כשאת אומרת סאנדו למה את מתכוונת: מילון המטבח היפני השלם
מה ההבדל בין אטריות סובה לאטריות אודון, מה שמו של השניצל היפני ומה זה אוקונומיאקי? המילון השלם למטבח היפני, כדי שלא תביכו את עצמכם

- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%259e%25d7%2599%25d7%259c%25d7%2595%25d7%259f-%25d7%259e%25d7%2598%25d7%2591%25d7%2597-%25d7%2599%25d7%25a4%25d7%25a0%25d7%2599%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%9B%D7%A9%D7%90%D7%AA%20%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%AA%20%D7%A1%D7%90%D7%A0%D7%93%D7%95%20%D7%9C%D7%9E%D7%94%20%D7%90%D7%AA%20%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%AA:%20%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F%20%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97%20%D7%94%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%99%20%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D%20https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%99%d7%9c%d7%95%d7%9f-%d7%9e%d7%98%d7%91%d7%97-%d7%99%d7%a4%d7%a0%d7%99/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%9B%D7%A9%D7%90%D7%AA+%D7%90%D7%95%D7%9E%D7%A8%D7%AA+%D7%A1%D7%90%D7%A0%D7%93%D7%95+%D7%9C%D7%9E%D7%94+%D7%90%D7%AA+%D7%9E%D7%AA%D7%9B%D7%95%D7%95%D7%A0%D7%AA%3A+%D7%9E%D7%99%D7%9C%D7%95%D7%9F+%D7%94%D7%9E%D7%98%D7%91%D7%97+%D7%94%D7%99%D7%A4%D7%A0%D7%99+%D7%94%D7%A9%D7%9C%D7%9D&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%259e%25d7%2599%25d7%259c%25d7%2595%25d7%259f-%25d7%259e%25d7%2598%25d7%2591%25d7%2597-%25d7%2599%25d7%25a4%25d7%25a0%25d7%2599%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
אודון:אטריות עבות מקמח חיטה עשויות מבצק גמיש. יכולות להיות מוגשות צוננות או חמות במרק.

אוקונומיאקי:משמעות השם ביפנית הוא "מה שאתה רוצה – על האש". מדובר בבלילה מקמח של שורש עמילני וביצים שהופכת על המחבת למעין פנקייק עם מבחר תוספות: ירקות, קלמרי, נקניקים ועוד.

גיוזה: כיסונים מבושלים/ מטוגנים ובבטנם מבחר של מליות, מחזיר קצוץ ועד רכיבים מן הצומח.

דונבורי:פירוש המילה הוא "קערה"; הכוונה היא לקערת אורז עם תוספת (נתח חזיר או עוף, ביצה ועוד).
טאייקי:מעין עוגה יפנית בצורת דג, עשויה קמח חיטה שנהוג למלא בממרח שעועית אזוקי מתוק.

טונקטסו:נתח בשר חזיר עטוף בפירורים ומטוגן; דומה לשניצל.

טמפורה:ירקות, דגים או בשר עטופים בבלילה ומטוגנים בשמן עמוק.

טפינאיקי:שיטת צלייה של בשר, פטריות וירקות על פלטה לוהטת.

יאקיטורי:שיפודים קטנים על הגריל, במקור מכוון לשיפודי עוף.

נאבה:תבשילי קדרה – או ארוחה בסיר אחד.
סאנדו:כריך יפני עשוי מלחם.

סובה:אטריות מקמח כוסמת (בישראל הן בדרך כלל מכילות גם קמח חיטה).

סושי:אורז מוחמץ ודג. המנה באה בצורות רבות, כגון ניגירי (כדור אורז קטן ועליו פרוסת דג) וצ'יראשי (קערת אורז עם תוספות של דג, ירקות, פטריות וכו').

סשימי:פרוסות דקות של דג או בשר נאים.

צוקמונו:ירקות כבושים ומוחמצים המיועדים לפתיחת התיאבון.

קארה רייסו:קארי יפני (דומה להודי רק בטעם עדין ומתקתק יותר) המוגש עם אורז.
ראמן:מנה של אטריות בציר בשר/ דגים מתובל ברוטב סויה או במיסו ובתוספות חזיר ואצות. אמורים לאכול את האטריות תוך השמעת קולות שליקה.

רובאטאיאקי:נתחים (לפעמים על שיפוד) צלויים בגריל יפני מיוחד בצלייה איטית.

שאבו שאבו:הוט פוט – תבשיל של בשר וסויה. לתבשיל המבושל מוסיפים ברגע ההגשה ירקות טריים, טופו, אטריות ופרוסות בשר.
