יוצא מן הכלל: שפים מוכרים יגישו מנות בהשראת אנשים עם מוגבלות

אוזריה, a, גרקו ומלכה של אייל שני הן רק חלק מ-25 המסעדות ברחבי הארץ שיגישו לאורך פברואר מנות שנוצרו על ידי השף ואדם עם מוגבלות, ובהשראת סיפורו. דרך טעימה מאוד לציין את חודש המודעות לחברה מכלילה לאנשים עם ובלי מוגבלות
אנחנו יודעים שלרוב המילה "ספיישל" במסעדה היא לא פעם מטרד. מה אתם מנסים עלינו מנות חדשות? תנו לנו מנות שנבדקו ועבדו ואתם סגורים עליהן, לא משהו שלא מופיע בתפריט. אבל במהלך חודש פברואר, לפחות בחלק ממסעדות תל אביב (ועוד 20 מסעדות ברחבי הארץ), כדאי להקשיב למלצרים כשהם מציעים "פברואר ספיישל", במסגרתו שפים מובילים בארץ נרתמו להעלאת מודעות לקהילה המכלילה אנשים עם וללא מוגבלות.
>> הו Boy: האנשים שהכי צריכים לראות את ההצגה הזו לעולם לא יגיעו אליה
כ-25 מסעדות ברחבי הארץ יגישו מנות מיוחדות שיצרו בהשראת אנשים עם מוגבלות לאורך פברואר, ובהן המסעדות התל אביביות אוזריה (שיגישו טאקו ים תיכוני עם בשר מפורק וקרם אבוקדו, בהשראת ארז יצקן), a של יובל בן נריה (סשימי טונה כחולת סנפיר עם ריבת נורי וצ’יפס ארטישוק, בהשראת אודליה ברקין קמיל), דליקטסן (לזניית תרד וגבינות, בהשראת אופירה זנדני) ומלכה של אייל שני (בליני חם במילוי צלי אונטריב, בהשראת מירב שבירו). מסעדת גרקו, שתגיש רוואני (עוגת סולת מטוגנת ברוטב טופי קרמל) בהשראת קובי טייבל, הסבירו כי בחרו להכין את המנה "כחיבור לאהבתו לאוכל ביתי ולדברי מאפה. כמו קובי, שהצליח להפוך אתגר ליתרון והשראה, גם העוגה הזו משלבת פשטות ביתית עם טוויסט מיוחד – הטיגון שהופך אותה לייחודית. רוטב הטופי הזורם על העוגה מסמל את המעבר של קובי מהימנעות לזרימה ושטף בדיבור".
מעבר לכך, במסגת חודש המודעות לחברה מכלילה, שמובילה החברה למתנ"סים, יתקיימו במרכזים קיהילתיים ברחבי הארץ אירועים קולינריים מיוחדים, בשיתוף אנשים עם מוגבלות עם שפים ושפיות מובילים, כמו גם קמפיין של אסם להעלאת מודעות בעזרת נבחרת משפיעני רשת בשת"פ עם משפיענים בעלי מוגבלות, ויתקיימו סדנאות ופעילויות במתנ"סים ברחבי הארץ, ולשיחה בהנחיית עיתונאית האוכל והיין גלי וולוצקי (ועורך מדור האוכל שלנו בעברה). המיזם, המתקיים ברחבי הארץ, מבקש להדגיש את חשיבות השילוב והגיוון, גם באמצעות עולם הקולינריה, במיוחד בצל המציאות המורכבת של תקשיב המלחמה.
לפרטים מלאים על פברואר יוצאים מן הכלל