Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

קריעת ים, סוף: הבר־מסעדה של התדר והבסטה הגיע למעמד הר סיני

הקשתות חזרו לפעול. סוף (צילום שרון בן דוד)
הקשתות חזרו לפעול. סוף (צילום שרון בן דוד)

שיתוף הפעולה המסקרן של שני אייקוני חיי הלילה התחיל לפעול במתחם הר סיני המתחדש, ואם אתם לא נלהבים לקראת "סוף" (Suf), כנראה שמעולם לא ידעתם לבלות. מנות באווירה יוונית-טורקית בפרשנות חופשית, אלכוהול מהטיפ של הטופ ואופטימיות קוסמית. "אם ניכשל, הכישלון יהיה מפואר. כך או כך, עסק מדשדש זה לא יהיה"

3 בדצמבר 2025

למרות השנים שחולפות, יש נקודות ציון בעיר שתמיד יהיו מזוהות עם מסעדות מסוימות, גם כשהן כבר לא פועלות. מגרשי הטניס שמצפון לעיר לעולם יזכירו את רוקח 73 המנוחה, החלל שצמוד למלון דן יישאר לנצח משכנה של רפאל, והמקום שבו פועלת מסעדת אמש בלילינבלום חרות בזיכרון כלוקיישן שבו רקדו על שולחנות בננוצ'קה. מתחם הר סיני, לפחות באזור מסוים בה, הוא שם נרדף לשישקו, שעבר ללוקיישן ליד שוק הכרמל, ולסנטה קתרינה עליה השלום. כעת, בחלל שבו פעלה המסעדה המוערכת של שף תומר אגאי נפתח סוף (Suf), בר־מסעדה שמחבר בין שתי קבוצות מסעדנות מהמובילות בעיר – התדר והבסטה.
>>גדולים בתחומם: 7 מתחמי הבילוי החמים ביותר בתל אביב https://timeout.co.il/%d7%9e%d7%aa%d7%97%d7%9e%d7%99%d7%9d-%d7%91%d7%aa%d7%9c-%d7%90%d7%91%d7%99%d7%91/

"התדר חברים טובים וכבר שנים שאנחנו מדברים על לעשות משהו יחד", מסביר אבירם כץ מבעלי הבסטה. "אנחנו מביאים קולינריה, גישה ושירות והם מביאים את הלייט נייט, תוכן מוזיקלי וקהל מגניב. אנחנו יודעים לשתות בירה בבוקר אבל אין לנו מושג מה קורה בעיר בשתיים בלילה, ולהם יש". במבט ראשון מבחוץ, נראה שמעט מאוד השתנה מימי סנטה – הקולונדות המקושתות עדיין שם, וכך גם העציצים גבוהי הקומה. רק מגרש החנייה איננו, כחלק מהשינויים שעוברים על המתחם ועל רחוב אלנבי כולו.

חגיגה במטבח. סוף (צילום שרון בן דוד)
חגיגה במטבח. סוף (צילום שרון בן דוד)

במרפסת המקורה האווירה סולידית. מוזיקה בווליום שמאפשר שיחה ושולחנות עגולים כאילו נועדו לדייט אינטימי. אך בפנים התמונה שונה לגמרי: מטבח פתוח על תקן הצגת תיאטרון שאינה עוצרת לרגע, וממולו בר ארוך וסקסי. ריח בשר צלוי בגריל פחמים מתערבב בניחוח בצק אפוי שמשוטח על סאג' גדול, ושקשוק מחבתות מתערבב בשקשוק שייקרים אלכוהולים. התפריט מתפרש על פני מנות בגדלים שונים, ובשיטות הכנה שונות. "תפריט בראסרי במהות שלו עם פתיחים, ראשונות ועיקריות כמו מסעדה קלאסית מפעם, בלי צלחות חלוקה". יוון וטורקיה בפרשנות חופשית מהוות את עמוד השדרה, בתוספת זליגה לאיטליה, מזרח אירופה והמזרח התיכון. בקיצור: מטבח שאפשר לומר עליו "בואו נעשה שיהיה לכם טעים ולא חשוב מאיזו עדה".

