מה רואים הלילה: נקודות אור מהבהבות בסדרה שבדרך לחו"ל

לדרמת המסתורין החדשה של HOT יש כל מה שצריך כדי להצליח: שתי כוכבות על במרכז, סגל עמוק של שחקנים מצוינים, אווירה מושלמת (וקצת מלנכולית) וגב בינלאומי מפרמאונט+. בואו לראות אותה רגע לפני שהיא מראה לאמריקאים כמה ים המלח נמוך באמת
שוק הטלוויזיה הישראלי ההולך ומתדלל, וזה עוד לפני ה"רפורמות" של קרעי. 20 שנה אחרי ש"בטיפול" פרצה את הגבולות והוכיחה שגם כמה לבנטינים יכולים להגיע ל-HBO כל עוד יש להם רעיון טוב, אבל התקווה שהפריצה לחו"ל יצרה עבור הטלוויזיה הישראלית לא התגשמה. הדלתות לרשתות השידור והסטרימינג הבינלאומיות אמנם נפרצו, וזה אכן העלה את רף האיכות של הסדרות המקומיות שלנו, אבל במקביל – התעשייה לא מצליחה להחזיק את אוסף הכישרונות הענק שיש בארץ, ומעט מאוד סדרות איכות באמת חוצות את שלב הפיצ'נג הראשוני. וכשזה קורה, זו סיבה למסיבה.
>> הטוויסט של הסדרה הבריטית הזאת הוא שלחץ צבאי פוגע בחטופים
"גחליליות" היא בבירור סדרה שנוצרה מאותו דור איכותי של יוצרים שטעמו את הבינלאומי, אבל נשארו ליצור בארץ. היוצר שלה (והכותב של הספר עליה מבוססת) הוא שחר מגן, שאחראי על "בתולות" הנהדרת ו"דיבוקים" הבינלאומית, והבימאי שלה הוא תאופיק אבו ואיל ("אור", "עלומים" ו"הנערים" של HBO), כך שברור לאיזה רמה היא מכוונת – ועוד לפני שידורה כבר השלימה את המטרה כשנמכרה לשידור בפרמאונט+ האמריקאית, החברה האם של חברת ההפקה המקומית סטודיו ענני, שם תעלה אחרי השידור ב-HOT. היא גם מצויידת בקאסט שחקנים מרשים באיכותו (בהובלת דאנה איבגי ונינט טייב!), והבטחות למותחן מסתורין איכותי מהסוג שאנחנו אוהבים.
אם כי חשוב להדגיש, ציפיות שוות בערך כמו הכרית שהן עוטפות. בביקורת שלו על ארבעת פרקי הסדרה הראשונים, אבישי סלע אמנם התלהב מאיכות השחקנים, הדיאלוגים הכתובים היטב והאווירה המצולמת היטב, אבל גם תהה על כיוון העלילה המפוזר וקצב התזוזה של הסדרה. "יש ל"גחליליות" את כל הכלים כדי להצליח בכל זאת – שתי כוכבות על במרכז, סגל עמוק של שחקנים מצוינים ואווירה מושלמת וקצת מלנכולית שמתאימה לקיץ שבו היא יוצאת. אבל חייבים להודות שביחס לכל אלה, התוצאה מעט מאכזבת". ובכן, אנחנו תמיד רוצים להאמין בסדרות ישראליות, ומאוד הגיוני שהחצי השני של העונה יאיץ את תנועת העלילה, אז נישאר אופטימים ונקווה שלא יעשו לנו פאדיחות בחו"ל.
"גחליליות", פרק ראשון הערב (5.6) ב-HOT3, וזמין גם ב-HOT VOD ו-Next TV, אבל גם ביוטיוב