דור הוואו

עוגות הדבש הכי מהממות (ליטרלי)

פעם שלישית (צילום: שי בן אפרים)
פעם שלישית (צילום: שי בן אפרים)

השנה החלטנו לשים בצד את עוגות הדבש הקלאסיות וללכת על הוואו פקטור. אז שלפו את הסמארטפונים ורק אחר כך את המזלגות

18 בספטמבר 2019

כנאפה טאטן | אורבן בייקרי

העוגה שחוסלה בשניות על ידי צוות הטועמים והוכתרה כמנצחת בזכות השילוב בין כנאפה – כרגע הטרנד הלוהט בקינוחי העיר, ותפוחים בקירמול סטייל טארט טאטן. טעם וניחוח משכר של סוכר מקורמל וחמאה, איזון עדין בין רוך וקושי וקרם וניל מסקרפונה שמעדן את המתיקות בונים בתחכום את יצירת הקונדיטוריה הכי מקורית לקראת החג. 129 ש"ח (בהזמנה מראש).
אחד העם 39 תל אביב, ניצנה 14 תל אביב, 03-5530404 

אורבן בייקרי (צילום: סטודיו נעה וגיא)
אורבן בייקרי (צילום: סטודיו נעה וגיא)

נוגט גלאסה | בראוני/פעם שלישית

מה קורה כשקונדיטוריה וגלידריית בוטיק משתפות פעולה? עוגת גלידה ששועטת לצמרת הטבלה – תחתית אגוזי לוז, קרם נוגט-דבש, סורבה דובדבן חמוץ עדין וציפוי מרנג איטלקי שרוף משובץ קליפות הדרים, פיסטוק, שקדים ואגוזי לוז. כדאי להוציא מהמקפיא באמצע המנה העיקרית ואז העוגה מקבלת מרקם קטיפתי מושלם. 120 ש"ח.
פעם שלישית, ניסים אלוני 10 (מתחם G) ת"א; בראוני, ברודצקי 17 רמת אביב, להזמנות 052-3392552 (דורון)

טורט תפוחים ואגסים |קונדיטוריית שמו

בכל חג השף קונדיטור מיקי שמו מעלה את הרף. כעוגת הדגל לראש השנה הוא מגיש עוגה מרשימה במיוחד משכבות קרם, מוס וציפוי שוקולד בלונד מתוק עדין של ולרונה, קוביות תפוחים ואגסים מבושלים וקרנץ׳ לוטוס. המחיר בקצה העליון של הסקאלה אבל הטעם והמראה כמו בוויטרינות בפריז. 150 ש"ח.
שמו

דבש והדר | לחמים

כשבכל זאת חייבים לסיים את הארוחה בעוגת דבש מסורתית או בעוגת פרווה, רשת לחמים הוותיקה והטובה מביאה את הגרסה המהודרת ביותר: עוגת דבש אוורירית בטעם מרומז של תבלינים מצופה בקרם לימון מזוגג ומעוטרת אגוזי פקאן, הדרים מסוכרים, פקעות ורדים מיובשות ומקלות קינמון. שני האחרונים מיועדים לתה שיוגש עם העוגה. 89 ש"ח.
לחמים

לחמים (צילום: דניאל לילה)
לחמים (צילום: דניאל לילה)

עוגת שנה טובה | בליקמח

הקונדיטוריה ברמת החייל ממשיכה לספק סיבות לעבור לתזונה נטולת גלוטן. הפעם זוהי עוגה צחורה מגנאש שוקולד לבן מוקצף שבו מוטבעים עלי פרחים אכילים, קראנץ שקדים מקורמלים ושוקולד מריר ותחתית בצק פריך שקדים. אורחים שנמנעים מגלוטן יודו לכם, וגם כל השאר שיתפסו טרמפ על הקינוח החגיגי. 129 ש"ח.

בליקמח

בליקמח. (צילום: דן דייויס)
בליקמח. (צילום: דן דייויס)

פריסבי דבש | בוטיק סנטרל

העוגה שגרפה הכי הרבה צילומים לסטורי בגלל לוק חמוד של של שדה פרחים מקרם, דבורים משוקולד וחלת דבש משוקולד. מתחת לגלייז מבהיק מסתתרות שכבות ביסקוויט דבש ומוס אגוזים שמתמוססות על הלשון במתיקות נעימה ומאוזנת. למכורים שלא מוכנים לוותר על שוקולד גם בחג שכולו דבש. 120 ש"ח.
בוטיק סנטרל

בוטיק סנטרל (צילום: טל סיון ציפורין)
בוטיק סנטרל (צילום: טל סיון ציפורין)

ריז'יק | בייקרי

בקונדיטוריה של קבוצת R2M משחזרים את ההצלחה מהשנה שעברה ומציעים לשולחן החג ריז'יק – קלאסיקה רוסית עדינה ואלגנטית שמורכבת משכבות טורט דובשניות, קצפת ושמנת חמוצה. 82 ש"ח.

בייקרי

בייקרי (צילום: עידית בן עוליאל)
בייקרי (צילום: עידית בן עוליאל)

ירח דבש | ביסקוטי

עוגה מרשימה ומפתה שמורכבת מתחתית חמאה פריכה, קרמו שוקולד ומוס דבש נימוחים וקטיפתיים, וציפוי גנאש רושה. לאנשים שאוהבים מתוק אבל לא יותר מדי, ומעדיפים שוקולד כטעם שולט (ויש הרבה כאלה). 62 ש"ח לעוגת פס, 118 ש"ח לעוגה בינונית, 168 ש"ח לעוגה גדולה.

