יפן סיפור אהבה: 19 מקומות מומלצים לאכול בהם סושי בתל אביב

עם ניגירי כזה מי צריך בכלל לטוס לטוקיו (אנחנו). ASA (צילום: אינסטגרם/asa__izakaya)
עם ניגירי כזה מי צריך בכלל לטוס לטוקיו (אנחנו). ASA (צילום: אינסטגרם/asa__izakaya)

בין אם אתם טיפוסי ניגירי-סשימי מוקפדים או חובבי רולים מעוטרים בעלעלים ודפי זהב - תל אביב יודעת לספק כמעט כל גחמת סושי והאיזקאיות החדשות בעיר לוקחות את העסק קרוב יותר לטוקיו ואוסאקה. מערכת טיים אאוט יצאה לחפש את הסושי הכי טוב בתל אביב וחזרה עם כתמים של ספייסי מיונז וטוגראשו

21 בנובמבר 2025

האהבה של הקהל הישראלי למטבח היפני חצתה כבר מזמן את שלב הרומן הראשוני, והפכה לקשר מחייב – כזה שלא עובר שבוע בלי להיפגש. מה שהתחיל כאזוטריקה בפינה נידחת בתפריט הפך לאחת המנות הפופולריות בעיר, על ספקטרום שנע בין אותנטיות יפנית לגלאם תל אביבי. בין אם אתם טיפוסי ניגירי-סשימי מוקפדים או חובבי רולים מעוטרים בעלעלים ודפי זהב, תל אביב יודעת לספק כל גחמה יפנית ברמת דיוק, חומרי גלם ואסתטיקה שאי אפשר לעמוד בפניהם. בטיים אאוט ריכזנו עבורכם את מסעדות הסושי הכי טובות בעיר – כאלה שמצטיינות ברמה הקולינרית, במיומנות הסושימן, בערך תמורה למחיר ובחוויה שאולי תחסוך נסיעה ליפן (או רק תגביר את החשק לדבר האמיתי, סליחה).

חדשות ושוות

1. ASA

האיזקאיה החדשה אסא, מבית קבוצת המסעדנים של גיא גמזו, מוש בודניק ואיציק חנגל (שעומדים יחדיו מאחורי הלנה וצ'אקולי המצליחות) היא הנאמנה ביותר שראינו עד כה למקור היפני. את רוב תשומת הלב תופס כמובן העיצוב המושלם וגריל הפחמים היפני שמפיץ ניחוחות קסם, אבל אם רק תגידו "סשימי אומקאסה" תקבלו כאן תצוגת תכלית משכנעת של סושי מליגת העל הישראלית. לא יהיה קל לוותר על מנות הגריל, אבל תתאמצו.
אחד העם 54 תל אביב

2. גאייג'ין

יש האומרים שזוהי המסעדה היפנית הטובה ביותר בעיר כיום וייתכן שהם צודקים, כי גאייג'ין אמנם מגדירה את עצמה כאיזאקיה – אבל כל צלחת וביס בה אומרים פיין דיינינג יפני (פרט לשרפרפים, שמומלץ להימנע מהם). המחויבות למשהו שונה ולא טיפוסי ניכרת היטב באגף הסושי, שמתמקד בסשימי, ניגירי והנד-רול (טאמאקי). את האורז מכינים ממספר סוגים שנבחרו בקפידה וחומרי הגלם הם מהטובים בשוק – מטונה כחולת סנפיר ועד כבד אווז. אלמלא עבודות הבינוי בחוץ, אפשר לטעות ולחשוב שהגעתם לגינזה.
לילינבלום 29 תל אביב

יותר יפני מיפני. גאייג'ין (צילום מתוך האינסטגרם gaijin.tlv)
יותר יפני מיפני. גאייג'ין (צילום מתוך האינסטגרם gaijin.tlv)

>> 30 המסעדות האסייתיות הכי טובות בתל אביב
>> 16 המסעדות התאילנדיות הכי טובות בתל אביב

