Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

חורף קצר: 3 מסעדות עונתיות שיהיו פה רק לרגע, ואחת שכאן להישאר

שיהיה לכם חורף חם. קוקלה ב"מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי
שיהיה לכם חורף חם. קוקלה ב"מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי

באיחור לא אופנתי ולמען האמת טיפה מלחיץ, החורף מגיע לאיטו ואיתו מסעדות שנולדות לטובת העונה הקרירה - השף הוותיק שפתח ארוחת טעימות, זה שהחזיר את המסעדה המיתולוגית, המרקייה שחזרה לחמם את נחלת בנימין וגם צעירה אחת עם יד של מאמא

15 בדצמבר 2025

לקח לו זמן להגיע, ולמען האמת משהו בנו עדיין קצת חושש שהוא תיכף יעלם, אבל נראה שהחורף התל אביבי סוף סוף כאן. זה אומר שהגיע הזמן לשלוף את המעיל החבוט שקניתם באירופה, לזרוק כובע גרב אופנתי שיסתיר שלא הסתרקתם הבוקר ולצאת למצוא איזה מסעדה טובה לחורף. כבר סיפרנו לכם עלהמנות החורפיות הכי טובות לעונה, וגם עלהמרקים ששווה לצאת עבורם, אבל יש כמה מסעדות שכדי לאכול בהן תצטרכו להספיק בזמן, כי הן מגיעות רק לעונה הזו, ותיכף יעלמו בחזרה – בין אם בסיום החורף, או בסיום הפופ-אפ. אלו המסעדות החורפיות שכאן רק לתקופה, חוץ מאנחנו מאמינים שתישאר.

1. סופלייר

איך יודעים שהחורף בא? זה קורה עוד לפני הגשם, כשהחשק למרק מהביל מתחיל להציק. וכבר 6 שנים שבכל עונת חורף חוזרת המרקייה העונתית "סופלייר", שמציעה מגוון רחב ובינלאומי של מרקים לכל דורש – כתום קלאסי, בצל צרפתי, חרירה מרוקאי, בשר תימני, מוליגטוני הסיינפלדי ועוד אופציות חמימות לכל עדה, אם כי לא לכל סדרה. פתרון מושלם לכל יום חם, בין אם בעמידה ליד הסניף החדש בנחלת בנימין העמוסה, או במשלוח עד הבית, איפה שיבש וחמים ונעים.
לפרטים נוספים

רק בריאות. סופלייר. (צילום: חיים יוסף)
רק בריאות. סופלייר. (צילום: חיים יוסף)

2. WinterFest

שף ארז קומרובסקי ושותפו לקייטרינג חנן עזרן מנצלים את העונה הקרה למסעדת פופ-אפ שפועלת רק למשך העונה הגשומה, ורק במהלך יומיים בשבוע, ורק בתפריט טעימות קבוע שעולה רק 350 ש"ח לאדם (רק שזה לא כולל שירות ואלכוהול). אבל רק הביקור במקום שווה את הזמן והכסף, כי במטבח של ארז וחנן משתמשים בחומרי גלם שבשיא העונה, ובטכניקות מרחבי העולם ליצירת ארוחה שתזכרו בה בערגה גם בעונת החורף הבאה. או רק.
לפרטים נוספים

WinterFest, פופ אפ החורף של ארז קומרובסקי (צילום: דיגי)
WinterFest, פופ אפ החורף של ארז קומרובסקי (צילום: דיגי)

3. בבל'ה (יוליה בנמל)

לאורך הניינטיז, בבל'ה היתה מגישה חמין בסירי ענק, גולאש הונגרי סמיך, כבד קצוץ עם בצל מטוגן ורגל קרושה עם חזרת לאוהבי המטבח האשכנזי, ואם תתבגרו רגע מבדיחות קלישאתיות אולי תיזכרו שזה מזון החורף האולטימטיבי ,ולא רק בזכות מרק העוף. לרגע העונה החורפית בעלי מסעדת "יוליה בנמל" מיכה סול, שהיה האדם מאחורי בבל'ה, החליט להחזיר את המנות האייקוניות לשבועיים של פופ-אפ שהחל אתמול, ויסתיים רק בסוף השנה הלועזית. המחירים כבר רחוקים מאווירת הפועלים של הניינטיז, אבל הגולאש יחמם אתכם בדיוק באותה הצורה.
לפרטים נוספים

גולאש, פופ אפ בבל'ה במסעדת יוליה בנמל (צילום יהונתן בן חיים)
גולאש, פופ אפ בבל'ה במסעדת יוליה בנמל (צילום יהונתן בן חיים)

4. מפגש שאבי

המקום החדש שהתמקם ברביעיית פלורנטין ונושא בשם "מפגש שאבי" הוא מסוג נדיר במיוחד של מקומות, שמשלבים בין אמנות המטבח המסורתית – זו שראיתם את סבתא עושה – משתלבת עם קולינריה מודרנית באופן שמייצר משהו חדש מהישן. כל מתמודד ריאליטי שלישי מתיימר לעשות זאת, אבל רק מעטים עושים זאת טוב באמת. ודניאל שמיר, הידועה בכינויה שאבי, עושה זאת בקסם וסטייל שמזכירים לנו את בורטגה המצוינת. ולמרות שמדובר במטבח חורפי במובהק, לשמחתנו שאבי כאן כדי להישאר – אבל אל תחמיצו הזדמנות לאכול קוקלה באווירה גשומה.
לפרטים נוספים

כמה טעם בכל ניגוב. "מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי
כמה טעם בכל ניגוב. "מפגש שאבי". צילום: נדב יהלומי
רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!