בייקרי תל אביבי שעוד יהפוך לקלאסיקה שכונתית מול טרנד טיקטוק מתוק מדי שנחת בעיר, מקום מבריק שלא נכנע למוסכמות מול ארוחת טעימות משתנה של שף, וגם קאמבק מתבקש, ובית קפה מרגש, ומטעמים בוכרים וקוקטיילים קלאסים. אלו המקומות החדשים שממש תרצו לטעום במהלך דצמבר
- Facebookhttps://www.facebook.com/sharer/sharer.php?u=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2%25d7%2593%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2597%25d7%2593%25d7%25a9%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2593%25d7%25a6%25d7%259e%25d7%2591%25d7%25a8-25%2F%3Futm_source%3DFacebook%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- https://api.whatsapp.com/send?text=%D7%98%D7%99%D7%99%D7%9D%20%D7%90%D7%90%D7%95%D7%98:%20%D7%93%D7%A6%D7%9E%D7%91%D7%A8%20%D7%A9%D7%9C%20%D7%98%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%9D:%2010%20%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%AA,%20%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D%20%D7%95%D7%91%D7%AA%D7%99%20%D7%A7%D7%A4%D7%94%20%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%A9%D7%95%20%D7%9C%D7%9B%D7%9D%20%D7%90%D7%AA%20%D7%94%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9%20https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%97%d7%93%d7%a9%d7%95%d7%aa-%d7%93%d7%a6%d7%9e%d7%91%d7%a8-25/%3Futm_source%3DWhatsapp%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button
- Twitterhttps://twitter.com/intent/tweet?text=%D7%93%D7%A6%D7%9E%D7%91%D7%A8+%D7%A9%D7%9C+%D7%98%D7%A2%D7%9E%D7%99%D7%9D%3A+10+%D7%9E%D7%A1%D7%A2%D7%93%D7%95%D7%AA%2C+%D7%91%D7%A8%D7%99%D7%9D+%D7%95%D7%91%D7%AA%D7%99+%D7%A7%D7%A4%D7%94+%D7%A9%D7%99%D7%A2%D7%A9%D7%95+%D7%9C%D7%9B%D7%9D+%D7%90%D7%AA+%D7%94%D7%97%D7%95%D7%93%D7%A9&url=https%3A%2F%2Ftimeout.co.il%2F%25d7%259e%25d7%25a1%25d7%25a2%25d7%2593%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2597%25d7%2593%25d7%25a9%25d7%2595%25d7%25aa-%25d7%2593%25d7%25a6%25d7%259e%25d7%2591%25d7%25a8-25%2F%3Futm_source%3DTwitter%26utm_medium%3DMessenger%26utm_campaign%3DShare_Button&via=TimeOutTA
- Emailhttps://timeout.co.il/#
ההתאוששות האיטית (מאוד) של סצנת האוכל המקומית מהמלחמה לא מתרחשת ברעש ולא בכמויות, והאתגרים מולם עמדו בתי עסק אמנם פחתו, אבל לא נעלמו. עם זאת, דווקא האתגרים שולפים מהשפים והמסעדנים התל אביבים יצירתיות בלתי רגילה – פורמטים חדשים, מנות ייחודיות, הרפתקאות ללא גבולות וניסיונות למצוא את טעם הקהל. לא הרבה מסעדות נפתחו בחודש דצמבר, אבל כל אחת עולם ומלואו. אלו עשרת המקומות שאתם רוצים לטעום במהלך חודש דצמבר, כדי שתבואו שבעים לקראת השנה האזרחית הבאה.
>>גדולים בתחומם: 7 מתחמי הבילוי החמים ביותר בתל אביב https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91/
>>שולחן שפע: 11 מסעדות שאפשר לפתוח בהן שולחן כמו שצריך https://timeout.co.il/%d7%a4%d7%aa%d7%99%d7%97%d7%aa-%d7%a9%d7%95%d7%9c%d7%97%d7%9f-%d7%91%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91/
1. סניור
מסעדה קטנה ומקורית שמתעלמת מטרנדים, ממוקמת מחוץ למרכז הלוהט ועושה דברים בדרך שלה, ורק בדרך שלה. שף אייל סניור (קרפצ'יו בר, מטבחצר, יפו תל אביב) יוצר תפריט משתנה מדי יום, וכך גם הפלייליסט והאווירה לא תהיה כקודמתה. ללא חוקים או מגבלות, יציאות טעימות כמו ריזוטו שרימפס קטיפתי עם אבקת לימון פרסי, אבל גם הפתעות מאתגרות דוגמת כבד עגל צלוי, רך בפנים ופריך־שרוף בחוץ, עם בצל מוחמץ ועלי חזרת. פשוט לבוא להיות מופתעים בכל פעם מחדש.
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/%d7%a1%d7%a0%d7%99%d7%95%d7%a8-%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%94/