3. סאקה בה

האיזאקיה היפנית שבלוינסקי לא מנסה להרשים, אלא רק לתת רגע של שקט עם סאקה ואוכל שעובד מעולה לצדו. אסף מנחם, בעלי המנטנטן (כמובן שגם הם בהמשך הרשימה), התגורר במשך 15 שנים באוסקה והתאהב בעיר שמשאירה לטוקיו אבק. את "סאקה בה" הוא יצר בגבולות שבין ביסים לא מתחנפים ואלכוהול שעוזר להגליץ' הכל בנעימות, עם תפריט נאמן למקור ומנות שמלוות את הערב לאט ובבטחה. הרולים מאופקים ובביצוע מצוין, ותא העישון שבאמצע המסעדה הוא אחלה נושא לשיחה ולאינטימיות (רק קחו בחשבון שהקירות שקופים). מומלץ להשאיר מקום למנות הקיץ החדשות, למשל טרטר טונה עם אורז ואצת נורי בסגנון סושי מפורק ושניצל בקר יפני עסיסי.
זבולון 8 תל אביב

פשטות יפנית כובשת. סאקה בה (צילום מהאינסטגרם saka_ba_tlv)
פשטות יפנית כובשת. סאקה בה (צילום מהאינסטגרם saka_ba_tlv)

4. סאצ'י סושי

האזור שסביב כיכר דיזנגוף ממשיך להתפתח ולשגשג קולינרית עם הצטרפות סאצ'י סושי, מסעדה יפנית-תאילנדית (ולא "אסייתית") מהסוג שהיה חסר בחלק זה של העיר. שף עידן מליסי (אובן קובן), שלמד את המלאכה מהסושי מאסטר מידד סיבוני, הרכיב תפריט שבו חיים בהרמוניה זה לצד זה רולים וסלטים, סשימי וגיוזות – כל הטוב שבשני המטבחים במקום אחד. טהרנים מוזמנים לעקם את האף, אבל בתל אביב של קיץ 2025 הפיוז'ן הדו-לאומי עובד.
דיזנגוף 98 תל אביב

סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)
סאצ'י סושי (צילום לישי זטלאוי)

5. JMT

האחות הקוריאנית של אוקינאווה מציעה מחלקה שלמה של גימבאפ, השיבוט הקוריאני לסושי – גלילי אורז שמנמנים עטופים אצת נורי עם ירקות ותוספות לבחירה, וטאץ' עדין של שמן שומשום מעל. תוכלו לבחור בין גימבאפ בולגוגי (בשר בקר) לקרייזי סלמון, קאצו, קריספי טופו ועוד שיגועים, ולנסות גם את הנייקד גימבאפ – רול אורז סושי ענק עטוף דג אורז וממולא דגים, טופו וירקות. אחרי הקיי פופ ומשחק הדיונון, יש לנו אקסטרה חיבה לכל מה שמגיע מהנקודה הזו על פני הגלובוס.
אחוזת בית 3 תל אביב

שיבוט קוריאני מוצלח. JMT (צילום אמיר מנחם)
שיבוט קוריאני מוצלח. JMT (צילום אמיר מנחם)

6. ZO

למסעדן יקי כביר יש קילומטרז' נכבד בתעשייה (TYO, יאוזה, סרפינה ועוד). לתוך מסעדת ZO הוא יצק ניסיון רב שנים והיכרות עם ההיי סוסייטי במסעדה שהיא מסיבה לכל דבר, עם דרקון מוזהב ענק שמרחף באוויר, חלל מעוצב ומוזיקה תוססת. המטבח שואב השראה מיפן, תאילנד ווייטנאם, ואם תביטו היטב תמצאו בתוך הרולים פילה וכבד אווז, טרטר טונה, קרם שמנת ועוד חומרי גלם יוקרתיים. התמחור בהתאם ומומלץ להצטייד בדוד עשיר.
רוטשילד 11 תל אביב

רול פילה ופואה גרא, ZO (צילום אסף קרלה)
רול פילה ופואה גרא, ZO (צילום אסף קרלה)

ותיקות וטובות

7. TYO

המסעדה הוותיקה בשבזי אינה עושה לעצמה הנחות מפאת הגיל. נהפוך הוא – התפריט של שף יאמה סאן מצליח להעביר את רוח המקור מיפן ועד לצלחת, כולל כמה רולים יוקרתיים ויצירתיים במיוחד. בוחרים להישאר בבית? המשלוח מגיע באריזה מוקפדת מהיפות שראינו.
שבזי 58 תל אביב

