Time Out תל אביב About

Time Outתל אביב הוא חלק מרשת Time Out Global — רשת מדיה בינלאומית הפועלת ב-360 ערים מרכזיות וב-60 מדינות ברחבי העולם. Time Out הוא אחד ממקורות התוכן המקיפים והאמינים ביותר בתחומי התרבות, הקולינריה, הבילוי ותיירות עירונית. התוכן, שמתעדכן 24/7, נכתב ונערך על ידי צוות עיתונאים מקצועי מקומי בישראל, בהתאם לסטנדרטים של Time Out העולמית.
טיים אאוט

הישראלי שגרם לבריטים להתאהב בפלאפל: פוקטס משגעת את לונדון

בהצלחה לתפוס אותו פתוח. Pockets בלונדון. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם pockets_uk
בהצלחה לתפוס אותו פתוח. Pockets בלונדון. צילום: מתוך עמוד האינסטגרם pockets_uk

דוכן הפלאפל הלונדוני של איתמר גרינברג, "Pockets", התברג במקום השני ברשימת "אוכל הרחוב הטוב ביותר בלונדון" של טיים אאוט לונדון (נשבעות שלא עשינו פרוטקציות), תוך שהוא מגלה לבריטים את סודו של צ'יפס הפלאפליות המיתולוגי. קווים לדמותו

5 ביולי 2023

זה לקח כמה מאות שנים, אבל לונדון התאהבה סופסוף בפלאפל ישראלי. עכשיו באמת. דוכן הפלאפל "Pockets" שממוקם בנטיל מארקט, האקני, סחף את המקום השני ברשימת "אוכל הרחוב הטוב ביותר בלונדון" של טיים אאוט לונדון. הדוכן, שמוכר פלאפל בפיתה בלבד, ממוקם מיד אחרי "מאמבואו" הנפלאה בפקהאם שמגישה אוכל רחוב מלזי מורכב ואותנטי ובין "דקאטור" של שף זאהיר בראון שמגיש מטעמים מניו אורלינס כמו אויסטרים בפקורינו על הגריל – כך שמדובר באמת בליגת העל של אוכל הרחוב הלונדוני.

מאחורי הדוכן עומד השף הישראלי איתמר גרינברג, שפתח את הדוכן בנטיל האוס, שוק האוכל של האקני, רגע לפני שמגפת הקורונה התנפלה על לונדון וסגרה אותה. למזלו, דוכני אוכל בשווקים הוחרגו מתקנות סגירת העסקים בעיר, ועד מהרה הפכה "Pockets" ללהיט היסטרי שלונדונרים עומדים בשבילו שעתיים בתור. הדוכן מגיש מנה אחת בלבד – פלאפל כאמור – ופתוח רק בין יום חמישי לראשון בין 11:00 בבוקר ל-15:00 אחר הצהריים. שעות הפתיחה המצומצמות תרמו את שלהן לביקושים, אך נראה שמה שבאמת עשה את העבודה הוא מנת הפלאפל עצמה, צבעונית, גדושה ומתפוצצת מטעמים, עליה אמר גרינברג ש"רצינו ליצר גרסה משלנו לפלאפל שהיא יותר סקסית ויותר פאן".

ג'ולי גוד עמבה, איזנ'ט איט? הפלאפל של Pockets (צילום: אנדי פארסונס, טיים אאוט לונדון)
ג'ולי גוד עמבה, איזנ'ט איט? הפלאפל של Pockets (צילום: אנדי פארסונס, טיים אאוט לונדון)

ומה כולל כל הפאן הסקסי הזה? ובכן, הפיתה נאפית בתנור אבן ואז מאודה בטרם ההגשה, סביח-סטייל, כדי לייצר כיס פלאפי ואוורירי שיקלוט לתוכו מנה גדושת תוכן, בכיכובו של פלאפל ירוק ועתיר עשבים, חומוס, טחינה, סחוג ירוק עמבה הום-מייד, פלפל חריף קלוי ופרוסת תפוח אדמה בבלילה שמשגעת את הבריטים כפורמט חדש ובלתי מוכר מבחינתם של צ'יפס. "בתור ילד הייתי הולך לדוכן פלאפל בתל אביב שהגיש צ'יפס כזה", סיפר גרינברג לטיים אאוט לונדון. "הייתי באובססיה עליו. ידעתי שהפיתה שלנו חייבת כזה". עכשיו, מהמקום השני ברשימת אוכל הרחוב הטוב בלונדון, ברור שגם הבירה האנגלית הייתה חייבת כזה.
>> "Pockets", נטיל האוס מרקט, חמישי עד ראשון 15:00-11:00 או עד שהפיתות נגמרות

רוצים לקבל את ״טיים אאוט״ למייל? הירשמו לניוזלטר שלנו
popup-image

רוצה לקבל גיליון טרי של TimeOut עד הבית ב-9.90 ש"ח בלבד?

(במקום 19.90 ש"ח)
כן, אני רוצה!