רוצים שינוי: 7 מסעדות ובתי קפה שנולדו מחדש בחודש האחרון

צ'ארלס דרווין אמר את זה לפנינו, אבל השנתיים האחרונות הוכיחו גם למסעדות של תל אביב את האמת האבולוציונית הפשוטה - הסתגלן שורד. אז מסתגלים, ומשתנים, ופותחים איזה נקסט דור שמספק זווית חדשה לקהל צעיר יותר. אלו כל המקומות שהסתגלו במהלך חודש אוגוסט
ברוכים השבים למשחק ההישרדות המורכב בעולם – סצינת האוכל של תל אביב. להיות מסעדן בישראל 2025 דורש הרבה יותר מרק לדעת כמה חמאה להוסיף, והמגמה הולכת ומתבהרת: מי שרוצה לשרוד את הג'ונגל הזה, חייב להתאים את עצמו לסביבה. רק במהלך החודש האחרון ראינו 7 מסעדות ובתי קפה שעשו התאמות ולקחו יוזמה – בין אם בשינוי כיוון למסעדה עצמה, ובין אם דרך מסעדת נקסט-דור שמציעה חוויה שונה. יאללה, אי אפשר להישאר ככה אותו הדבר. נסו משהו חדש, או לכל הפחות, מחודש.
שינו כיוון
קפה בכרם
מה זה היה: בית קפה מדוקדק מבית היוצר של בעלי יין בכרם, שהתמקם בתזמון מצוין ברחוב רמב"ם שצמוד לשוק הכרמל, כמה רגעים לפני שהפך לאחד המקומות העמוסים ביותר בלילה של תל אביב.
מה השינוי: רגע, אמרנו לילה? אז נכון שבקפה בכרם יכלתם לקנות יין גם בשעות מאוחרות, וגם היה אחלה האפי האוור, אבל עם השינוי עבר על רמב"ם, הקפה הפך לביסטרו של ממש, גייס שפית בוגרת מלגו ומלבר, מנהל יוצא הבסטה, וביחד יצרו תפריט קיצי קליל שהולך מצוין עם יין.
אל תפספסו את: מנת דג אלבקור כבוש עם תאנה בלאדי, יוגורט ופלפל אורפה, והכל באווירת שוק.
רמב"ם 5, תל אביב
ליקווידיום
מה זה היה: מעבדת קוקטיילים שעסקה בעיקרה במכירת המוצרים שלהם לשלל מסעדות ברחבי העיר, כך שאולי טעמתם אותם ואתם אפילו לא יודעים.
מה השינוי: המעבדה נפתחה לקהל הרחב, כאשר שלושה ימים בשבוע ניתן להגיע ולהינות מקוקטיילים יוצאי דופן בכל סטנדרט, לצד מנות קטנות, ערבות לחיך ולגמרי טבעוניות. אל תזלזלו, זה בא מושלם עם הדרינק, ואווירת המעבדה – פיפיטות, מבחנות וכלים שאנחנו אפילו לא יודעים להגות את שמם – מובילה לבר קוקטיילים באמת ייחודי.
אל תפספסו את: הקוקטייל Contrast, שעבור 48 ש"ח יספק לכם משקה מבוסס יינות ארומטיים, תה טראפל וליצ'י מותסס
התעשייה 2, תל אביב
מציצים
מה זה היה: אחת ממסעדות החוף הוותיקות בעיר, מקום איקוני בחוף שיש לו מקום של כבוד בספר דברי הימים של תל אביב. במידה רבה, זה המקום שהגדיר את מסעדות החוף הקלאסיות בעיר, ועכשיו הוא מגדיר את עצמו מחדש.
מה השינוי: שף חדש, תפריט חדש ואווירה ששואפת לדמות את חופי קורפו ומיקונוס. שף אוהד לוי (כתית, צ'יקטי) יצר תפריט שמציב את הים במרכז, בליווי מגוון אופציות צדדיות במחירי ים – שזה קצת יותר מהרגיל, אבל די סביר ביחס לז'אנר של מסעדות חוף.