>> השף יאמה סאן מוביל את TYO כבר 13 שנה. ובצדק

TYO (צילום מתוך עמוד האינסטגרם tyo_tlv@)
TYO (צילום מתוך עמוד האינסטגרם tyo_tlv@)

8. אונמי

בעוד הסניף הוותיק ברחוב הארבעה זוכה לביקורות פושרות בשנים האחרונות, אונמי הכשרה במלון הילטון מסתמנת כסיפור הצלחה. מיקום יוקרתי ומטבח שמוביל השף המנוסה רועי סופר משתקפים בחומרי גלם איכותיים ויקרים וברולים וקונוסים מוקפדים, וכמובן גם במחיר.
הירקון 205 תל אביב

הנה בא עוד גל גדול. אונמי הילטון (צילום מתוך האינסטגרם onami.hilton.tlv)
הנה בא עוד גל גדול. אונמי הילטון (צילום מתוך האינסטגרם onami.hilton.tlv)

9. Wat Sang Sushi & More

היפנית השכונתית שהקימו יוצאי MOON (אל דאגה, הוא כאן) ממשיכה לשעוט קדימה כחביבת הקהל. בתפריט יש לא מעט פנינים כגון ראמן שרימפס וסלט מלפפונים, אבל מחלקת הסושי תופסת את רוב הבמה – ובצדק. מומלץ להיעזר בצוות כדי לנווט בין מאקי וטמאקי, אינסייד אאוט, סשימי, ניגירי, צ'יראשי, רולים מיוחדים ו-Battera, סושי בטכניקת דחיסה שמקורה באוסקה. ראויים לשבח גם העיצוב, והמיקום בחלק היותר נעים של רחוב הרכבת.
הרכבת 12 תל אביב

וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)
וואט סאנג סושי אנד מור (צילום זוהר שטרך)

10. אוקינאווה

יש לנו סימפטיה ליפנית השכונתית מגן החשמל ונווה צדק, שאפשר לסיים בהן ערב על סושי ודרינק מבלי להזדקק להלוואה בריבית רצחנית. רולים לא מתחכמים מדי ומנות מהמטבח היפני מייצרים אופציית ארוחה קלילה, שבהפי האואר משתלמת אף יותר. לא מכל דבר צריך לעשות עניין.
לבונטין 11 , שבזי 46 תל אביב

אוקינאווה (צילום אמיר מנחם)
אוקינאווה (צילום אמיר מנחם)

11. זה סושי/פוד טרמינל

כשבני הזוג ענבר ואיב חזרו לארץ אחרי שנה ביפן והתחילו להכין ולמכור סושי, הם לא תיארו לעצמם שמעסק קטן במטבח ביתי יצמחו המסעדות זה סושי ופוד טרמינל (שבו יש גם המבורגר ומנות מווייטנאם וקוריאה). סוד ההצלחה טמון בפניה לקהל שאוהב סושי, אך פחות מתרגש מהטקסיות הכרוכה בו. טוב שיש גם כאלו.
אשתורי הפרחי 14, בגין 150 תל אביב

זה סושי (צילום מעמוד האינסטגרם ze.sushi@)
זה סושי (צילום מעמוד האינסטגרם ze.sushi@)

12. לאי פו

צרכנים כבדים של אוכל אסיאתי נוקבים בשמה של לאי פו כיעד זלילה קז'ואלי טוב ומספק, כמו שמסעדת רחוב באסיה אמורה להיות. מאקי, ניגירי, סשימי ורולים מיוחדים מוגשים באפס פוזה ובתמחור סביר, שמאפשר להוסיף באו וגיוזה ולהתפנק בארוחה אסיאתית על מלא.
בוגרשוב 31 תל אביב

לאי פו (צילום מתוך האינסטגרם laifutlv)
לאי פו (צילום מתוך האינסטגרם laifutlv)

