הסדרה הישראלית שנמכרה לאפל TV, היצירה שוברת הז'אנרים שרק חיכינו לראות, היוצר הסקוטי המצליח שהוכיח שהוא לא וואן היט וונדר והסטנדאפיסט הגדול הבא. כן כן, שוב ראינו יותר מדי טלוויזיה השבוע ואנחנו כאן כדי לסנן, לבחור ולדרג את המיטב שבערימה כדי שגם אתם תראו יותר מדי טלוויזיה
מדי ערב אנחנו מפרסמים כאן באתר "טיים אאוט" אתהמלצת הצפייה הלילית שלנו. מראש אנחנו לא מכוונים גבוה: דברים שאפשר לצפות בהם בלילה בלי לשרוף את המוח במנת יתר של טפשת (את זה אתם יכולים לעשות לבד) גם אם אינם יצירות מופת על-זמניות. ההמלצות מבוססות לפעמים על צפייה בפרק בודד שמראה פוטנציאל כלשהו למשהו, אבל אתם בהחלט מוזמנים להתלונן להנהלה אם לא אהבתם את אחת ההמלצות, ואנחנו נשגר את אחד מעובדי המערכת לעבר השמש. לכבוד תחילת השבוע ולנוחותכן אנחנו מקבצים את כל ההמלצות במקום אחד, לטובת הלילות המתים בשבוע שלפנינו, מדורגות על פי הפרמטר "כמה בא לנו שתראו אותן". וזכרו: אם לירז חממי יכולה להוביל סדרה של אפל TV, אתה יכול להתחיל איתה יא קינג.
1. מפרץ האלמנות // Widow's Bay // אפל TV
סדרה מעקמת ז'אנרים בהובלת מתיו רייס ("האמריקנים") ובבימוי של הירו מוראי ("אטלנטה"), שמתמקדים בעיירה מרוחקת ורדופת סיפורי שדים ואמונות טפלות, וראש העיר האופטימי מדי שלה, שרוצה להפוך אותה לעיירת נופש. קניבליזם, בתולות ים, ליצנים רצחניים, ערפל מורעל ומפלצות שרוצחות נערות קטנות במיטה בלילה מתערבבים בקומדיה הזו, שלא מפחדת להפחיד כשצריך, אבל גם יודעתלהוציא את האוויר מחוץ לאימה.
2. חצי אדם // Half Man //יHBO
חייבים להודות שהטעות כולה שלנו – אחרי "אייל קטן", סדרה שהסיפור שלה היה מופרע לא פחות מהביצוע, היתה לנו מחשבה שריצ'רד גאד הוא סיפור של סדרה אחת. אחרי הכל, בכמה דמויות מטורפות כמו מרת'ה אדם נתקל בחייו? אבל כנראה שהסוד לא היה רק באובססיבית, אלא גם בעצם היוצר הסקוטי, שמצליח לשרטט ברגישות ואכזריות כאחד סממנים של גבריות שבורה לאורך שנים בסדרה החדשה שלו ב-HBO. זה לא פשוט לצפייה, אבלשווה כל רגע.
3. הבת // Unconditional // קשת 12 ואפל TV
לא בכל יום סדרת מתח ישראלית נוחתת באפל TV, אבל כנראה שבכל יום שזה יקרה היא תקבל הייט בלתי רגיל אונליין. כנראה שאחרי השנתיים וחצי האלה, העולם לא ממש מוכן לסדרה על ישראלית שנעצרת ברוסיה באשמת אחזקת סמים. זה בסדר, אנחנו מוכנים – עם או בלי קשר לנעמה יששכר – הסדרה של קשת נראיתמלהיבה ומסקרנת מהפרק הראשון. השבוע היא גם תצא באפל, ורק נותר לראות איך העולם יקבל אותה מעבר לשלב הטריילר. אנחנו לא אופטימיים.
4. החוצפה // The Audacity //יAMC+
האמת שחשבנו שאחרי "עמק הסיליקון" יהיה מאוד קשה לעשות סדרה נוספת שצוחקת על עולם ההיי-טק, אבל השנים האחרונות שינו גם את התפיסה שלנו על מליונרי הטק ששולטים בעולם, וגם את האופן בו הם פועלים. המארק צוקרברג של 2010 הוא לא המאסק של 2026, ואפילו לא הצוקרברג של 2026. בהתאם "החוצפה" של ג'ונתן גלזר ("סמוך על סול", "יורשים") הרבה יותר צינית כלפי העולם והדמויות שלה, ומציגה את הצד האפל של המופרעים בסיליקון ואלי. זה אומר פחות בדיחות זין, ויותרהחלטות שהורסות לכולנו.
5. "מצחיק רצח עם קווין הארט" // Funny AF with Kevin Hart // נטפליקס
זה לא ריאליטי הסטנדאפ הראשון ובטח לא האחרון, אבל "מצחיק רצח" משתמש בשיוף הנטפליקסי כדי לרכז כמות נאה של קומיקאים לא רעים בכלל, ואז לסנן אותם למיטב שבהם. השבוע ישודרו חצי הגמר והגמר בשידור חי (אבל בשעות שאתם ישנים), כך ששווה להשלים את הפרקים הקודמים לקראת – וכך תוכלו לדעת מיהסטנדאפיסט הבא שיזכה לספיישל בנטפליקס, ואולי יהפוך לכוכב המצחיק הבא בסרט הבינוני להחריד שיתפרו למידותיו בנטפליקס.