נעשה שיהיה טעים. פסטרמה טלה ולחם סאג'. סוף (צילום שרון בן דוד)
נעשה שיהיה טעים. פסטרמה טלה ולחם סאג'. סוף (צילום שרון בן דוד)

מחלקת הפתיחים משקפת את הנ"ל בלחם סאג' רך עם זיתים ולאבנה (28 ש"ח), פאבה (28 ש"ח), ריקוטה בדבש (32 ש"ח) ודג כבוש עם סלט תפוחי אדמה (49 ש"ח), כאשר בראשונות תמצאו למשל סשימי דג עם שומר ותפוזים (78 ש"ח), קלמארי פריך וטרטור (69 ש"ח), טרטר חאלבי (82 ש"ח) וביצים עלומות עם יוגורט כבשים וחמאה מזוקקת (58 ש"ח) – מעין מרק חמים וחמצמץ שנעשה עוד יותר סמיך ועשיר כששוברים את החלמון, מנה קלאסית לריפוד הבטן בערב של שתיה מאסיבית.

חורטה וגבינת מנורי וביצים עלומות ביוגורט חם. סוף (צילום שרון בן דוד)
חורטה וגבינת מנורי וביצים עלומות ביוגורט חם. סוף (צילום שרון בן דוד)

אם עד כאן הבחירה הייתה קשה, משלב מיוחדי הבית ואילך היא כמעט בלתי אפשרית, כי הכול נשמע טעים: פרוסות דקיקות של פסטרמה טלה עם חמוצים וחרדל עוקצני (68 ש"ח, מומלץ להוסיף תמורת 15 ש"ח פרוסת לחם מחמצת ממאפיית עמיתה), חורטה וגבינת מנורי בגריל – טייק אוף מתרד על המנה היוונית מירק מקומי מריר (58 ש"ח), גוזלמה תרד וטולום (62 ש"ח) וכיסוני מנטי שמנמנים במילוי טלה, שנשלפים מתוך סיר אידוי גבוה (58/75 ש"ח לשלוש/חמש יחידות).

מנטי פתיין. מנטי במילוי טלה. סוף (צילום שרון בן דוד)
מנטי פתיין. מנטי במילוי טלה. סוף (צילום שרון בן דוד)

מחלקת "על האש" מציעה שיפוד מצוין של תמנון חרוך עם תבשיל שעועית לימה וזיתי קלמטה (98 ש"ח), סובלאקי פרגיות על פיתה סאג' (92 ש"ח) ועוד מנות בשר ופירות ים על גחלים. מתחתיה, ממש בקצה התפריט, נמצאים מה שבעינינו נחוו כהיילייט של הערב – עלה רחב של פסטה בעבודת יד, עם תבשיל לחי עגל שהתבשל במשך 24 שעות בתבלינים חמים (98 ש"ח), ו"ציפור קטנה" של יוליוס – בקבוקון צ'יפורו, תזקיק יווני מקליפות ענבים בגרסה חסרת רחמים (40 אחוזי אלכוהול) ונאמנה למקור. ביס פסטה ושלוק צ'יפורו, והעולם נראה לפתע הרבה יותר ידידותי. ואם כבר אלכוהול, אנשי הבסטה מביאים איתם רשימה נאה של קוקטיילים, שפריצים ויינות לא שגרתיים, מרצינה יוונית דרך כתום סלובני ועד סיידר תפוחים מחבית של נעמה סורקין. מהם לא היינו מצפים לפחות מכך.

יש לי ציפור קטנה בלב. צ'יפורו ממזקקת יוליוס, סוף (צילום אבירם כץ)
יש לי ציפור קטנה בלב. צ'יפורו ממזקקת יוליוס, סוף (צילום אבירם כץ)

הערב ב-סוף מתחיל רגוע בשתי החזיתות, במרפסת ובפנים. ככל שהשעות נוקפות המוזיקה מתחזקת, הבר מקבל אופי בלייני מובהק. עם מספיק אלכוהול בדם אפשר לדמיין איך ייראה המתחם העתידי, שבשלב זה עדיין תחום בגדרות מתכת. החזון הזה והשכנים הנאים מעודדים את השותפים. "זה יהיה אזור נהדר ואנחנו ממילא רצים מרתון", מסכם כץ. "הכניסה של בית הכנסת עוברת לאלנבי, כמו בשנות הארבעים, ובמקום מגרש החנייה תהיה פיאצה יפה. אנחנו בעורף נחלת בנימין הקווסאני והדוחה, וסביבנו יש אנשים טובים – התדר, ההולי, התאילנדית בהר סיני והבר מולאם. אם ניכשל, הכישלון יהיה מפואר. כך או כך, עסק מדשדש זה לא יהיה".
הר סיני 2, שני-שבת מ-18:00 (שעות פתיחה בהרצה)

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה! https://shop.timeout.co.il/timeout_special/?utm_source=website&utm_medium=popup