Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

מתכון לרביולי במילוי מסקרפונה ואגוזים

מנת רביולי עשירה ומנחמת עם מילוי מסקרן של גבינת מסקרפונה קרמית, אגוזים מקורמלים ובזיליקום שמוסיף רעננות

רביולי במילוי מסקרפונה ואגוזים, צילום: אנטולי מיכאלו
רביולי במילוי מסקרפונה ואגוזים, צילום: אנטולי מיכאלו
26 ביולי 2016

מתכון ל-4 מנות

מצרכים:

לבצק:

  • 225 גר' (1/2 1 כוסות+כף) קמח פסטה
  • 6 חלמוני ביצה (גודל L)
  • 1 ביצה גדולה
  • 1/2 1 כפיות שמן זית
  • כף חלב או מים (רשות)

למילוי:

  • 60 גר׳ אגוזים (מלך, לוז ושומשום)
  • 1/4 כוס (50 גר') סוכר לבן
  • 500 גר׳ גבינת מסקרפונה
  • עלים מ־3־4 עלי בזיליקום
  • מלח לפי הטעם

לקונפישום:

  • שיניים קלופות מ־3־4 ראשי שום
  • שמן זית, לכיסוי
  • מעל מלח ופלפל שחור גרוס

לרוטב:

  • 50 גרם חמאה
  • עלים מ־2 גבעולי מרווה
  • 1 מכל (250 מ"ל) שמנת מתוקה
  • 1/2 כוס יין לבן
  • מלח ופלפל שחור, לפי הטעם

להגשה:

  • 2־3 בצלים בגודל בינוני, פרוסים דק ומטוגנים בשמן זית עד הזהבה

אופןהכנה:

לבצקפסטה:

שמים את כל המצרכים לבצק במעבד מזון ומפעילים בפולסים עד שמתאחדים לכדור. אם יבש מדי, מוסיפים מעט מים או חלב. מוציאים למשטח חלק 6 דקות, עד שמתקבל בצק אחיד, חלק ומעט נוקשה למגע. מכסים בניילון נצמד ומעבירים לקירור 30 דקות.

לקונפישום:

שמים את שיני השום בסיר קטן. מוסיפים שמן זית עד כיסוי (בערך כוס), מוסיפים מעט מלח ופלפל. שמים את הסיר מעל הלהבה הנמוכה ביותר ומבשלים 20־30 דקות או עד שהשיניים התרככו לחלוטין. נותנים לשום להתקרר לחלוטין. את השיניים שבהן לא משתמשים למנה אפשר לשמור בקירור כשבוע בצנצנת סגורה במקרר.

למילוי:

קוצצים גס את אגוזי המלך ואגוזי הלוז. קולים אותם יחד עם השומשום במחבת יבשה כדקה מעל להבה בינונית תוך ערבוב מתמיד, עד שמתחילים להזהיב. ממסים את הסוכר במחבת נפרדת עם מעט מים, מבשלים מעל להבה נמוכה עד שהסוכר הופך לקרמל זהוב. מוסיפים את האגוזים, מערבבים היטב ומוציאים לנייר אפייה. מניחים לאגוזים המקורמלים להתקרר ואז קוצצים אותם היטב. קוצצים גס את עלי הבזיליקום. מוסיפים אותם לקערה יחד עם גבינת המסקרפונה והאגוזים ומערבבים היטב. מתבלים במלח לפי הטעם. מעבירים את המילוי לשק זילוף.

יצירתהרביולי:

מרדדים 1/2 מבצק הפסטה לעובי השני הכי דק שיש במכונת הפסטה וחוזרים על הפעולה עם החצי השני.

מניחים את היריעות זו לצד זו על משטח עבודה רחב.

מזלפים עיגולים נדיבים (בערך בקוטר 6 ס"מ) מהמילוי לאורך יריעת פסטה אחת, עם מרווחים. מניחים מעל את יריעת הפסטה השנייה ומהדקים סביב המילוי. כדי לעזור לבצק להידבק אפשר להבריש סביב עיגולי המילוי מעט מים.

בעזרת חותכנים בקוטר 8־9 ס"מ קורצים רביולי מהפסטה. לוקחים כל רביולי ומהדקים היטב סביב המילוי כדי שלא יתפוצצו בבישול. אם נשאר מהמילוי שומרים אותו בקירור – אפשר להשתמש בו גם למילוי של בצק עלים.

הכנתהרוטבוסיוםהמנה:

במחבת רחבת ממיסים את החמאה יחד עם המרווה ובערך 12 שיני שום קונפי. כשהמרווה מעלה ניחוח נעים, מוסיפים את היין הלבן, מביאים לרתיחה ומבשלים עד שהיין התאדה כולו. מוסיפים את השמנת, מביאים לרתיחה ומתבלים במלח לפי הטעם. במקביל מבשלים את הרביולים בסיר עם מים רותחים מומלחים 3 דקות או עד שמבושלים. מוסיפים את הרביולים ומקפיצים אותם בעדינות ברוטב, אפשר להוסיף ממי הבישול של הפסטה אם הרוטב נראה סמיך מדי.

טועמים, מתקנים תיבול, מחלקים למנות ומגישים עם בצל מטוגן מעל.

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!