Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

כשאת אומרת סאנדו למה את מתכוונת: מילון המטבח היפני השלם

מה ההבדל בין אטריות סובה לאטריות אודון, מה שמו של השניצל היפני ומה זה אוקונומיאקי? המילון השלם למטבח היפני, כדי שלא תביכו את עצמכם

דונבורי. צילום: שאטרסטוק
דונבורי. צילום: שאטרסטוק

אודון:אטריות עבות מקמח חיטה עשויות מבצק גמיש. יכולות להיות מוגשות צוננות או חמות במרק.

אודון, שי שי. צילום: אבי גנור
אודון, שי שי. צילום: אבי גנור

המנות היפניות שאנחנו הכי אוהבים https://timeout.co.il/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA/%D7%9E%D7%A0%D7%95%D7%AA-%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%99%D7%95%D7%AA

הסושיות הטובות בעיר https://timeout.co.il/%D7%90%D7%95%D7%9B%D7%9C%D7%99%D7%9D-%D7%A9%D7%95%D7%AA%D7%99%D7%9D/%D7%97%D7%93%D7%A9%D7%95%D7%AA-%D7%95%D7%9B%D7%AA%D7%91%D7%95%D7%AA/%D7%A1%D7%95%D7%A9%D7%99-%D7%AA%D7%9C-%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91

אוקונומיאקי:משמעות השם ביפנית הוא "מה שאתה רוצה – על האש". מדובר בבלילה מקמח של שורש עמילני וביצים שהופכת על המחבת למעין פנקייק עם מבחר תוספות: ירקות, קלמרי, נקניקים ועוד.

אוקונומיאקי. צילום: שאטרסטוק
אוקונומיאקי. צילום: שאטרסטוק

גיוזה: כיסונים מבושלים/ מטוגנים ובבטנם מבחר של מליות, מחזיר קצוץ ועד רכיבים מן הצומח.

גיוזה עוף. צילום: דניאל לילה
גיוזה עוף. צילום: דניאל לילה

דונבורי:פירוש המילה הוא "קערה"; הכוונה היא לקערת אורז עם תוספת (נתח חזיר או עוף, ביצה ועוד).

טאייקי:מעין עוגה יפנית בצורת דג, עשויה קמח חיטה שנהוג למלא בממרח שעועית אזוקי מתוק.

טאייאקי. צילום: שאטרסטוק
טאייאקי. צילום: שאטרסטוק

טונקטסו:נתח בשר חזיר עטוף בפירורים ומטוגן; דומה לשניצל.

טונקטסו. צילום: שאטרסטוק
טונקטסו. צילום: שאטרסטוק

טמפורה:ירקות, דגים או בשר עטופים בבלילה ומטוגנים בשמן עמוק.

טמפורה. צילום: שאטרסטוק
טמפורה. צילום: שאטרסטוק

טפינאיקי:שיטת צלייה של בשר, פטריות וירקות על פלטה לוהטת.

טפינאיקי. צילום: שאטרסטוק
טפינאיקי. צילום: שאטרסטוק

יאקיטורי:שיפודים קטנים על הגריל, במקור מכוון לשיפודי עוף.

יאקיטורי. צילום: שאטרסטוק
יאקיטורי. צילום: שאטרסטוק

נאבה:תבשילי קדרה – או ארוחה בסיר אחד.

סאנדו:כריך יפני עשוי מלחם.

כריך סאנדו. צילום: שאטרסטוק
כריך סאנדו. צילום: שאטרסטוק

סובה:אטריות מקמח כוסמת (בישראל הן בדרך כלל מכילות גם קמח חיטה).

אטריות סובה. צילום: שאטרסטוק
אטריות סובה. צילום: שאטרסטוק

סושי:אורז מוחמץ ודג. המנה באה בצורות רבות, כגון ניגירי (כדור אורז קטן ועליו פרוסת דג) וצ'יראשי (קערת אורז עם תוספות של דג, ירקות, פטריות וכו').

סושי באקיקו. צילום: דן פרץ
סושי באקיקו. צילום: דן פרץ

סשימי:פרוסות דקות של דג או בשר נאים.

סשימי ביא פאן. צילום: יפית שמחה
סשימי ביא פאן. צילום: יפית שמחה

צוקמונו:ירקות כבושים ומוחמצים המיועדים לפתיחת התיאבון.

צוקמונו. צילום: שאטרסטוק
צוקמונו. צילום: שאטרסטוק

קארה רייסו:קארי יפני (דומה להודי רק בטעם עדין ומתקתק יותר) המוגש עם אורז.

ראמן:מנה של אטריות בציר בשר/ דגים מתובל ברוטב סויה או במיסו ובתוספות חזיר ואצות. אמורים לאכול את האטריות תוך השמעת קולות שליקה.

ראמן ב-Men Ten Ten. צילום: אנטולי מיכאלו
ראמן ב-Men Ten Ten. צילום: אנטולי מיכאלו

רובאטאיאקי:נתחים (לפעמים על שיפוד) צלויים בגריל יפני מיוחד בצלייה איטית.

רובאטאיאקי. צילום: שאטרסטוק
רובאטאיאקי. צילום: שאטרסטוק

שאבו שאבו:הוט פוט – תבשיל של בשר וסויה. לתבשיל המבושל מוסיפים ברגע ההגשה ירקות טריים, טופו, אטריות ופרוסות בשר.

שאבו שאבו. צילום: שאטרסטוק
שאבו שאבו. צילום: שאטרסטוק
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup