סלטים, חומוס, טחינה וכל מה שנחוץ. שבה עטרה ליושנה, ושם חציל למשכנו בפיתה. עוד יום בפלורנטין, ששוב מרגישה שלמה.
כאוס, פרנקל 2, כל השבוע, 8:00-19:00
סביח הרצל, הרצל 98, א'-ה' 10:00-19:00, יום ו' 10:00-16:00