היום: מצעד הגאווה בירושלים תחת אבטחה כבדה. גם תל אביב באה

מצעד הגאווה בירושלים (צילום: עמנואל דומאנד/AFP/גטי אימג'ס)
מצעד הגאווה בירושלים (צילום: עמנואל דומאנד/AFP/גטי אימג'ס)

על רקע הסתה, איומים ואלימות אנטי-להט"בית גואה ועם אלפי שוטרים מסביב, יצא היום אחה"צ (חמישי 15:30) מצעד הגאווה הירושלמי לדרכו בפעם ה-21. ארגוני המחאה נגד ההפיכה המשטרית קוראים לציבור להתייצב בסולידריות והמצעד צפוי להיות "הגדול בהיסטוריה" של עיר הקודש

על רקע איומים, הסתה, אלימות גואה נגד להטב"קים ומעצרי מנע של המשטרה יצא היום אחר הצהריים (חמישי 15:00) מצעד הגאווה והסובלנות של ירושלים לדרכו בפעם ה-21. אלפים צפויים להגיע למצעד גם מתל אביב, לאות תמיכה וסולידריות עם המצעד החשוב בעיר שעושה הכל כדי להכחיד ממנה את השוויון והחופש, ולזכרה של שירה בנקי ז"ל שנרצחה באותו מצעד ב-2015.

מצעד הגאווה בירושלים. צילום: אורן זיו
מצעד הגאווה בירושלים. צילום: אורן זיו

למצעד צפויים להגיע השנה גם רבים מארגוני המחאה נגד ההפיכה המשטרית, ובראשם תנועת מחאת המילואימניקים "אחים לנשק", שהכריזה כי תתייצב להגן על הצועדים. כזכור, בחודשים מאז פרצה המחאה נגד ההפיכה המשטרית גברה האלימות האנטי-להט"בית ומספר פשעי השנאה זינק, כסימן מקדים למה שעומד להתרחש במדינת ישראל אם מזימת ריסוק הדמוקרטיה תצא לפועל.

מטעם מארגני המצעד נמסר כי "דווקא השנה, יותר מתמיד – עולות ועולים לירושלים להניף את דגל הגאווה והשוויון. כשהשנאה מרימה את הראש וזכויות הקהילה נמצאות בסכנה – אנחנו נצעד. למען חופש, שוויון ואהבה. המצעד יהיה מפגן של ערכים ליברלים ושל פלורליזם וכ'אירוע של כולם', כמפגן בו יש מקום לכל אדם באשר הוא, מכל קצוות הקשת החברתית והפוליטית, לכל מי שתומך בפלורליזם, סובלנות, דמוקרטיה וזכויות אדם. המצעד צפוי להיות מהגדולים בהיסטוריה".

מצעד הגאווה בירושלים, 2019. צילום: אורן זיו
מצעד הגאווה בירושלים, 2019. צילום: אורן זיו

מה הלו"ז: איפה ומתי צועדים?

15:00 || פתיחת שערים להפנינג גאווה ובמת פתיחה בגן הפעמון
16:45 || במת הפתיחה
17:00 || הזנקת מצעד הגאווה והסובלנות בירושלים
19:00 || במה מרכזית בגן העצמאות (יופיעו: רן דנקר, רוני דואני ועוד)

מסלול הצעדה (מפה: הבית הפתוח ירושלים)
מסלול הצעדה (מפה: הבית הפתוח ירושלים)

מצעד הגאווה הירושלמי צפוי להיות מאובטח על ידי אלפי שוטרים, והרחובות בהם יצעד ייסגרו באופן הרמטי לעוברי אורח ומכוניות כדי לצמצם את האפשרות לחיכוך עם מתנגדי המצעד. המשמעות היא שלאחר תחילת הצעדה ניתן להצטרף אליה רק משלוש כניסות ספציפיות. עשרות רחובות וכבישים בסביבתו ההיקפית של המצעד ייסגרו לתנועת כלי רכב ומומלץ להגיע לאזור בתחבורה ציבורית בלבד.

כניסות לשטח הכינוס בגן הפעמון:
 חניון גן הפעמון
 ז'בוטינסקי בצמוד למלון ענבל
 דוד המלך/ מאפו
 כיכר פריז

כניסות למצעד אחר תחילת הצעידה:
 מלון המלך שלמה (רחוב קרן היסוד)
 רחוב בן מימון לכיוון כיכר פריז
 רחוב ההסתדרות פינת רחוב הלל

חשוב לדעת: הכניסה לשטחי המצעד מותנית בחיפוש בחפציו ועל גופו של הנכנס. אין להכניס כל חפץ חד לשטח המצעד. הכניסה עם כלי נשק אסורה. אין כניסה עם גז מדמיע, גז פלפל. אין להכניס בקבוקי שתיה שאריזתם זכוכית ו/או פחית לשטח המצעד. אין להכניס בעלי חיים. אין להכניס אופניים ו/או כלי רכב ממונע/חשמלי כלשהו. לא יהיה מקום להפקיד / לאחסן ציוד, לכן יש להימנע להגיע עם החפצים שמופיעים לעיל.