רעידת אדמה: מאיר אדוני סוגר את כתית והמזללה
15 שנים אחרי שהוקמה כתית ו-6 שנים לאחר פתיחת המזללה, החליט השף מאיר אדוני לסגור את שתי המסעדות שהכי מזוהות איתו ולהתמקד במסעדות בבתי במלון ובמסעדה החדשה בניו יורק. אדוני: ״שנים של עשייה, יצירה טירוף חושים ואמונה ענקית מגיעים לסיומם. חיי היו כתית וכתית היא חיי״
"ילדתי שלי, שנים צעדנו יד ביד. יצרנו קולינריה מורכבת, אחרת יצרית כזאת שקוראת תיגר על הכל ועם כל זאת מכבדת ומוקירה את האמת. האמת שלנו", כתב הערב שף מאיר אדוני בחשבון האינסטגרם שלו בפוסט פרידה מכתית והמזללה. "היום ילדתי היקרה אני ניצב אל מול עשרות עובדים ואל מול אלפי לקוחות ומודיע כי בעוד חודש בדיוק אוריד את המסך על כתית ומזללה. שנים של עשייה, יצירה, טירוף חושים ואמונה ענקית מגיעים לסיומם. חיי היו כתית וכתית היא חיי".
מאיר אדוני שואף להשכין שלום דרך הצלחת. ריאיון
בואו לעקוב אחרי טיים אאוט תל אביב גם באינסטגרם
להודעה הזו לא ציפינו מכיוונו של מאיר אדוני, אך כנראה שמה שרואים דרך האינסטגרם והטלוויזיה שונה מהמציאות. כתית והמזללה, שתי המסעדות האיקוניות של אדוני יסגרו בתום 15 שנים של פעילות ותפעלנה עד תחילת דצמבר. מקבוצת כתית נמסר כי "בשנים האחרונות מתפתח כיוון חדש של מסעדות איכות בבתי מלון. קבוצת כתית, הקימה וממשיכה לנהל בשנים האחרונות את המסעדות בקרלטון – בלו סקיי ולומינה וצברה ניסיון עשיר בנושא.
לאור הניסיון המוצלח והצורך ההולך וגובר בארץ ובעולם , קיבלה הקבוצה את ההחלטה העסקית להתמקד בתחום זה. מסעדות הקבוצה, שאינן בבתי מלון – כתית והמזללה, תפעלנה עד מוצאי שבת השלישי לדצמבר ותגשנה תפריטי פרידה מרגשים".
מאיר אדוני נחשב לאחד השפים המשמעותיים ביותר בקולינריה העילית בארץ, פורץ דרך באקלום של תפיסות בישול וטכניקות מולקולאריות ומוביל אסתטיקה חדשנית. אדוני פתח את כתית לראשונה בכפר רות ומשם המסעדה עברה בין כתובות נוספות, בין השאר במבנה יפיפה לשימור ברחוב היכל התלמוד. בגרסה הנוכחית שלה המסעדה ברחוב נחלת בנימין כללה מספר מצומצם מאוד של מקומות ישיבה והציעה תפריט טעימות קבוע.
המזללה, אחותה הצעירה והידידותית של כתית, הוקמה לפני 6 שנים . המזללה היוותה אלטרנטיבה קלילה לכתית, עם בר גדול, תפריט קוקטיילים, ופרשנות של השף למנות מכל העולם, באווירה לא מחייבת. שתי המסעדות חולקות מבנה משותף.
אוכל הרחוב של מאיר אדוני במזללה נשמע מפורך אבל עובד. ריאיון
למעלה מחצי מליון סועדים סעדו בשתי המסעדות לאורך השנים, יותר מאלף עובדים למדו במסעדות והתמחו במסעדות הללו. אדוני חלק את הידע שלו בנדיבות והדביק אנשי מקצוע וחובבים רבים בתשוקה העצומה לבישול. פעילות קבוצת כתית בניהול המסעדות במלונות ובאירועים הפרטיים תמשך כרגיל ובקרוב יפורסמו פרטים על הפרויקטים החדשים בארץ ובעולם, כמו גם על מועד פתיחת נור, המסעדה החדשה במנהטן.
לילך ספיר, מנכ״ל קבוצת כתית: ״לצד ההתרגשות מהפרויקטים החדשים אנו גם עצובים על שהגיעה העת להיפרד מכתית ומזללה. הפעלה של מסעדה ככתית במשך 15 שנה בישראל אינה מובנת מאליה כלל ואנו מאושרים וגאים שזכינו לכך. נשמח לארח אתכם בחודש הקרוב בכתית ומזללה ולאחר מכן בבלוסקיי, לומינה, נור (מנהטן) ובפרוייקטים החדשים״.
[tmwdfpad]