13. מון

לא תמיד צריך למשכן בית עבור סושי, וטוב שיש מי שמתייחס לקהל התפרן יותר. הרשת הוותיקה היא גו טו אהוב  לימים שמתחשק לנשנש כמה רולים בג'ינס וכפכפים, לשתות משהו ולחזור הביתה בהרגשה שגם כשהמצב לא משהו – יש עדיין אור בקצה המנהרה. בהפי האואר (ראשון-חמישי 12:00-18:00) המחירים נחתכים ב-15 אחוז, ואז הייאוש נעשה עוד יותר נוח.
בוגרשוב 58 תל אביב

מון (צילום מעמוד האינסטגרם moon.sushi.bar@)
מון (צילום מעמוד האינסטגרם moon.sushi.bar@)

14. מנטנטן

על הראמן אין צורך להכביר מילים, אבל יש עוד כמה נימוקים משכנעים להגיע למנטנטן – למשל סושי מקצועני שיעבור ביקורת ביפן וסשימי מדגים שעד לא מזמן שחו בים. רוצים להרגיש עוד יותר דאונטאון טוקיו? את הדרינק שאחרי בקשו לשתות באיזקאיה הצמודה, ואל תשכחו להציץ בשירותים שמאובזרים באסלה יפנית מפנקת.
נחלת בנימין 57 תל אביב

מנטנטן (מתוך עמוד האינסטגרם men_tententlv@)
מנטנטן (מתוך עמוד האינסטגרם men_tententlv@)

15. ניני האצ'י

היפנית הוותיקה בבן יהודה כשרה אמנם, אך פרט זה בטל בשישים לנוכח הסושי, שהוא תמיד צבעוני ומשמח. לנשים בהיריון שנושכות שפתיים עד הלידה מיועד פס הכנה נפרד שמייצר רולים וניגירי מירקות ודגים אפויים. אם אתם יורדים לאילת חפשו את האחות התאומה ניני קאי, שהיא פרח במדבר.
בן יהודה 228 תל אביב

ניני האצ'י (צילום מעמוד האינסטגרם ninihachi@)
ניני האצ'י (צילום מעמוד האינסטגרם ninihachi@)

16. סלאס

המסעדה של השף אור גינסברג אינה מוגדרת כיפנית במלוא מובן המילה, אך בחרנו לצרף אותה לרשימה בזכות הדגים. כדייג בעברו, ששליטתו בתחום הרשימה את שופטי משחקי השף, גינסברג נמצא במרדף מתמיד ובלתי מתפשר אחר הדגים הטובים ביותר. מכאן שהסושי בסלאס יצירתי, צבעוני, אסתטי והכי טרי שיש.
רבי תנחום 6, יפו

סלאס (צילום מעמוד האינסטגרם selas.rest@)
סלאס (צילום מעמוד האינסטגרם selas.rest@)

17. פו סושי

הפיוז'ן האסיאתי שקבוצת קיסו מתמחה בו משתקף בתפריט של פו סושי, בר-מסעדה שפונה לקהל שמעדיף את הסושי שלו צבעוני ופרוע. וגם לזה יש מקום במדינת כל אזרחיה, גם אם קצת קשה לנו עם ההתפרעות.
דיזינגוף 302 תל אביב

פו סושי (צילום מעמוד האינסטגרם fusushitlv@)
פו סושי (צילום מעמוד האינסטגרם fusushitlv@)

18. סאן יאנג

לא, לא מדובר כאן באופנוע אלא בעוד מסעדת פיוז'ן מבית היוצר של פו סושי, שממוקמת במלון הבוטיק INK ברחוב ברנר. בחלל מעוצב ובאווירה סקסית, סאן יאנג מציעה מגוון רחב של קומבינציות צבעוניות שעושים תיאבון בעיניים ורעב בלב.
ברנר 14 תל אביב

בוקר בסאן יאנג (צילום אפיק גבאי)
בוקר בסאן יאנג (צילום אפיק גבאי)

19. גרין רול סושי

כמה טבעונים שאנחנו מכירים שומרים את גרין רול במועדפים למקרה של התקפת מאנצ'. קומבינציות, סנדוויץ׳ סושי, ניגירי ועוד מתאימים גם להריוניות שיכולות לזלול רולים בלי לחשוש.
מונטיפיורי 40 תל אביב

גרין רול. צילום: יואב בן דב
גרין רול. צילום: יואב בן דב