ביסקוטי

ביסקוטי (צילום: בועז לביא)
ביסקוטי (צילום: בועז לביא)

סטריפ מוס רימונים וקאווה | מתוקה

מתוך הקולקציה המגוונת מאוד של הרשת הוותיקה לקראת החג אהבנו עוגת פס במתיקות עדינה עם רמזים לחמיצות, ששמה את הרימון במרכז: טורט דבש, מוס וניל ומוס רימונים ופטל וציפוי קאווה משובץ בגרגרי רימון. 69 ש"ח.

מתוקה

מתוקה (צילום: בני גם זו לטובה)
מתוקה (צילום: בני גם זו לטובה)

בומבריוש | דלאל

כבר מהשם אפשר להבין שמדובר בפצצת מתיקות מתקתקת: בריוש עגלגל וגבוה במילוי קרם שקדים, תפוחי עץ מקורמלים ופטיסייר אפוי. החביאו לעצמכם פרוסה לקפה בבוקר שאחרי. 54/72 ש"ח.

דלאל

דלאל (צילום: בן דיאמנט)
דלאל (צילום: בן דיאמנט)

שוקולד לוטוס | רולדין

עוגת פרווה מרשימה שמורכבת מביסקוויט שוקולד, קרמו שוקולד לוטוס, עוגיות לוטוס, מוס וניל וקריספי שוקולד. אמנם אין בה דבש אבל היא מוסיפה צבע וסטייל לשולחן החג, והבחירה בלוטוס כטעם מוביל מייחדת אותה מול כל האחרות. 139 ש"ח.

רולדין

רולדין (צילום: ארז בן שחר)
רולדין (צילום: ארז בן שחר)

מחוץ לעיר

MIMI (צילום: דניאל לילה)
MIMI (צילום: דניאל לילה)

כתר תפוחים | MIMI

קשה להחליט על העוגה הזו מה היא יותר, יפה או טעימה. בסיס ספוג אגוזים, קוביות תפוחים רכות, קרם פטיסייר ושנטילי וניל מתחברים לביס מתוק עדין, אוורירי ורך שהוא עונג צרוף. 126 ש"ח.

ז'בוטינסקי 2 הוד השרון, המוביל 3 כפר סבא, 09-966-2239

רולדת דבש ותאנים | לחם יין

רולדת ספוג כמו פעם במילוי קרם פטיסייר ודבש ועיטור יפהפה מפרוסות דקיקות של תאנים. הטעם הביתי שמאפיין את העוגה הנוסטלגית נשמר ומשתדרג בחיבור לפרי הקיצי שתיכף ייעלם. 98 ש"ח.

דרך החורש 4 יהוד, 072-3971550

לחם יין. (צילום: איתיאל ציון)
לחם יין. (צילום: איתיאל ציון)

מוס תפוחים וניל וקרמל | מאפיות ג'ייקובס

עוגת שכבות מרשימה מכף רגל ועד ראש, כלומר מבסיס שטרויזל ופקאן מקורמל עד לציפוי קרמל מבהיק ודיסקית שוקולד לבן שמונחת מעליו. הטעם חמוץ-מתוק עדין והמרקם קליל, בדיוק מה שצריך לסיום ארוחת החג. 129 ש"ח.

מאפיות ג'ייקובס

ג'ייקובס. (צילום: נטע ליבנה)
ג'ייקובס. (צילום: נטע ליבנה)

עוגת שכבות ספונג' | תשבי

עוגת לבנה, גבוהה וסופר מרשימה מדבש פרחי דרדר של מכוורת עין חרוד, קרם שוקולד ולרונה אינספריישן חמצמץ ושוקולד לבן עם פטל. מצדיקה את היציאה מהעיר ואפילו עמידה בפקקים. 120 ש"ח.

תשבי

תשבי (צילום: דני גולן)
תשבי (צילום: דני גולן)

עוגת בריוש ותפוחים | טאטי

אם חשבתם שעוגת רושם חייבת להיות עם קצפות וסלסולים, חשבו שנית. מילוי קרם פטיסייר, תפוחים ומרציפן במעטפת בריוש יגרום לאורחים לקרוע חתיכות, ולסיים את ארוחת החג בנימה רגועה ומפויסת עם הקפה שאחרי. 66 ש"ח.

טאטי

טאטי (צילום: יחסי ציבור טאטי)
טאטי (צילום: יחסי ציבור טאטי)

פאי אגסים מקורמלים בדבש | קפולסקי

בלי קרמים ועיטורים, העוגה הזו מצליחה להיות חגיגית בדרכה השקטה. יש בה תחתית בצק פריך חמאתי ומעודן ומילוי אגסים מקורמלים וקרם שקדים. פשטות אלגנטית עכשווית ומפתיעה מצד הקונדיטוריה הוותיקה.

ביאליק 40 רמת השרון, 03-6287358

קפולסקי (צילום: אנטולי מיכאלו)
קפולסקי (צילום: אנטולי מיכאלו)