2. הבלקון
14 שנים אחרי שסגרה את מסעדת "הביסטרון" הקטנטנה והנהדרת, שף יהלומה לוי שוב אוחזת במקום משלה: קפה־מסעדה־מעדנייה שנפתח דווקא בבן יהודה ההפוך מרוב עבודות רכבת, מקום שנוחת במטרה להישאר בסביבה גם אחרי שיתפזר האבק. אוכל מוכן שמגיע מהמטבח האחורי (כולל רביולי מוצרלה פרמז'ן, אמאל'ה), מוצרי מעדנייה, מתוקים לקינוח והבטחות לערבי תוכן קולינריים בעתיד. קאמבק השנה.
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/%d7%94%d7%91%d7%9c%d7%a7%d7%95%d7%9f-%d7%99%d7%94%d7%9c%d7%95%d7%9e%d7%94/

3. מפגש שאבי
חמארה מפתיעה שנפתחה ברביעיית פלורנטין, ולמרות שהיא לגמרי לא הראשונה שמציעה פיוז׳ן מסורתי עם חומרי גלם וטכניקות חדשניות, אוכל כמו של דניאל שמיר לא טעמתם. מקציצות מספקות דרך תבשילים שמבלים שעות על האש ועד למנת הסרדינים המטוגנים מז׳וז׳ים, כאן מוצאים אוכל שנותר נאמן למקור, אך גם מספק משב רוח רענן ומכה לחושי הטעם. קצת בית מחוץ לבית.
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%a4%d7%92%d7%a9-%d7%a9%d7%90%d7%91%d7%99/

4. מצפור
מחסור הפינות הירוקות בחלקה הדרומי של העיר הביא לנו את פארק החורשות, ואחרי תקופה ארוכה מדי בה הרגיש המקום כמו אזור נטוש, המצפור מזין בו חיים עם בית קפה-המבורגריה-פיצרייה ומרכז עירוני בלב ריאה ירוקה מגולגלים לאחד. במבנה מהמם שהיה בעבר גן אירועים נפתח המקום, שמגיע מבית אנשי המגדלור המצוין, כך שהם יודעים מצוין איך להפוך נקודה נידחת למרכז עירוני בלב טבע. מתנה למשפחות של שפירא, חפשו שם את נועה קולר.
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/%d7%a7%d7%a4%d7%94-%d7%9e%d7%a6%d7%a4%d7%95%d7%a8/

5. WinterFest
מסעדה עונתית – שלא לומר פופ-אפ – בהובלתו של ארז קומרובסקי, שמציעה תפריט אוכל משתנה, המבוסס על חומרי גלם בשיא העונה לצד השראות וטכניקות מרחבי העולם, במחיר קבוע של 350 ש"ח. הכל קורה בחלל האירוח "בת אביגדור", ורק פעמיים בשבוע – אבל מהיכרות שלנו עם הנפשות הפועלות, הולך להיות טעים ואפילו לא יקר מדי ביחס לתמורה.
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/winterfest-%d7%a7%d7%95%d7%9e%d7%a8%d7%95%d7%91%d7%a1%d7%a7%d7%99/

6. תופין
במבט שטחי זה עשוי להיראות כמו עוד ספוט קפה-ומאפה בלב העיר, וזה גם יהיה נכון, אבל השף-קונדיטורית טל יניב מפיקה מהמטבח של תופין יצירות מופת בדימיון פחמימתי פרוע והופכת את המקום השכונתי-איכותי הזה לסוג שעוד לא פגשנו כמותו. השותף יובל נויגרטן ("בל עמי") מתעקש לשמור על השכונתיות של הבייקרי הזה, שעוד יהיה מהמדובר ביותר בעיר.
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/%d7%aa%d7%95%d7%a4%d7%99%d7%9f/