אל תפספסו את: הנוף, כי בתכלס בשביל זה באתם לכאן
חבקוק הנביא 1 (חוף מציצים), תל אביב
פיפי'ז
מה זה היה: מסעדת שוק אייקונית של השפים יפעת תבואה, שהפכה את הטוק-טוק למוסד באזור שוק לוינסקי. אוכל שנשען על מקורות אסיאתיים, אך הרשה לעצמו חירות אמנותית שהולידה מנות בלתי נשכחות (ראמן חזיר למשל). ביוני 24 נסגרה עקב קשיי המלחמה.
מה השינוי: ובכן, קודם כל – עצם העובדה שהיא חזרה. שנית, שהיא חזרה מדירתה הפרטית של השפית בשכונת שפירא, כששולחן ארוך תופס את רוב שטח הסלון-מטבח, ועליו מוגש מה שלתבואה מתחשק לבשל, בדיוק כמו דאז.
אל תפספסו את: כל המנות שמציעות משהו עם חזיר. מניסיון.
פיפי'ז, לפרטים נוספים
התרחבו לעוד כיוון
שילה קפה
מסעדת האם: מסעדת שילה של שף שרון כהן, שבעצמה עברה שינוי משמעותי בחודש ינואר האחרון כאשר עברה לחלל מרשים ונוצץ ברחוב מונטיפיורי – כולל אקווריומים ללובסטרים ואויסטרים – ונשארה אחת ממסעדות הפיין דיינינג האהובות בעיר. התאמת מחירים לארוחת ערב בפחות מ-500 ש"ח לזוג ומנות עיקריות עד 100 ש"ח גם עזרו.
מה שונה במקום החדש: לפני הכל, הקז'ואליות. זה מקום נונשלנטי ושכונתי – והמחירים בהתאם. המנות בגובה העיניים, ורחוקות מהיצירות המורכבות שמוגשות במסעדת האם, ויש גם אוכל ללאנץ', יין וקוקטיילים שכולם שומרים על רף מחיר יומיומי.
אל תפספסו את: העובדה שהקוקטיילים עולים 30 ש"ח.
מונטיפיורי 9, תל אביב
גאזטי
מסעדת האם: בר היין גאזטה, שממוקם בלוקיישן המרכזי של מרמורק, וגם נשאר אחד מהוותיקים בז'אנר בעירנו, עם רקורד של 13 שנים, ואינספור דייטים ראשונים שעברו במקום. כן, זה אומר שיש אי אם איזה ילד בן 12 שלא יודע שההורים שלו התמזמזו בשירותים שם.
מה שונה במקום החדש: מעבר ללוקיישן שמתקרב עוד יותר לבימה, הגאזטי הוא גרסה איטלקית לחנות/בר יין. מנות פניני וקפה איטלקי במהלך היום, ספוט קליל ליין בשעות הערב, ואחות צעירה ובועטת יותר לבר היין הוותיק.
אל תפספסו את: האספרסו בעמידה עם כוס סודה בצד, שיעלה לכם רק 5 שקלים, אבל יעורר אתכם ליום תל אביבי בדרך הכי איטלקית שיש.
מרמורק 1, תל אביב
פריז טקסס בהיכל מנורה
מסעדת האם: רשת ההמבורגרים פריז טקסס, שלמרות שעברו תלאות בדרך (זוכרים שהציתו את הסניף המקורי בר"ג רק לפני 3 שנים?), הביאו גם לתל אביב את ההמבורגר הנפלא שלהם. מאז כבר הפכו ל"מסעדת קצבים", אבל אנחנו לא נותנים לכמה סטייקים להסיח את דעתנו מהסמאשבורגר.
מה שונה במקום החדש: אז אמנם לא מדובר בנקסט-דור של ממש, אלא בסניף נוסף לרשת, אבל זה חתיכת סניף ייחודי, במיוחד אם אתם אוהדי כדורסל שעד היום היו רגילים לאכול נקניקיה חשודה במחצית. אין ספק שסטייק מיושן וצ'יפס פריך עדיף בהרבה.
אל תפספסו את: הסמאש, מה נראה לכם? ככה תחזרו לעודד בכוחות מחודשים, ולא בתרדמת אוכל כי טחנתם סטייק.
היכל מנורה מבטחים, יגאל אלון 51, תל אביב