7. ספייסהאוס
תל אביבים שהצליחו לשרוד בעיר את הקורונה עוד זוכרים את בר הקוקטיילים ספייסהאוס, שחלש על אזור דיזנגוף לפני שהפך למותג קוקטיילים מבוקבקים ותו לא. אבל הבעלים והמייסד יותם שילה לא שכח, ובעיקר התגעגע להגיש קוקטיילים מתוקים לאנשים שיכורים, כך שספייסהואס חזרה בגרסה משודרגת, כולל תפריט אוכל נלווה ויותר מראוי, וכמובן היצע קוקטיילים חדש שיהפוך להיות שטח הניסיונות האלכוהולי של המותג, ובית לכל כך הרבה אנשים שיכורים. טוב שחזרתם, היינו צריכים איזה דרינק דחוף.
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%a1%d7%94%d7%90%d7%95%d7%a1-2/

8. שרקוטרי
הרבה זמן לא היתה לנו כזאת: כריכים שעם שמות יצירתיים, נקניקים מצוינים בייצור מקומי, תוספות שמותססות במקום ושאר ממרחים מסקרנים. מאחורי המקום הזה עומד דור ברנשטיין, רק בן 24 אבל עם ניסיון בייצור נקניקים ב"מושבוצ" המצוינת, וגם במטבח של אסף גרניט ב"לוטה" שליד הכינרת, אבל לעיר הוא הגיע עם כריכי נקניק מפוארים ועמוסי אומאמי, מהסוג שבא לכם לנעוץ בהם את השיניים ולא לשחרר עד טיפת החרדל האחרונה.
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/%d7%a9%d7%a8%d7%a7%d7%95%d7%98%d7%a8%d7%99/

9. מטעמי בוכרה
מסעדת מאכלי עדות שנפתחה במיקום אסטרטגי – ממש על יציאת תחנת אלנבי של הרכבת הקלה – ומביאה את המטבח הבוכרי עמוס הבצקים והתבשילים הנהדרים משכונת קריית שלום לדרום-מרכז העיר. מנטו מאודים בגודל נדיב, דושפרה מטוגנים, תבשילי אושפלאו ובחש, וכמובן מאפי סמסה. עם תכנון לפתוח גם בשעות הקטנות של הלילה, יכול מאוד להיות שבעתיד תצאו מבילוי בתדר ותמהרו לדפוק איזה מנה בוכרית שתחסל לכם את הלילה מושלם.
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%98%d7%a2%d7%9e%d7%99-%d7%91%d7%95%d7%9b%d7%a8%d7%94/

10. צ'יקו מיקו קרואסון
שמעתם עליהם, ראיתם אותם בטיקטוק וכנראה אפילו נתקע לכם הג'ינגל הדבילי הזה בראש. צ'יקו ומיקו סניף בוגרשוב נפתח בקול ענות בעיר, וכנראה ישרוד לזמן מוגבל כדרכם של טרנדים, אבל אם במקרה ראיתם את מנת הקרואסון ממולא בשלגון מגנום עם זיגוג שוקולד או ממרחים אחרים לבחירה וקצפת בצד ורציתם לטעום, עכשיו אתם לא צריכים לנסוע לנתניה. אנחנו טעמנו והרגשנו שמדובר באופן חד משמעי בקינוח מתוק מדי, אבל מה אנחנו כבר מבינים בטיקטוק?
לפרטים נוספים https://timeout.co.il/%d7%a6%d7%99%d7%a7%d7%95-%d7%9e%d7%99%d7%a7%d7%95-%d7%a7%d7%a8%d7%95%d7%90%d7%a1%d7%95%d7%9f/

- אוכלים שותים https://timeout.co.il/topic/%d7%90%d7%95%d7%9b%d7%9c%d7%99%d7%9d-%d7%a9%d7%95%d7%aa%d7%99%d7%9d/
- מסעדות מומלצות https://timeout.co.il/topic/%d7%9e%d7%a1%d7%a2%d7%93%d7%95%d7%aa-%d7%9e%d7%95%d7%9e%d7%9c%d7%a6%d7%95%d7%aa/
- יהלומה לוי https://timeout.co.il/topic/%d7%99%d7%94%d7%9c%d7%95%d7%9e%d7%94-%d7%9c%d7%95%d7%99/
- רביעיית פלורנטין https://timeout.co.il/topic/%d7%a8%d7%91%d7%99%d7%a2%d7%99%d7%99%d7%aa-%d7%a4%d7%9c%d7%95%d7%a8%d7%a0%d7%98%d7%99%d7%9f/
- ספייסהאוס https://timeout.co.il/topic/%d7%a1%d7%a4%d7%99%d7%99%d7%a1%d7%94%d7%90%d7%95%d7%a1/
